Jezioro
Aktualny czas: 28-04-26, 22:24 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Jezioro
krakoman Niedostępny
*

Liczba postów: 125

RE: Jezioro

Ja się pytam...GDZIE JEST ANGIUS???

Aktualny projekt:
Brak
23-06-13 17:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

A ja się pytam, po co ten lincz? Jeśli gra nie należy do najlepszych, wymaga jeszcze wiele pracy, można to napisać "po ludzku", bez złośliwości. Nikt tu nie jest wyrocznią słabych i dobrych gier, nikt nie ma mniejszych lub większych praw oceniania, więc przywoływanie Angiusa nie ma najmniejszego sensu. Zwłaszcza że dla nowo zarejestrowanego użytkownika taka informacja nie jest w żaden sposób pomocna.

Nie zagrałam jeszcze w grę, więc odniosę się do zapowiedzi. Jeden z powszechniejszych błędów - opis fabuły nie może zdradzać kolejnych wydarzeń w grze, lecz ma być jedynie do nich wstępem. Warto więc - zanim wstawi się ją na forum - dobrze przemyśleć treść zapowiedzi. Szczególnie, że nie brakuje "wrażliwców", których to "bulwersuje".

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
23-06-13 17:45
"Pomógł" przyznał(a):
krakoman Niedostępny
*

Liczba postów: 125

Ja tylko tak żartuje XD

Aktualny projekt:
Brak
24-06-13 14:00
"Pomógł" przyznał(a):
Pea_Cross Offline
*

Liczba postów: 14

Jest to zrobione strasznie słabo. Zdradzasz fabułę na samym początku, to nie ma sensu!
Moja ocena:
Mapping: 3/10 (puste pole zielonej trawki? naprawdę?)
Fabuła: 4/10 (strasznie sztampowa, to już było)

Widzę, że po prostu w ogóle tego nie przemyślałeś. To chyba jeden z twoich pierwszych projektów. Jest słaby nawet jak na inne pierwsze projekty. Postaraj się doszlifować swoje umiejętności, co do fabuły, wymyślić coś, co zaskoczy gracza(ojciec kuzynki wiedźmy Brunhildy mści się za wypadek sprzed 60 lat, w którym zginęli jego przyjaciele), jakieś zwroty akcji(ojciec kuzynki wiedźmy Brunhildy okazuje się być sterowanym przez jednego z przyjaciół głównego bohatera pionkiem) i pod żadnym pozorem NIE ZDRADZAJ FABUŁY! Co do mapek, to do tego trzeba mieć wprawę, ale jak już robisz mapki to je czymś zapełnij, tu trawka, tam kłoda, jakiś opuszczony domek w rogu. Nie rób mapek składających się jedynie z podłoża. A tak poza tym taka fabuła nie pasuje do stylistyki anime makera. No i nie wrzucaj swoich pierwszych projektów do internetu, bo potem ktoś jak krakoman ma z ciebie kupę śmiechu.

[Obrazek: 3199.png]
[Obrazek: 42277.png]
[Obrazek: 36455.jpg]
[Obrazek: 7250.jpg]
[Obrazek: 33375.jpg]
24-06-13 15:02
"Pomógł" przyznał(a):
michxaxl Offline
*

Liczba postów: 5

Popracuję oczywiście nad grą, jak i nad mapą, gdyż napisałem że jest to wersja alpha, więc mapka wygląda jak wygląda. Wkrótce wypuszczę na to forum świetną grę, tylko proszę o nie hejtowanie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

PS: Hud napewno zmienie :)

[Obrazek: logo.png]
25-06-13 17:05
"Pomógł" przyznał(a):
Pea_Cross Offline
*

Liczba postów: 14

Spoko, ja tylko daję ci rady. A tak poza tym mapki, to rzecz, którą powinno się robić za jednym zamachem, potem ewentualnie poprawiać małe błędy.

[Obrazek: 3199.png]
[Obrazek: 42277.png]
[Obrazek: 36455.jpg]
[Obrazek: 7250.jpg]
[Obrazek: 33375.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-13 14:39 przez Pea_Cross.)
26-06-13 14:35
"Pomógł" przyznał(a):
Saskio Offline
*

Liczba postów: 12

Cóż mogę powiedzieć, jest słabo. Co do mappingu wypowiadać się nie będę, bo jest to błąd większości pierwszych projektów, ale jeśli chodzi o fabułę, jest okropna i nieprzemyślana :-/ Mniemam, że chciałbyś zrobić grę typowo detektywistyczną, to znaczy grę, w której wcielasz się w bohatera odkrywającego sekrety i zagadki. Jeśli tak jest, to musisz wiedzieć, że fabuła jest NAJWAŻNIEJSZĄ częścią gry! Twoja fabuła wydaje się być płytka, a dodatkowo zdradzasz nam ją na samym początku. Jeśli chcesz nabyć natchnienia, polecam przeczytać kilka opowiadań o Sherlocku Holmesie, bądź ewentualnie coś z dzieł Aghaty Christie.

Jeśli chodzi o rzecz całkowicie stylistyczną, polecam przyciemnienie ekranu i zabarwienie go na taki "pergaminowy" kolor, co nada idealnego klimatu Twojej grze wink

Życzę z całego serca powodzenia i pozdrawiam!
26-06-13 16:27
"Pomógł" przyznał(a):
michxaxl Offline
*

Saskio napisał(a):Cóż mogę powiedzieć, jest słabo. Co do mappingu wypowiadać się nie będę, bo jest to błąd większości pierwszych projektów, ale jeśli chodzi o fabułę, jest okropna i nieprzemyślana :-/ Mniemam, że chciałbyś zrobić grę typowo detektywistyczną, to znaczy grę, w której wcielasz się w bohatera odkrywającego sekrety i zagadki. Jeśli tak jest, to musisz wiedzieć, że fabuła jest NAJWAŻNIEJSZĄ częścią gry! Twoja fabuła wydaje się być płytka, a dodatkowo zdradzasz nam ją na samym początku. Jeśli chcesz nabyć natchnienia, polecam przeczytać kilka opowiadań o Sherlocku Holmesie, bądź ewentualnie coś z dzieł Aghaty Christie.

Jeśli chodzi o rzecz całkowicie stylistyczną, polecam przyciemnienie ekranu i zabarwienie go na taki "pergaminowy" kolor, co nada idealnego klimatu Twojej grze wink

Życzę z całego serca powodzenia i pozdrawiam!

Wielkie dzięki za wsparcie! :) Tego potrzebowałem. Czytałem już dużo książek Christie, ale teraz muszę zająć się grą. Wkrótce wakacje, więc będę miał dużo wolnego czasu.

Pozdrawiam :)

27-06-13 01:15
"Pomógł" przyznał(a):
Nexis Offline

Liczba postów: 17

Ja bym proponował zrobić nowy projekt. Najpierw spokojnie przemyśleć fabułę (najlepiej sobie gdzieś ją zapisać) dać paru osobom do oceny jak już będziesz miał jej ostateczna wersję to dopiero robić w makerze. I nie bierz się tylko natychmiast za coś ambitnego 1h gry wystarczy na start. I nie zapowiadaj gry od razu najpierw miej już zrobioną z połowę. Tak jak juz było pisane poczytaj/poogladaj trochę tutoriali i bedzie lepiej.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w tworzeniu ciekawych projektów.
27-06-13 01:42
"Pomógł" przyznał(a):
michxaxl Offline
*

(27-06-13 01:42)Nexis napisał(a):  Ja bym proponował zrobić nowy projekt. Najpierw spokojnie przemyśleć fabułę (najlepiej sobie gdzieś ją zapisać) dać paru osobom do oceny jak już będziesz miał jej ostateczna wersję to dopiero robić w makerze. I nie bierz się tylko natychmiast za coś ambitnego 1h gry wystarczy na start. I nie zapowiadaj gry od razu najpierw miej już zrobioną z połowę. Tak jak juz było pisane poczytaj/poogladaj trochę tutoriali i bedzie lepiej.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w tworzeniu ciekawych projektów.

Dzięki za radę! Niewątpliwie skorzystam. :)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-13 01:08 przez michxaxl.)
28-06-13 01:08
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS