Kraina Snów
Aktualny czas: 20-06-25, 21:53 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VXAce] Kraina Snów
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

RE: Kraina Snów

Nazwałem szczeniackim twoje nabijanie postów w temacie, który od 3 miesięcy był nieaktywny (z jakiegoś powodu, może np. projekt został zawieszony?). Proszę moderatora o zamknięcie tematu, by nie stanowił pożywienia dla spamera :)
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-14 21:53 przez ReetzO.)
12-09-14 21:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Moim zdaniem mógłbyś powiedzieć co się tam dzieje w projekcie.
Bo gdy widzę przerwę w temacie nasuwa mi się myśl o tym że gra jest robiona, ale nic nie jest wnoszone (nowego).
Co do gry...
Jako że grałem w szkielecika, uważam że to była podróba (ale to tylko moje zdanie),dlatego uważam że mógłbyś dodać coś ciekawego.
np.
- latające sztylety
- potwory biegające np. 5 s za bohaterem
- latające na ukos pszczoły
- rozpędzające się byki
- miejsca z wyłaniającymi się kolcami

Otwórz wyobraźnię a powstanie coś lepszego od szkielecika :D
13-09-14 12:58
"Pomógł" przyznał(a):
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

Dla mnie gra wygląda schludnie, wilki pasują idealnie do mrocznego świata snu, odebrałem je jak metaforę koszmaru.
Sam pomysł ze światem w śnie podoba mi się bardzo ale to zasługa Key company :D

To że ktoś nie aktualizuje gry dzień w dzień nie oznacza olewki, lepiej żeby dodawał coś porządnego od czasu do czasu niż tracił czas na bezsensowne uaktualnianie postu, dzięki temu tworzy grę a nie przesiaduje na forum aktualizując tekst dla wielkiego pana.

Ja tam widzę małe podobieństwo do szkielecika, chyba ostatnio panuje moda na porównywanie wszystkiego jak zarzucanie podobieństw do Gothica.

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
13-09-14 13:11
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Szkielecik był moją inspiracją, to prawda. Miałem zamiar dodać takie elementy jakie opisałeś Adrapnikram, ale projekt jest od 3 miesięcy zawieszony i zmienia swoje oblicze. Jeszcze raz proszę o zamknięcie tematu, nie ma się co wypowiadać. :)
13-09-14 13:28
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

X-Tech czy ty żyjesz po to żeby spamić?
Żebyś nie miał wątpliwości: Napisałem post 13 września. Obudziłeś się 3 października, chociaż po raz trzeci pisałem, żeby nie wypowiadać się w temacie gdyż projekt jest zawieszony i zmienia swoje oblicze i nie miałem pojęcia, że sam mogę go zamknąć, a ty zamiast mi o tym powiedzieć znowu miałeś jakieś swoje wywody na temat... projektu, który jest zawieszony - no ludzie, błagam! Kontynuując, znowu nie masz gdzie nabijać postów więc postanowiłeś zrobić double posta z kolejnym wywodem na bezsensowny temat. A tak w ogóle, zastanawiałeś się dlaczego twoje posty napisane około 10 września zostały usunięte? Jeśli jeszcze nie wiesz to dlatego, że odkopałeś ten nieaktywny od ok. 4 miesięcy temat, bo... miałeś kaprys ( i pewnie jeszcze kilka innych powodów).

A co do tego, że obrażam komentujących: to ty ciągle piszesz, że moja gra to klon szkielecika, ja jestem kłamcą i że jestem ordynarny.

Zauważyłem też, że myślenie nie jest twoją dobrą stroną (to nie obrażanie, to stwierdzanie faktów), więc postanowiłem ci wytłumaczyć o co chodzi z tym, że projekt zmienia swoje oblicze. O dziwo pozostali zrozumieli. A więc, chodzi o to, że zaczynam patrzeć na Krainę Snów od zupełnie innej strony, szukam sposobu w jaki najlepiej mogę pokazać historię, która była wiodącym motywem tego projektu. Aczkolwiek projekt jest także zawieszony, a ja zajmuję się innym projektem, ale nie publikuje póki co informacji o nim, żeby jakiś X-tech nie napisał czasem, że jest kłamcą, bo napisałem coś i postanowiłem to zmienić.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-14 21:04 przez ReetzO.)
08-10-14 21:03
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Głowa mnie boli od twojej głupoty i tego, że nie wiadomo dlaczego masz jakieś uwagi do zawieszonego projektu. Idę do mamusi jak kazałeś ;-;
Ps. PW nie istnieje dla ciebie, więc trzeba się z tobą kłócić publicznie?
08-10-14 22:58
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Gdzie są te posty X-Techa.

Dla mnie gra też jest gorszą podróbą szkielecika. Tak jak pisano wyżej dodaj inne elementy. Ale i tak wątpię by udało ci się przebić geniusz szkieleta na powolnym (w porównaniu z 2k/3) RMACE. Do tego ta grafika - zero klimatu.

Ogólnie ja bym to widział w RM2k, ale rób jak chcesz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-14 18:34 przez Dragon Kamillo.)
09-10-14 18:33
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

@Deuce: ...nie istnieje żadna moda na porównywanie wszystkiego do szkieleta co za BZDURY piszesz. Gdybyś ty grał w gry z for... to byś to jednak wiedział.

To forum leży przez takich ludzi jak Reetzo. Nie potrafią przyjmować konstruktywnej krytyki. Serwują crapa na forum i oczekują pochwał (oczywiście nie wszyscy, ale zdarzają się). Autora wściekł fakt, że w ciągu minuty zauważyłem wszystko co skopiował ze szkieleta w gorszym wydaniu poza tym nic nie ma, ale on za to jedynie mnie obraził (i okłamał). Kkażdy kto gra w gry na rm, a szczególnie grał w Szkieleta zobaczy, że to jego ksero. Szkielet był crapowatą, ale super GRYWALNĄ grą zręcznościową z rosnącym poziomem trudności pozbawioną fabuły zrobioną dla jaj - zawierała kilkadziesiąt etapów i była dynamiczna. Kraina Snów to marna kopia gorsza pod każdym względem w dodatku tylko 5 etapów zrobionych w 10 minut (!)

Nie dość, że gra REETZO jest wolniejsza to ma grafę bez stylu, w dodatku o wiele prostsze (gorsze) etapy i mniej grywalności w dodatku kłamie w zapowiedzi, że gra jest opowieścią. Gra nie opowiada nic - jest tylko bieganiną. To marne ksero Szkieleta.Szkielet był prostą gierką która niczego nie udawała. Posiadała przynajmniej kilkadziesiąt etapów. W tym projekcie od Retzo wszystko jest gorsze, ale mechanika identycznie zerżnięta. To zaledwie 5 cienkich etapów zrobione w 10 minut.

Tacy jak on:
Wstawiają za przeproszeniem gówno na forum, które zrobili w 5 minut bez szacunku do gracza i najczęściej zerżnęli wszystko od kogoś. 0 KLIMATU, 0 stylu graficznego, 0 jakiejkolwiek oryginalności, 0 jakiejkolwiek rozrywki, 0 jakiegokolwiek szacunku do gracza, 0 jakiejkolwiek zgodności gry z tym jak jest przedstawiana w zapowiedzi i jeszcze mają pretensje za napisanie czym tak naprawdę jest to co zrobili zamiast być wdzięcznymi, że ktokolwiek tknął się za przeproszeniem takiego (gówna) to jeszcze w dodatku obrażają komentujących.

Za napisanie czym jest to coś (gorszą kopią szkieleta + reszta wad) odpaliłem to (guano) z łaski swojej zrobione w 10 minut mimo, że od lat nie tykam (gówna) - zostałem wielokrotnie obrażony. Autor zamiast być wdzięczny za opinie, która pomogła mu naprostować czym jest ten twór (zrobionym w 10 minut gorszym pozbawionym klimatu i stylu klonem szkieleta) i ruszyć w coś innego
daje mi do zrozumienia, ze jest burakiem. Za moją zwykłą opinię obraża mnie i wciska kłamstwo:

(12-09-14 21:52)ReetzO napisał(a):  Nazwałem szczeniackim twoje nabijanie postów w temacie, który od 3 miesięcy był nieaktywny (z jakiegoś powodu, może np. projekt został zawieszony?). Proszę moderatora o zamknięcie tematu, by nie stanowił pożywienia dla spamera :)

Napisałem jedynie odpowiedź po zagraniu w to (gówno), a zostałem wielokrotnie tu obrażony. W dodatku autor zamiast zrobić coś konstruktywnego jedyne co robi to obraża i kłamie (nigdzie nie było info o zamknięciu projektu i zawieszeniu) Skomentowałem jak zwykłem od tego są zapowiedzi dopóki nie ma pełniaków, aby komentować. Po to są fora o rm, aby gadać o grach rm i zapowiedziach. Ja jedynie pisałem o jego grze. Ani słowem nie napisałem nic obrażliwego o Retzo, ale miarka się przebrała należy być szczerym.

Sam autor to kłamca, który twierdzi, że projekt jest zawieszony, ale tematu w ogóle nie zamknął mimo, że już wie że jest taka możliwość.

Sam się przyznał, że projekt i tak nie będzie wydany w innej formie napisał:

(12-09-14 19:43)ReetzO napisał(a):  To wcale nie tak, że od czerwca prace są zawieszone, a ja rozwijam ten projekt w inny sposób.

Po tym poście jednak i tak kłamie.

Jak sam Yoroi pisze to forum ma pomóc rozwijać się twórcom gierek, ale o co tutaj chodzi. Jak ma pomóc rozwijać się skoro człowiek, który dostaje posta, który jest opinią o jego grze jedyne co robi to obraża komentujących i robi z siebie (idiote) i pokazuje, że jednak się nie chce rozwijać (niedorozwijać chce?)

Ten człowiek nie potrafi nawet zamknąć tematu, w którym jak twierdzi gierka jest zawieszona. Nie potrafi nawet dyskutować i przedstawić swoich argumentów na obronę jedynie obraża za opinie o grze i nazywa to całe obrażanie i kłamstwa, które urządza kłótnią (kolejny przykład głupoty autora)

Reetzo po prostu skopiował Szkieleta - podmienił grafiki, a za napisanie tej opinii jedynie co robi to obraża i serwuje kłamstwa. Dziękuje i skończyłem tego posta nie usunę, bo sam DK raczył odpalić to coś i raczył zauważyć, a kto uważa inaczej to nie gra w gry na rma i nie grał w Szkieleta ani nawet w to coś.

Ja doceniam starania twórców, ale tutaj starań nie ma to wciskanie gówna graczom i uważanie ich za debili, którzy wszystko łykną.

Jeśli ta gra jeszcze nie trafiła do Porażek RM to Angius chyba zapada w sen zimowy...

P.S. Wrzuć gierkę na forum tsukuru...taam więcej ludzi grało w Szkieleta:

http://tsukuru.pl/forum/viewforum.php?f=...e04ad56191

...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-14 20:36 przez X-Tech.)
09-10-14 20:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Ależ X-teszku a gra jest na gospodzie: http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=4740 i też dostała opinie że jest kopią szkieleta. I wtedy też w to grałem, a że pamięć u mnie dobra to pamiętam tą gierkę - strasznie była powolna i łatwa.

Niestety szkielecik był genialnym projektem, i chociaż przez wielu uważany z crapa, to sam wiem swoje, gdy pokazywałem tą grę osobom nie znającym RM/nie lubiącym za bardzo RM to właśnie szkielecik wciągał ich na długie godziny - a bo trzeba przejść jeszcze jeden poziom i tak dalej. To coś znaczy. Naprawdę pokonać, czy nawet zrównać się z pierwowzorem będzie ciężko. A z tego co widać to daleka droga przed tobą. I jeśli nie nadasz grze odpowiedniej prędkości to twoja robota pójdzie na marne - a nie wiem czy w VXACE dasz radę zrobić naprawdę dynamiczną grę.
09-10-14 20:50
"Pomógł" przyznał(a):
BeVoo Offline
*

Liczba postów: 29

Gdzie są posty X-Techa?

Klik! > [Obrazek: fAjISnc.png]
09-10-14 20:52
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS