Którą grę robić ?
Aktualny czas: 28-04-26, 17:30 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Ankieta: Którą grę robić ?
Ankieta jest zamknięta.
horror w klimatach alien z elementem taktycznym i strategii 5.26% 1 5.26%
opowiadanie fantasy z różnymi wyzwaniami i zr. elementem 15.79% 3 15.79%
horror z wykonywaniem różnych zleceń i używaniem sp. itemów 5.26% 1 5.26%
rpg, w którym bohaterem jest hajs 10.53% 2 10.53%
gra która cię nienawidzi 31.58% 6 31.58%
gra zainspirowana Franko na amigę, ale w klimacie rpg + quest 26.32% 5 26.32%
Nie rób nic. Wal się 5.26% 1 5.26%
Razem 19 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 
[VXAce] Którą grę robić ?
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Którą grę robić ?

Postanowiłem zrobić jakąś gierkę, a dokładniej coś wydać. Problem w tym, że ja robię wiele gier od dawna. Co jakiś czas mam nowe pomysły i je zaczynam. W zasadzie mam tak od lat i to lubię. Jeśli nie rozpiszę ich w zeszycie to roją mi się w głowie i zaczynam w rmie - jakieś mechaniki itp. Najczęściej kiedy gram w gry lub kiedy tworzę - ale to idzie w parze. Kiedy nie tworzyłem gier to nie działało w trakcie kiedy grałem.

Wszystko byłoby spoko, ale nie wiem na czym się skupić. Gdybym chciał wydawałbym gierkę co 2-3 tygodnie, ale duża ilość pomysłów sprawia, że zaczynam nowe pomysły w rmie. Potrzebuję waszych głosów. Po prostu chcę obrazu. Nie wydałem nic nowego od czasów 8bit quest (2009) które nie da się ukryć zrobiłem, bo mnie to jarało i zrobiłem dla użytkowników for/graczy, a więc względna jakość.

Pozostałe to były gierki z szuflady zrobione dla siebie z różnymi nieścisłościami z lat 2005-2007 mniej więcej. Jest ich dużo więcej, ale nieważne, bo to tylko dla mnie, a więc w ogólnym rozrachunku crap. Teraz się skupmy na tym co obecnie mogę zrobić.Wymienie tylko parę typów. Jest tego dużo więcej. Na tej grze się skupie, która dostanie najwięcej głosów. Bardzo proste. Jeśli się skupie na jednej prawdopodobne, że szybko pójdzie do stanu godnego zapowiedzi.
Prosta sprawa. Oto spis gier.

1 Prosty, ale i rozbudowane survival horror zainspirowany alienem (avp) oparty na własnych mechanikach. Elementy strategiczne i taktyczne (rozstawka sentry gunsów itp.) Akcja w czasie rzeczywistym w klimacie swobodnego badania lokacji (różny sprzęt i interakcje z tym na co napotkamy)

2 Opowieść w VX ACE z zagadkami i tajemnicami, oraz elementem walki w czasie rzeczywistym w klimacie opowiadania fantasy, ale bez ogranych motywów typu (ELFY, ogry itp.) wszystko z głowy.

3 Następny horror, ale ten polega na wykonywaniu różnych zleceń. Znów różnorakie przedmioty o różnym zastosowaniu miałby pomagać w rozgrywce, ale bardziej to fantazja wariacja w naszych czasach.

4 Rpg, w którym gramy pieniądzem. Dosłownie.

5 Gra, która nienawidzi gracza na wszelakie sposoby pełna różnych odwołań do innych gier i elementów, które są irytujące wg. mnie w nextgenach. Total abstrakcja mechanika za mechaniką - wyzwanie za wyzwaniem. Gra, która cie nienawidzi.

6 Gra zainspirowana Franko na amigę, ale w wersji bardziej rpg nadal dość prostej, ale nadal z zręcznościowym pseudo systemem/systemem nawalanek i różnymi porachunkami żuli/meneli
i rozróbami na mieście i porąbanymi questami.

Głosujcie sobie, bo ja mam dziesiątki innych pomysłów i co jakiś czas mam nowe które roją mi się w głowie i rozpisuję/tworzę mechaniki i rozbudowuję. Ostatnio przy tych więcej. Prędzej czy później planuję wydać wszystkie gierki (prawdopodobnie) Głosujcie sobie na to co tu rozpisałem. Typ, który wygra stanie się moim projektem zaczepienia, a więc prawdopodobnie skupiając się tylko na nim niebawem pojawi się zapowiedź owej gierki ewentualnie tej, która zajmie 2 miejsce, a niedługo gierka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-14 04:30 przez X-Tech.)
20-10-14 22:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

RE: Którą grę robić ?

1. Może być okej, ale pod warunkiem jakiejś fabuły, a nie typowo 'rozpierducha 'alienów'.

2.Zagadki i tajemnice też mogą być. Fajnie czasem pogłówkować podczas gry.

3. Horror z wykonywaniem questów? Jakoś nie widzę tego...

4. WTF?! Ale że o co chodzi?

5. Jeśli gra byłaby z absurdalnie trudnym poziomem trudności, z masą czarnego humoru, oraz jakąś ciekawą historią i wyzwaniami. Kocham wyzwania. Jestem na tak.

6. We Franko nigdy w życiu nie grałem. Ale z chęcią bym zobaczył jak sobie wyobrażasz tą gre.

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
22-10-14 09:15
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Osobiście "gra która cię nienawidzi" brzmi zbyt kusząco, żeby jej nie wybrać. :klaszcze:
Sam chciałem zrobić grę zawierającą celowe bugi i wkurzająco-nieuczciwe wyzwania...gdybyś potrzebował nazwy, to polecam "Ragequit". :lol2:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
22-10-14 10:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

@ADI: Każda gra z założenia opiera się na fabule i na mojej wyobraźni - kserowanie to nie moja działka.

Co do 5 taki jest plan.

@Yoroikami:

Taki jest plan, ale nad nazwą się jeszcze pomyśli o ile ten typ wygra.
22-10-14 16:32
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Jeśli gra nienawidząca gracza ma być inspirowana składanką action 52 i innymi lipnymi gierkami - jestem na tak XD
22-10-14 17:21
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(22-10-14 17:21)Dragon Kamillo napisał(a):  Jeśli gra nienawidząca gracza ma być inspirowana składanką action 52 i innymi lipnymi gierkami - jestem na tak XD

Oczywiście. Same hardkorowe rzeczy. Nie tylko stare, ale i nowe gry. Dużo wyzwań. Lepiej jednak zagłosuj, aby nie przepadło, bo ja nie widzę kto głosował.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-14 17:39 przez X-Tech.)
22-10-14 17:38
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

To skąd wiesz że nie zagłosowałem XDDD, nie sce mi się głosować XD, musisz pamiętać.
22-10-14 17:42
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Masz zagłosować zwiększysz szanse, że ten hardkor powstanie i będzie kupa grania jakiego nie było od lat xd
22-10-14 19:25
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

X-Tech.
W RPG Makerze nie ma miejsca dla kogoś, za kogo jakiś bóg musi zdecydować, jaką grę ten ktoś ma robić. Tyle odnośnie mojego głosu.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
23-10-14 09:30
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Decydujecie o kolejności co do priorytetowej gierki na której się skupię jeśli będę doskakiwał do rma.
23-10-14 13:05
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS