Lunatera: Lies of the Moon
Aktualny czas: 28-04-26, 18:36 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Lunatera: Lies of the Moon
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

RE: Lunatera: Lies of the Moon

Dla mnie bardzo zachęcająca zapowiedź i prolog. Fajna sprawa ze skitami, od samego początku mi się podobały. Akurat użyliście systemu walki, którego nie znoszę, ale jakoś to przeżyję. Niestety ponownie spotykam się z lagami, które utrudniają rozgrywkę.

Rozwijając jednak swoją wypowiedź... widać, że podeszliście do gry bardzo poważnie. Pewnie dla przykładu, że pierwszy twór może być "profesjonalny". Jak napisałam - skity są świetnie przygotowane. Tego typu wtrącenia umilają niekrótkie wędrówki po lokacjach, slalom między kolejnymi potworami wink Dialogi są poprawne, swobodne, pewne teksty charakterystyczne dla twórców (mam na myśli sarkastyczne odpowiedzi). Trochę jakbyście tchnęli w bohaterów część własnej osobowości (przynajmniej tej, którą ukazujecie na forum).

Wielkie brawa za wykorzystanie muzyki Yuki Kajiury. Również korzystam z jej dwóch utworów. Mam nadzieję, że tytuły się nie pokryją.

Ze względu na to, że lubicie konstruktywną krytykę (to nie złośliwość), to mam kilka uwag / pytań:
  1. Pierwsza uwaga do tutoriala CP. Wyjaśniacie pełne nazwy skrótowców CD i WU, lecz nie ma nigdzie pełnej - CP. Do tego... określenie "waluta" powinno być w cudzysłowie. W wielu grach pojawia się ten sam błąd. Punkty CP, to jak punkty HP, obie nazwy mają w sobie już słowo klucz. Jak więc czytać - punkty punktów życia? Ponadto niepoprawne jest sformułowanie "ilość punktów" lub "ilość zapisów" (również częsty błąd). Warto zapamiętać zasadę: rzeczy policzalne - "liczba", niepoliczalne - "ilość".
  2. Sposób w jaki nakręcacie fabułę jest trochę zbyt powolny. UWAGA! Spoiler poniżej.
    Spoiler: (Otwórz)
  3. Jeśli już tworzycie grupowo, to moglibyście wymienić poszczególnych członków zespołu smiles Dobrze by było poczytać, kto za co odpowiadał.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
09-11-13 16:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Lunatera: Lies of the Moon - Viuu - 05-11-13, 01:18
RE: Lunatera: Lies of the Moon - Ayene - 09-11-13 16:11

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS