Shards of Lestia ~Episode Zero~
Aktualny czas: 14-03-25, 04:40 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Shards of Lestia ~Episode Zero~
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

RE: Shards of Lestia ~Episode Zero~

Ludzie dostaną.
Tak oto prezentuję wam początki zabaw z systemem walki, a dokładniej pierwszy Fatal Incursion Allena. Nie jest to co prawda finalna jego wersja, ale jest już na tyle dopracowana, że można ją pokazać.

Przy okazji możecie po raz pierwszy posłuchać głosu Allena ^ ^

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
08-04-15 00:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Odpisałem na Gospodzie. Jak dla mnie słabo.
08-04-15 00:28
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Takie rzeczy widzimy, nie musicie nas na obu forach o tym notyfikować (innymi słowy jak napiszecie na jednym to na drugim nie musicie). Tak dla reszty ^_^
08-04-15 00:36
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Nie jestem zwolennikiem systemów kombosów w rpgach, zwłaszcza skaczących wokół kolorowych liczb, ale wszystko co widzę na filmie jest wyważone. Nie razi... Voice acting jak najbardziej w moim guście. Nie wiedziałam, że w warunkach domowych można tak dobrze brzmieć :ok:

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
08-04-15 23:13
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Osobiście od siebie dodam że mi nie pasuje xD to że nasz czarnuszek xD wykonuje tego combosa z tak dalekiej odległości :) pewne ograniczenie dystansu by się przydało :>
I dlaczego ten czarnuszek na miniaturce ma inny kolor oczu niz na duzym obrazku? xD niby szczegół a rzuca się w oczy xD

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-15 23:30 przez Avaron.)
08-04-15 23:29
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(08-04-15 00:25)Viuu napisał(a):  Ludzie dostaną.
Tak oto prezentuję wam początki zabaw z systemem walki, a dokładniej pierwszy Fatal Incursion Allena. Nie jest to co prawda finalna jego wersja, ale jest już na tyle dopracowana, że można ją pokazać.

Przy okazji możecie po raz pierwszy posłuchać głosu Allena ^ ^

Brzmi i wygląda niesamowicie. :klaszcze: Jeśli cała gra będzie w takiej jakości, to chyba zmiecie nas na kolejnych Golden Forkach.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-15 03:58 przez Yoroiookami.)
09-04-15 03:58
"Pomógł" przyznał(a):
Nathan Offline
*

Liczba postów: 6

(08-04-15 23:29)Avaron napisał(a):  Osobiście od siebie dodam że mi nie pasuje xD to że nasz czarnuszek xD wykonuje tego combosa z tak dalekiej odległości :) pewne ograniczenie dystansu by się przydało :>
I dlaczego ten czarnuszek na miniaturce ma inny kolor oczu niz na duzym obrazku? xD niby szczegół a rzuca się w oczy xD

Nie wiem po co ci ograniczenie dystansu ataku i w której grze tego typu wgl. to wystąpiło.

Ten "czarnuszek" zwie się Allen... Na obu obrazkach ma on niebieski kolor oczu (No może na miniaturce nieco ciemniejszy) Poza tym postać ta nie została jeszcze do końca zaprojektowana i dopracowana. To nie jest finalna wersja cut-in'a, tylko przykładowa grafika którą rysowałem na szybkiego bez żadnej koncepcji, a miniaturka będzie całkiem inna.

Każda postać pod względem graficznym zostanie zaprojektowana w 100% przeze mnie i nijak będzie nawiązywać do pokazanych wcześniej avatarów.

(08-04-15 00:28)Kryzz333 napisał(a):  Odpisałem na Gospodzie. Jak dla mnie słabo.
Miło z twojej strony, że musiałeś o tym napisać na obu forach bez większego uzasadnienia, w każdym razie nie wiem czy kogokolwiek to obchodzi czy tobie się to podoba, czy nie. To, że nasza gra nie trafia do twojego gustu, to nie znaczy że od razu musisz ją uznawać za "słabą"

Edit
Venesard napisał(a):Nathan, nie najeżdżaj na niego.
Czy to było "najeżdżanie"? Wiadomo, że prawo do wyrażenia własnej opinii ma każdy... Ale serio żeby specjalnie pisać starającym się autorom, że to co robią jest "słabe", bo "nie trafia w mój gust"? No bez przesady, to po prostu chamskie i dziecinne.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-15 16:38 przez Nathan.)
09-04-15 07:55
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

Nathan, nie najeżdżaj na niego. Jeśli mu się nie podoba to ma prawo to wyrazić. Jeśli nie, to zastrzeż w temacie że przyjmujesz jedynie pochlebne opinie. Mi na przykład podobają się jedynie menusy, jako tako klimaty anime to nie moje klimaty. A czarnuszek trochę dziwnie krzyczy, trochę zbyt podniośle jak na znęcanie się nad królikiem. No ale pewnie się nie znam.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
09-04-15 08:14
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Cytat:Miło z twojej strony, że musiałeś o tym napisać na obu forach

Cytat:Takie rzeczy widzimy, nie musicie nas na obu forach o tym notyfikować (innymi słowy jak napiszecie na jednym to na drugim nie musicie). Tak dla reszty ^_^

Ja to piszę do użytkowników, którzy może by się nie zorientowali, że dyskutowałem już w innym miejscu.

Cytat:bez większego uzasadnienia, w każdym razie nie wiem czy kogokolwiek to obchodzi czy tobie się to podoba, czy nie. To, że nasza gra nie trafia do twojego gustu, to nie znaczy że od razu musisz ją uznawać za "słabą",

No to może napiszę krótko i w jednym miejscu, żeby trudno było przeoczyć czy coś:
- jak dla mnie przeciętna fabuła (ale zaznaczam, że nie siedzę w jRPG to mogę ją źle odbierać)
- stylistyka typowego shounena (w fabule, grafice, animacji, muzyce i voiceactingu). Jako, że shouneny to niekoniecznie wyższa półka, to jest to według mnie wada.

Oczywiście może to się wielu podobać i przyznaję, że całkiem sporo osób tak pisze (ale nie wszyscy!)

Aż tak boli jak ktoś wyrazi opinię? Odnieście się do niej lub nie, a nie piszcie jakichś "bez większych uzasadnień".

Podoba mi się w grze przede wszystkim grafika i schludne wykonanie.

O mechanice nic nie da się powiedzieć bo niewiele o niej pisaliście.

Fin.
09-04-15 08:50
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Hola hola, co tu się dzieje.
Venesard napisał(a):Jeśli nie, to zastrzeż w temacie że przyjmujesz jedynie pochlebne opinie.
Rozumiem, że piszesz to do Nathana? To w takim razie co to ma wspólnego z tematem? To nie jest jego temat, więc on nie ustala tutaj zasad.

Ogólnie Kryzz opinie są dla nas, nie dla innych, więc następnym razem niech nikt nie pisze postów w obu tematach takich samych. Także nie pisać "o ja tam napisałem, popatrzcie". To po prostu robi niepotrzebny burdel.

Dobra, przejdźmy teraz do twojej lekko bardziej wyjaśnionej opinii.
Kryzz333 napisał(a):jak dla mnie przeciętna fabuła
A skąd znasz fabułę? Bo jedyne co tu jest, to małe nakierowanie na nią, w Lunie było identycznie.

Kryzz333 napisał(a):stylistyka typowego shounena
Wciąż nie rozumiem tego zarzutu. Jaki shounen, wiesz wgl co to jest? O_o
Stylistyka jest identyczna jak w Tales'ach i typowa dla jRPG - no i właśnie taka miała być. Po raz drugi to już powiem, ale to nie jest wada, tylko po prostu nie trafia w twój gust. No i ew. nie wiesz o czym piszesz, waląc shounenami tutaj.

Kryzz333 napisał(a):Aż tak boli jak ktoś wyrazi opinię?
Nic tu nie boli. Chcę poznawać wasze opinie, ale chce je także rozumieć. Twojej po prostu nie rozumiałem, a Nathan nie jest mną, więc proszę odnosić się jak już do niego.

Kryzz333 napisał(a):O mechanice nic nie da się powiedzieć bo niewiele o niej pisaliście.
Byłbyś w stanie powiedzieć dokładniej co masz na myśli? O mechanice akurat powiedziane jest najwięcej mi się wydaje. Jeśli powiesz dokładniej o czym chciałbyś dowiedzieć się więcej to mogę coś dopisać.

Avaron napisał(a):wykonuje tego combosa z tak dalekiej odległości
Jak dalekiej? W którym momencie tego skilla on jest daleko od przeciwnika? O_o

W każdym razie dziękować wszystkim za opinię, bo właśnie na tym aktualnie mi zależy.
Zależałoby mi też, żeby jednak każdy chociaż spróbował zagrać jak wyjdzie, a nuż się spodoba, ja nie raz sprawdzam cRPGi nie nastawiając się negatywnie na nie (bo jak się negatywnie nastawisz to z pewnością się nie spodoba xD).

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
09-04-15 15:14
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS