Shards of Lestia ~Episode Zero~
Aktualny czas: 14-03-25, 04:40 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Shards of Lestia ~Episode Zero~
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

RE: Shards of Lestia ~Episode Zero~

Amele xD oj tam oj tam xD kto mi zabroni :P no chyba że mnie zbanują xD

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
09-04-15 15:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Ależ oczywiście, że zagram. To, że wiele rzeczy mi się nie podoba nie oznacza, że nie obczaję :-)

Ja nie jestem typowym widzem anime czy graczem jRPG, po prostu to całe latanie, błyskawice ciosy kataną i darcie się o jakiejś ciemności wydaje mi się strasznie shounenowate ;-)

Mechanika? Oczywiście, rozpisaliście co mniej więcej będzie w grze, ale ja bym chętnie zobaczył wycinki z gry właściwej. W swojej zapowiedzi, w przeciwieństwie chyba do wszystkich innych nie pokazaliście obrazków z normalnego gameplayu.

Dobra, nie fabułę, ale otoczkę, jak wolisz. Obrazek z tym adwersarzem całym jak i opisy bohaterów są dla mnie średnie. Tzn. mogą być dobre, jeśli zostaną prawidłowo wyeksponowane i pogłębione w grze. Dlatego liczę na jakość waszej pracy.

Do tego, w sumie nie warto się kłócić. Poznaliście już moją opinię.

BTW: macie przybliżoną datę premiery? Chyba, że coś ominąłem?
09-04-15 16:12
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Kryzz333 napisał(a):Oczywiście, rozpisaliście co mniej więcej będzie w grze, ale ja bym chętnie zobaczył wycinki z gry właściwej.
Napisałeś, że niewiele napisaliśmy :P
No, ale mniejsza, rozumiem o co chodzi i masz rację. Powoli staramy się to nadrobić, ale wiesz... ja wolę pokazywać coś co jest w miarę ukończone. Nie lubię pokazywać wczesnych wersji czegoś. To dlatego nie ma tu screenów z gameplayu bo wciąż nad nim pracujemy.
Swoją drogą, mówicie właśnie, że nie ma screenów z gameplayu... a czy byłyby one wiarygodniejsze od screenów map? Bo zrobić na szybko oszukańczą cut-scenke z jednym tekstem mogę w każdym momencie, ja wam wolę pokazywać rzeczy autentycznie ukończone na filmikach ^ ^

Kryzz333 napisał(a):Dobra, nie fabułę, ale otoczkę, jak wolisz. Obrazek z tym adwersarzem całym jak i opisy bohaterów są dla mnie średnie. Tzn. mogą być dobre, jeśli zostaną prawidłowo wyeksponowane i pogłębione w grze. Dlatego liczę na jakość waszej pracy.
W sumie nie wiem szczerze co tu jest nie tak, ale pamiętaj, że my z ludzi którzy o fabule mówią jak najmniej i prowadzą ją w tajemniczy sposób. Nie sugeruj się tym zbytnio ^ ^

Kryzz333 napisał(a):BTW: macie przybliżoną datę premiery? Chyba, że coś ominąłem?
Masz bardzo niedokładną - Lato 2015.
Wszystko dlatego, że Amel chce się dobrze przygotować do matury (mnie to tam wisi).
No ale jak tylko ją napisze wraca do roboty, więc wszystko postaramy się szybko nadrobić.
Może jakiś lipiec (taka data nawiązująca xD)?
Ja to bym nawet postarał się na czerwiec to skończyć, ale tego wam obiecywać nie będę, bo zbyt mało prawdopodobne. Choć tym razem postaram się nie zostawiać tego tematu tak opustoszałego i zarzucać coś zawsze.
Może jeszcze w tym tygodniu podrzucimy jeszcze jednego skilla? :P
Albo aktorka od Leyli wyśle nam w końcu brakujące line'y i damy filmik z scenki?
Zobaczymy jak to wyjdzie.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
09-04-15 16:43
"Pomógł" przyznał(a):
Kaimi Offline
*

Liczba postów: 7

Nie wiem czy to Was zainteresuje, ale Mog niedawno wypuścił skrypt bazujący na systemie bitewnym serii Tales of: Linear Motion Battle System. Nie sądzę, żebyście mieli zamiar zmieniać system walki, ale może w jakimś przyszłym projekcie jeśli taki się zdarzy, to moglibyście go użyć: link
07-05-15 01:27
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Dziękuję za poinformowanie ^ ^
W każdym razie nie ma za bardzo szans byśmy mieli zamiar tego użyć.
System jest dopiero w becie, więc stabilność jest raczej niepewna. Poza tym byłoby z tym mnóstwo pracy (nie mówiąc już o tym, że wszystko trzeba by było robić od początku :I). No i... battlery też byłyby małym problemem. Wszystko w takim systemie walki wymaga pełnej animacji, na którą dobrej jakości bez budżetu pozwolić sobie nie możemy ^ ^

Tak sobie to przejrzałem i stwierdzam, że raczej nie jestem zachęcony tym jak to zostało napisane :I
Sekwencje tworzone notetagami... no i dość restrykcyjna budowa sekwencji. Lepiej byłoby taki system napisać samemu.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
07-05-15 02:22
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Avaron napisał(a):Osobiście o tym systemie który podrzucił Kaimi myślę że jest zbyt rozbudowany do gier z makera :/
...to że gra jest z rpg makera nie stanowi żadnego wyznacznika, czy coś jest do niej zbyt rozbudowane czy nie.

Hell, nie ma czegoś takiego jak "zbyt rozbudowane" samo w sobie, po prostu użytkownik jest zbyt dużym bakłażanem jak coś mu się takie wydaje.
07-05-15 18:00
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Avaron :\ co ty :\ bredzisz :\ przecież w masie gier komercyjnych, klasykach jrpg tak jest, jak w tym systemie.
Tales of Phantasia czy Summon Night to tylko przykłady

[Obrazek: 45769-Summon_Night_-_Swordcraft_Story_2_...ent)-3.jpg]

[Obrazek: 4_summon_night_swordcraft_story.jpg]

http://www.theasgun.blogspot.com
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-15 22:05 przez noruj.)
07-05-15 22:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Tak gwoli przypomnienia, że jeszcze żyjemy, malutki update.
Dorwaliśmy ostatnio pewnego DLC'ka na promocji, zacząłem coś z nim grzebać. Wstępne rezultaty wyglądają następująco:
[Obrazek: oh6EHiM.png]
Całkiem zgrabnie zrobiony tileset, tylko szkopuł w nim taki, że balustrady są już nałożone na tileset.
Troszkę niefajnie jeżeli chodzi o poruszanie się po nich, ale coś z tym pokombinuję.
[Obrazek: yp5RyGU.png]
W gruncie rzeczy na obu screenach mapa robiona prosto z tilesetu, jedynie drzewko na drugim dorzucone w parallaxie.
A wam jak mija rozstapianie się w 30°c przed monitorem? Całe szczęście jest coś takiego jak wentylatory podłogowe =w=
05-07-15 19:56
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Miło że żyjecie ;d byle by ten nowy DLC'ek wtopił się w pozostałe grafiki :)
PS Zazdroszcze ci >-< ja tutaj się topie >-< tragiczna ta pogoda... Może wakacje na Syberi to nie taki zły pomysł

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
05-07-15 20:02
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Co prawda Vox Populi (rzecz bądź co bądź godna uwagi w procesie tworzenia) ostatnio ucichł, ale i tak wstawię :/
Może i nie tak z dnia na dzień żeby to nazwać drugą inkarnacją Daily Loga, ale oto kolejna dawka efektów mojej pracy, wioska znajdująca się w połowie drogi przełęczy, aby gracz miał gdzie złapać chwilę oddechu.Tileset to inna cząstka uprzedniego DLC'ka. Nie zagłębiałem się póki co w eventowanie i głębszy paralax mapping, więc mapki mają dość surową formę. Odjęło mi to z kilka godzin snu ale jak wiemy według popularnego frazesu jest on dla słabych.

Cofam jednak co powiedziałem o tym tilesecie. O ile część większego miasta nie jest w tym aż taka świetna, to te bardziej wiejskie budynki są cholernie cudowne do mapowania, idzie jak burza =w=

Jeśli chodzi o to ile w Lestii mamy zrobione... cóż, Asgun w kwestii daty premiery to raczej nie prześcigniemy, ale jesteśmy na dobrej drodze i postęp idzie dość sprawnie.
11-07-15 07:04
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS