Dodatkowy kanał bgs
Aktualny czas: 28-04-26, 22:42 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Dodatkowy kanał bgs
beo117 Offline
*

Liczba postów: 7

Dodatkowy kanał bgs

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, to witam wszystkich ;)

Mam dość spory problem jeżeli chodzi o odtwarzanie BGS-ów, stworzyłem skrypt, który dynamicznie i losowo zmienia warunki pogodowe w świecie gry(samą grafikę), teraz chciałem zrobić aby do danej pogody (deszcz, burza itp.) odtwarzany był inny BGS. Problem jest w tym, że moduł Audio w RM Xp nie jest edytowalny. Domyślnie, jednocześnie może być odtwarzany tylko jeden BGS, więc gdy załóżmy w tle będzie słychać szum morza a zacznie padać deszcz to słychać będzie już właśnie tylko deszcz.

Tak więc moje pytanie, czy macie jakieś pomysły jak to obejść, tak żeby jednocześnie odtwarzać dwa BGS? Wydaje mi się, że udało by się to zrobić za pomocą jakichś zewnętrznych dll., ale nie bardzo wiem jak. Z góry dzięki ;)

Mój nick na RMXP.pl - Kubaxd7
30-05-13 16:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

RE: Dodatkowy kanał bgs

Możesz dać szum morza do BGM
albo w programie Audacity nałożyć szum morza na daną piosenkę która leci na tej mapie
wtedy masz to i to :)

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
30-05-13 20:29
"Pomógł" przyznał(a):
beo117 Offline
*

Liczba postów: 7

RE: Dodatkowy kanał bgs

Sam myślałem o tym, żeby ponakładać na siebie wszelkie możliwe kombinacje bgs-ów, ale twoje rozwiązanie jest zdecydowanie lepsze, dzięki wydaje mi się, że powinno mnie to zadowolić :-)

Mój nick na RMXP.pl - Kubaxd7
30-05-13 20:50
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS