Doppelganger
Aktualny czas: 13-03-25, 23:44 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Doppelganger
grzank4 Offline
*

Liczba postów: 11

Doppelganger

[Obrazek: DYahoTK.png]

Czym jest Doppelganger?

Doppelganger to gra RPG którą tworzę od pewnego czasu. Gra będzie korzystać z silnika RPG Maker XP.

Co gra oferuje?

Gra oprócz typowej rozgrywki gry RPG, będzie oferować dziwną, groteskową, wulgarną i abstrakcyjną fabułę. Grafika oraz muzyka są robione własnoręcznie przeze mnie. Jedyne co będzie zrobione przez osoby trzecie to skrypty których użyłem w projekcie.

Jaka jest fabuła gry?

Spoiler: (Otwórz)
Kiedy wyjdzie?

Projekt zacząłem tworzyć gdzieś pod koniec 2020 roku (podajże 29-30 grudnia). Nie mam pojęcia kiedy projekt skończę, głównie przez fakt że robię go gdy mam ochotę (a ochoty dość często nie mam).

Doppelganger to mój pierwszy poważny projekt, pierwszy projekt na RPG Makerze XP, pierwsze podejście do tworzenia grafik i pierwsze podejście do tworzenia muzyki. Jak mi to wyjdzie? Nie wiem. Ale wiem że mimo wszystko dokończę ten projekt. To tylko kwestia czasu.

Demo gry:

- Mega : https://mega.nz/file/loJ1RYSI#FfU8WQcF16...BmoNQSmrnA

- MediaFire : https://www.mediafire.com/file/lb0hejif7...9.exe/file

- Chomikuj.pl (Stara wersja): http://chomikuj.pl/grzank4/Doppelganger/...xecutable)

(Demo nie posiada plików rtp które są wymagane do działania gry. Te można pobrać z oficjalnej strony rpg makera)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-22 14:05 przez grzank4.)
20-02-21 14:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Doppelganger

Cieszę się, że tworzysz coś ambitnego, drogi grzanku. Niestety ciężko cokolwiek skomentować, bo nie ma tutaj prawie żadnych informacji co do projektu (poza tytułem). :ehe:

Gdzie fabuła i screenshoty? Cokolwiek? Nie musisz się jakoś strasznie rozpisywać, czy zdradzać najważniejszych rzeczy, ale jakiś zarys byłby mile widziany. :lartarin:

Cytat:Tytułem tematu powinien być tytuł projektu (bez zbędnych dopisków).
Temat powinien zostać oznaczony tagiem adekwatnym do wersji Makera, w którym projekt jest tworzony, np [XP], [VX].
Treść tematu powinna składać się z:
- opisu fabuły,
- co najmniej 3 screenshotów (zrzutów ekranu) umieszczonych w tagach [spoiler][*/spoiler].

Ponadto opcjonalnie:
- opisu bohaterów,
- wykazu użytych skryptów oraz ich autorów,
- spisu używanych grafik oraz ich autorów,
- informacji o postępie w tworzeniu projektu (słownie lub procentowo),
- planowanym terminie ukończenia lub linku do ściągnięcia dema/gry.

Demo i pełne wersje gry należy hostować na min. 2 różnych hostingach (np. Rapidshare, Sendspace, Badongo, Hostuje, Mediafire).
Autor zakładający tematy niezgodne z niniejszym regulaminem ma 1 tydzień na poprawę ich treści. W tym celu należy skontaktować się drogą wiadomości prywatnych z Członkiem Pomocy lub Moderatorem. Niedopełnienie wymogu skutkować będzie wygaszeniem lub usunięciem tematów.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
22-02-21 22:16
"Pomógł" przyznał(a):
grzank4 Offline
*

Yoroiookami napisał(a):Gdzie fabuła i screenshoty? Cokolwiek? Nie musisz się jakoś strasznie rozpisywać, czy zdradzać najważniejszych rzeczy, ale jakiś zarys byłby mile widziany.

Postaram się to dopisać w najbliższym czasie.

:fight: Dziabaducha
23-02-21 10:05
"Pomógł" przyznał(a):
Cintus Offline
*

Liczba postów: 4

Okiem człowieka, który w pracy przyjmuje lub odrzuca w pracy projekty widzę mało interesując tekst, który nie przestawia żadnych wartości. Podstawy fabuły są dość klasyczne wręcz nudne jednak klon, zaprzyjaźnienie się są dość ciekawe.
Jeżeli przeczytałeś/aś to i uderzył brak ochoty to się nie przejmuj. To normalne. Jednak dokończ projekt i wrzuć go. Dla samego doświadczenia i feedback'u.
13-03-21 15:44
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Fajno że uzupełniłeś temat. :klaszcze:

Fabuła wydaje mi się ciekawa, trochę to wszystko absurdalne i w zasadzie takie gry lubię najbardziej. Na screenach widzę że grafika autorska. smiles Nie jest może przepiękna, ale ma swój urok. Przypomina mi nieco dzieła sztuki Stacha Legionisty ([*]).

Na 100% zagram. :ahoy:

13-03-21 17:42
"Pomógł" przyznał(a):
grzank4 Offline
*

Zaktualizowałem post i dodałem nowe demo gry. Mam nadzieję że się spodoba :-).

18-12-21 19:42
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Trochę słabo tak reklamować konkurencję, ale polecam Ci wrzucić temat na: http://tsukuru.pl/forum/.

Praktycznie wszyscy z Ultimy przenieśli się tam i łatwiej by Ci było zdobyć jakiś odzew.

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
03-01-22 15:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
grzank4 Offline
*

Dzięki za podpowiedź! Nie wiedziałem że jest tak duża ilość forum o rpg makerze w Polsce.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-22 14:10 przez grzank4.)
04-01-22 14:09
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(04-01-22 14:09)grzank4 napisał(a):  Dzięki za podpowiedź! Nie wiedziałem że jest tak duża ilość forum o rpg makerze w Polsce.

Dużo jest, a raczej było, tak. Ale niektórych nie polecam. :ehe:

12-01-22 21:17
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS