Zbieram ekipę do pracy nad grą
Aktualny czas: 28-04-26, 21:28 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Zbieram ekipę do pracy nad grą
Stranger141 Offline
*

Liczba postów: 24

wykrzyknik Zbieram ekipę do pracy nad grą

Witam. Ostatnio naszła mnie ochota na stworzenie jakiejś większej gry na RPG Makerze. Problem w tym, że sam nie dam rady czegoś takiego zrealizować, więc chciałbym zebrać ekipę do pracy nad grą.

Potrzeba mi:
-kogoś do stworzenia tilesetów,
-twórcę muzyki (najlepiej w stylu średniowiecznym),
-POMOC do tworzenia świata i poziomów gry,

Do tworzenia tilesetów oraz świata i poziomów mogę zatrudnić tylko jedną osobę, do wszystkiego innego po dwie, czy trzy osoby.

Ale przede wszystkim chciałbym abyście traktowali to jako spędzenie wolnego czasu, a nie przymusową pracę.
A i jeszcze jedno - gra będzie darmowa i tego samego oczekuję od was; no chyba, że odwalimy razem kawał dobrej roboty, wtedy trzeba będzie nagrodzić twórców biggrin

P.S większość rzeczy ustalimy po zebraniu ekipy (np. przez Skype'a lub GG).

Na wszystkie pytania postaram się odpowiedzieć w postach.

[Obrazek: arLCjU8.png]

"Nowa gra od twórcy niczego."
/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-13 10:13 przez Stranger141.)
21-06-13 15:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

RE: Zbieram ekipę do pracy nad grą

Taka jedna mała sprawa...

Szukasz grafika, kompozytora, level designera i no kogoś od fabuły, nazwijmy to scenarzystą, który rozwinie zarys fabuły i do tego zrobi dialogi i wątki...

Teraz pytanie do ciebie: co TY masz zamiar w tym wszystkim robić, nadzorować pracę ludzi?

Wygląda to następująco: szukasz ludzi, którzy zrealizują twój pomysł, a nie ludzi którzy zrobią grę z tobą. Jest w tym trochę różnicy, wiesz? Masz za mały wkład w to wszystko jak na lidera grupy, jak tylko zarys fabuły dostarczasz...
Wątpię, czy ktoś myślący byłby chętny na taką współpracę. Daruj sobie jak tak to ma wyglądać...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-13 15:33 przez Amelanduil.)
21-06-13 15:31
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

No siema. Szukasz frajerów, którzy mają za ciebie zrobić grę. Zapraszam do klasycznego już artykułu:
http://kibelrpgmakera.blogspot.com/2013/...worca.html

Miłego czytania.

Dodam, że twórcy wielkich gier na rpgmaker działają w pojedynkę na etapie kiedy gra jest już bardzo rozbudowana - jest już zapowiedź jest już zbudowany ogromny kawał rozgrywki czasem poproszą o jakieś pomoce np: dorobienie grafiki na etapie kończenia prac nad grą, ale taki temat zakładać. Ty się chyba nie myłeś.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-13 16:00 przez X-Tech.)
21-06-13 15:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
PaKiTos Niedostępny

Liczba postów: 48

I nie rób gier na siłę. Jak ci przyjdzie do głowy ciekawa opowieść, która twoim zdaniem byłaby dobrym materiałem na grę, to twórz. Ale nic na siłę, bo wtedy to upadnie/będzie słabe.
21-06-13 20:01
"Pomógł" przyznał(a):
Stranger141 Offline
*

Liczba postów: 24

@Amelanduil

Źle mnie zrozumiałeś. Ja też będę pracował - sklejał wszystko w jedno, dodawał muzykę, tworzył animacje, przełączniki i będę tworzył świat; ktoś do level desingu to ktoś do pomocy, a nie do wszystkiego ( sam nie stworzę 50 poziomów). Poza tym mogę usunąć punkt - kogoś do fabuły, bo już ją mam; potrzebowałem tylko kogoś, kto by ją ewentualnie poprawił, ale już nie będę się narzucał.

[Obrazek: arLCjU8.png]

"Nowa gra od twórcy niczego."
/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-13 10:11 przez Stranger141.)
22-06-13 10:11
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

boisz się weryfikacji swoich umiejętności ? Zrób grę forum oceni i pomoże. Nie bądź tchórzem.
22-06-13 11:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS