W jaką grę ostatnio gracie i polecacie ? (PC/KONSOLE)
Aktualny czas: 28-04-26, 20:00 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Ja tłukę w gry z segi, oraz po raz drugi od ostatniego przechodzę Marinem Aliens Vs Predator Classic 2000 na directors cut, a do tego bonusowe misje, oraz Alien Ressurection na PSX gra dużo lepsza niż film i aż trudno uwierzyć, ale mroczna i survivalowa jak należy. W końcu muszę to ukończyć. Wciąga.

Sega Genesis. To ma tak unikalny klimat, że niektóre gry z innych platform mogą się chować. Uwielbiam Sega Genesis.

Z segi gensis gram w Zero Tolerance Fpsik, ale jest niesamowity. Prosty opiera się na zbieraniu amunicji po armiach żołnierzy, którzy próbują zabić bohatera. Kiedy ginie zamiast niego gramy innym śmiałkiem. Fajne etapy i szybka rozgrywka.

[Obrazek: zero-tolerance-05.png]

Lepiej mi się w to gra niż w Wolfensteina, ale on też ma swoje plusy.

Poza tym to gram jeszcze na emu segi genesis w Comix Zone.
Chodzimy po stronach komiksu i walimy po ryjach napotkanych wrogów. Jaki ta gra ma klimat.

[Obrazek: comix_zone-154155-2.jpeg]

Oprócz tego dla mnie kultowy i mega trudny, ale i żywotny Alien Soldier. Nie umiem przestać w to grać. Nie nudzi ilekroć to przejdę. Gra polega na walkach z bossami i doładowywaniu energii i lv broni, które sobie wybierzemy na minietapach - samych etapów jest tu kilkadziesiąt. Gra jest hardkorowo trudna i ma genialną muzykę i grafikę, oraz szybkość. Polecam. Uwielbiam. Gra jest w stylu arcade. Giniesz to zaczynasz od nowa etapu przed walką z bossem, który zwykle trwa kilkadziesiąt sekund max. Gra robi papkę z mózgu stężeniem akcji, dynamiki, grafiki i arcy genialnej muzyki. Takie stężenie animacji i papki na ekranie dają chyba tylko najlepsze gry na tę konsolę głównie Street of Rage 3 i Contra Hard Corps, ale jeszcze sporo tytułów się znajdzie.

[Obrazek: alien-soldier-virtual-console-20071126023333144-000.jpg]
[Obrazek: review-aliensoldiergen-big-1.jpg]
http://static.giantbomb.com/uploads/orig...ldier1.png[/quote]

Jeśli jest już wątek tego typu przeznaczony na gry pc/konsole to przyklejcie tego posta.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-14 03:13 przez X-Tech.)
24-10-14 03:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

RE: W jaką grę ostatnio gracie i polecacie ? (PC/KONSOLE)

Ostatnio na konsole Chrono Trigger i Chrono Cross Kupa zabawy.
01-11-14 16:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Malian Offline
*

Liczba postów: 9

X'iu, byłbyś w stanie przywołać jakikolwiek tytuł na PSX, który nie jest strzelanką?
Również nie jestem zainteresowany strategiami i turowym system walki, ale te ostatnie występuje dosyć często na tej konsoli, więc owy system walki jeszcze przeżyję.

@Edit:
A przy okazji się wypowiem, w co ja gram. Także ostatnio, to jest od jakichś dwóch miesięcy gram w EVE Online. Jest to MMORPG w kosmosie, ludzie dodatkowo nazywają to "sandboxem", lecz ja preferowałbym nazwyę typu "half-sandbox", według mnie jest trochę za mało opcji takiej typowej piaskownicy, ale trochę jest, to prawda.

Także co się tam robi? Ano jesteś postacią, a dokładniej pilotem, który lata statkami w kosmosie, właściwie na tym opiera się ta gra. Masz ogromny wybór tego, co możesz robić w tej grze, być handlarzem, piratem, "żołnierzem", osobą, która utrzymuje się z robienia misji, utrzymywaniem planet, campieniem się przy portalach do innego systemu. Także jest podział na strefy high sec (wysoko zabezpieczone systemy), low sec (nikt Ciebie tutaj nie obroni, jednak wciąż obowiązuje "prawo"), null sec (piekło, tutaj nie ma zasad), w-space (wormhole space, przestrzeń, do której można się dostać dzięki skoku w dziurę czasoprzestrzeną, jest ona niezbadana i niewystępuje na mapie. Wchodząc do takiej przestrzeni, znajdujesz się jakby w czymś, co nie istnieje, istotą życia tej przestrzeni jest to, że co jakiś czas tworzą się nowe dziury czasoprzestrzenne).

Inna gra w którą ostanio casualowo gram, znajduje się na Steamie. Robocraft, tworzysz robota, a następnie nim walczysz. Nie mam pojęcia, co jest w tej grze, ale raz na jakiś czas włączę i mnie to najzwyczajniej zajmuje. :)

...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-14 23:47 przez Malian.)
01-11-14 23:33
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Aktualnie tylko PC i to sporadycznie gram w:
Mount & Blade: Warband (zarąbista gierka)
NFS Carbon (sporadycznie)
CS:GO (od czasu do czasu tak na luzie)

Konsol nie posiadam (dosłownie żadnej nawet podróby NES'a zwanej Pegasus) chyba se pobiorę emulator PSX, NES, SNES lub inny :3

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
01-11-14 23:36
"Pomógł" przyznał(a):
Czytaj Nol Fejs Offline
*

Liczba postów: 8

The Elder Scrols II: Daggerfall

Po dłuuugiej przerwie postanowiłem sobie niedawno, że spróbuje ponownie zagrać w "Bugerfalla". Genialna gra z 1996 roku, poprzednik Morrowinda i Obliviona, następca Areny. Ostatnim razem, na moim poprzednim komputerze nie byłem w stanie w nią grać dłużej niż parenaście minut, bo mój stary Mac mini, jeszcze z procesorem PowerPC nie wyrabiał przy odpalonym DosBOXie (Grę wydano pod system MS DOS, więc konieczny do jej uruchomienia jest emulator tego systemu, bo wątpię, żeby ktoś miał jeszcze w domu komputer z 96'go z zainstalowanym Dosem ;)).
[Obrazek: Daggerfall_promo_screenshot.jpg]
Niestety mam zepsuty klawisz Print Screan na klawiaturze, więc wrzuciłem SSa z googli.

Mów co tam sobie chcesz, ja i tak mam swoje zdanie, a ludzi wklejających gotowce nazywam debilami. :b
~Czytaj Noł Fejs

Mój projekt:
Spoiler: (Otwórz)
01-11-14 23:51
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Tnie się u mnie jak żadna gra. Kiedyś jednak grałem w jedynkę i polecam. DOS FOREVER!!!
02-11-14 20:17
"Pomógł" przyznał(a):
Yotta Offline
*

Liczba postów: 156

PC: Prototype.
Konsola (Wii):
Legend of Zelda: Twilight Princess,
NFS Nitro.

Kto pyta, nie błądzi. Kto nie błądzi, ten znajdzie drogę. Kto znajdzie drogę, ten odnajdzie własne szczęście.
29-12-14 17:25
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Ja polecam z dużych komercyjniaków:

Operation Flashpoint COLD WAR CRISIS
Hidden and Dangerous Deluxe

Unreal Tourment 99 (sieciowa)

zręcznościówki:

Need for Speed Most Wanted (2005)
Project IGI 2
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-14 18:32 przez X-Tech.)
29-12-14 18:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Need for speed to wyścigówka nie zręcznościówka. Z wyścigówek polecam też Overspeed jakoś przyciąga mnie ściganie się o części.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-14 21:43 przez Adrapnikram.)
29-12-14 21:01
"Pomógł" przyznał(a):
Yotta Offline
*

Liczba postów: 156

To ja może jeszcze dorzucę Split Second: Velocity. "Fabułę" ma całkiem niezłą, a system pokazów siły bardzo się przydaje.

Kto pyta, nie błądzi. Kto nie błądzi, ten znajdzie drogę. Kto znajdzie drogę, ten odnajdzie własne szczęście.
29-12-14 21:04
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS