przyciski w rmv ace
Aktualny czas: 21-01-25, 19:58 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VXAce] przyciski w rmv ace
dobiko Offline
*

Liczba postów: 80

pytajnik przyciski w rmv ace

Witam. Mam pytanie i zarówno prośbę.
Przewertowałem kilka for już i stron z google ale nic nie znalazłem więc..
Jak to jest z klawiszami w vx ace? Da się jakoś je przypisać ?

Lub jeśli ktoś wie jakie przyciski odpowiadają czemu to był bym wdzięczny jakby napisał mi je.
Potrzebuję by sobie ładnie ustawić bo gryzą mi się przyciski dwóch skryptów :(

podam przykład:
ACTION_1_BUTTON = Input::C
#Defining Button setting shell.
ACTION_2_BUTTON = Input::X
#Defining button skill
SKILL_BUTTON = Input::Z
#Defining item button.
ITEM_BUTTON = Input::Y
#Defining the run button.
DASH_BUTTON = Input::A

Spoiler: (Otwórz)
07-12-14 15:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

RE: przyciski w rmv ace

Włączasz grę i klikasz f1 - przechodzisz do zakładki z klawiszami i spisujesz. Gdybyś chciał jednak coś tu zmienić to pierwsze skopiuj sobie do projektu plik rgss30x.dll, ponieważ każda zmiana tutaj jest zapisywana w tym pliku i jak komuś wyślesz projekt to nie będzie musiał sobie sam zmieniać, żeby mu gra dobrze działała - przynajmniej mi się tak wydaje XD.

A w skrypcie przyciski zmieniasz w części Input::C itp - tylko, że np to c to nie jest C na klawiaturze tylko C w tabeli pod F1.

Jak chciałbyś jednak móc się odwołać z poziomu RGSS od razu do klawiatury (uwaga to może ci rozwalić możliwość grania w grę na padzie) - to użyj tego skryptu: http://www.hbgames.org/forums/viewtopic.php?t=71132
08-12-14 21:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS