7 days
Aktualny czas: 20-06-25, 20:02 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] 7 days
Darings Offline
*

Liczba postów: 25

RE: 7 days

O kurde, kurde, kurde... Zapomniałem najważniejszego xD
Atakuje się klawiszem "F" w tym całym zamieszaniu zapomniałem :) Wybaczcie, przepraszam bardzo.

(28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a):  Zapomniałeś o umieszczeniu czcionki w folderze z grą.
Wybacz :( moja wina, aczkolwiek dałem już link do pobrania czcionki :)

(28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a):  Piosenka "Die Motherfucker Die" niezbyt pasuje do klimatu gry, chociaż to imponujące ile pracy włożyłeś w dopasowanie czasu. :co:
haha :) Może i nie pasuje do klimatu gry, ale pasuje do sytuacji :P A od tej sceny zaczął się cały pomysł na tą grę :)

(28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a):  Przenosi nas z pierwszego piętra domu na zewnątrz.
Tak, wiem. Zrobiłem tak by oszczędzić czas. Uznałem, że nie ma sensu przechodzić jeszcze raz przez parter jak i tak nic tak nie ma.

(28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a):  Nieco niedopracowana interakcja z otoczeniem. (Mam na myśli klikanie na niektóre drzwi i inne przedmioty)
Tutaj, nie bardzo wiem o co chodzi :/ Masz na myśli to jak Thorfinn wyważa drzwi w wiosce?
(28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a):  Drobne błędy na mapkach. (Zaznaczyłem na czerwono)
Wszystko idzie do poprawy, dziękuje :) Tylko w tej pierwszej mapce nie bardzo jest co dać pod te liście :/ Bo te drzewa raczej nie pasują.

(28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a):  Po prawej widoczny kawałek budynku pod liśćmi. Może celowe, ale dziwnie wygląda.
Celowe :) Są to stare opuszczone ruiny, które zarosły zielskiem. Jak się przyjrzysz to widać cały zarys dawnych budowli :)

Edit:
Drzewka na pierwszej mapce zastąpiłem liliami, myśle, że teraz będzie lepiej :)

!!!!
Daje jeszcze raz czcionkę jakby ktoś nie widział wcześniej.
Czcionka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-14 14:16 przez Darings.)
28-05-14 13:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Viuu napisał(a):
Adrapnikram napisał(a):Fabuła The best of all
Mam nadzieję, że to tylko żart, bo inaczej martwię się, że ty dużo jeszcze nie widziałeś ^ ^
Widziałem dużo... Buhahahaha
Chodziło mi o to że myślałem że ktoś ratuje nas bo wie że jesteśmy dobrzy albo (ona) jest w nas zakochana. A tu taki ratownik chciwy się trafił LOL
28-05-14 19:25
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(28-05-14 13:35)Darings napisał(a):  Tutaj, nie bardzo wiem o co chodzi :/ Masz na myśli to jak Thorfinn wyważa drzwi w wiosce?
Mam na myśli, że gdy próbowałem się dostać do niektórych budynków, nie było żadnej interakcji, tak jakbym klikał w powietrze. smiles Uważam, że postać powinna albo coś powiedzieć, albo zapukać. :roll: Dotyczy to też postaci itp.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-14 02:33 przez Yoroiookami.)
29-05-14 02:33
"Pomógł" przyznał(a):
Darings Offline
*

(29-05-14 02:33)Yoroiookami napisał(a):  
(28-05-14 13:35)Darings napisał(a):  Tutaj, nie bardzo wiem o co chodzi :/ Masz na myśli to jak Thorfinn wyważa drzwi w wiosce?
Mam na myśli, że gdy próbowałem się dostać do niektórych budynków, nie było żadnej interakcji, tak jakbym klikał w powietrze. smiles Uważam, że postać powinna albo coś powiedzieć, albo zapukać. :roll: Dotyczy to też postaci itp.

Hmmm... Ok, zmienie to :) W sumie, skupiłem się tylko na tym jednym budynku a resztę olałem xD
29-05-14 08:30
"Pomógł" przyznał(a):
Soul Offline
*

Liczba postów: 89

Ah, od razu przez tą czcionkę Elegant PL skojarzyła mi się moja stara gra xD
Czekam na wydanie gry, bo wygląda dobrze.
29-05-14 14:24
"Pomógł" przyznał(a):
Darings Offline
*

Praca wre :) Z dnia na dzień coraz większe postępy. Uczę się na błędach i myślę, że to co stworzyłem do tej pory nie jest takie złe xD

Zarzucam 3 screeny, powiedźcie co sądzicie: smiles

[Obrazek: oi1g4lswq7sb.png]
[Obrazek: a9c7temkev61.png]

A tu misja poboczna, która zajmuje teraz cały mój czas (niby poboczna a myślę, że co najmniej półgodziny nam minie zanim ją ukończymy razz staram się jak mogę)
[Obrazek: 3oo9etlzgt00.png]
30-05-14 22:46
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Pięknie :klaszcze: przyjemnie mnie zaskoczyło. Kontynuuj swojego questa! :lala:

(Dosyć oryginalne mapy tworzysz z podstawowymi zasobami, zdecydowanie lepsze niż ja)

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-14 23:16 przez Yoroiookami.)
30-05-14 23:16
"Pomógł" przyznał(a):
WerewolfPolska Offline
*

Liczba postów: 45

Co to za skrypt na efekty świetlne ?
30-05-14 23:41
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

Jakie efekty świetlne? :P To jest chyba po prosto zmiana barwy ekranu.
A jeśli chodzi ci o te pierwsze screeny to po prostu grafika światła umieszczona w odpowiednim miejscu za pomocą obrazka. Tak sądze, ponieważ autor nie podał jakiegoś skryptu, np. Dynamic Lighting Effects.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-14 07:48 przez ReetzO.)
31-05-14 07:46
"Pomógł" przyznał(a):
Darings Offline
*

Nie używam żadnego skryptu tego typu. To po prostu zmiana odcieni ekranu, a na pierwszych screenach jest tylko fog (chmurki) nic więcej :)
Na 3 screenie jest odcień ekranu ustawiony tak żeby było tak szaro :) Po co skrypty jak można samemu :P
31-05-14 16:13
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS