7 days
Aktualny czas: 20-06-25, 19:55 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] 7 days
Darings Offline
*

Liczba postów: 25

RE: 7 days

(27-05-14 21:49)Adrapnikram napisał(a):  Fabuła The best of all
[Obrazek: pol_pl_Oh-Stop-It-You-damska-koszulka-t-...-304_1.png]
(27-05-14 21:49)Adrapnikram napisał(a):  Myślałem że to będzie typowy RPG z zabijaniem legendarnych potworków dla paladynan, aczkolwiek zaskoczyło mnie (pozytywnie) rozwiązanie.
W mojej grze stawiam bardziej na realizm. Nie chcę zeby bohater był mega koksem i miał każdego na hita. Będzie to zwykły człowiek, któremu czesto będą pomagać w trudnych chwilach inny bądź zwyczajnie będzie mu sprzyjało szczęście[/quote]
(27-05-14 21:49)Adrapnikram napisał(a):  Trochę nie pasuje mi char głównego bohatera wygląda jak strażnik (no chyba że zarąbał mu zbroję XD).
W mojej grze strażnicy mają innego chara więc wygląda to normalnie :) Jest to po prostu zwykły człowiek w zbroi. Zresztą zrobiłem do tego chara animacje wyciągania broni której używam przed walką, a, że jestem z niej bardzo dumny to raczej już nic nie zmienie w tej kwestii xD

(27-05-14 21:49)Adrapnikram napisał(a):  Co do mapek: daj fog'a na lesie i w górach powinno dobrze wyglądać
Jeszcze kazdą mapkę dokładnie przejże i postaram się upiększyć. Dodam masę zwierzątek które będa wydawać naturalne dla nich dzwięki. Dodam również do kazdej mapki jakiś element oświetlenia, warunki pogodowe itd. Wszystko może jeszcze ulec zmianie :D

(27-05-14 21:49)Adrapnikram napisał(a):  P.S. Wpadaj z wszystkimi problemami, szczególnie takimi które mogą cię zdemotywować. Good Luck
Trzymam za słowo

Yoroiookami napisał(a):Na pierwszym screenie jest jeszcze jeden szczegół który mnie gryzie. postaraj się wrzucić przynajmniej pień pomiędzy te drzewa po lewej. Te listki nadal troszkę wystają, bez niczego pod tym dziwnie to wygląda. (Może się czepiam )
As you wish ;-)

Yoroiookami napisał(a):A tak btw. strasznie podobają mi się okienka rozmów i czcionka.
Tak, mnie również. Siedziałem wiele godzin szukając odpowiedniego okienka jak i czcionki. mrgreen

ok, pozmieniałem trochę, mam nadzieję, że teraz jest wszystko ok razz
[Obrazek: kwnplbezsxhg.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-14 22:43 przez Darings.)
27-05-14 22:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Jak dla mnie o wiele lepiej :roll: powodzenia w tworzeniu.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
28-05-14 03:45
"Pomógł" przyznał(a):
Darings Offline
*

Postaram się wrzucić dzisiaj demko, tylko najpierw muszę wszystko jeszcze z 10 razy sprawdzić i wg :) Od razu uprzedzam, że mogły mi się wkraść drobne błędy, które sam mogłem przeoczyć. To, że zrobiłem kilka literówek jest pewne na 100%, ale możliwe, że walnąłem też gafę w mappingu :P Prosiłbym Was o sprawdzenie czy wszystko jest ok i wg :)

EDIT:

7 days
7 days
7 days

Jest to pierwsza wersja gry. Możliwe, że niektóre elementy ulegną zmianie. Celem tego demka jest wprowadzenie Was w świat rozgrywki oraz pomoc w wyłapaniu błędów. Proszę o traktowanie wszystkiego z lekkim przymrużeniem oka. Te puste lokacje są zrobione w ten sposób celowo, mają miec charakter labiryntu, chociaż możliwe, że dodam w nich jakieś zdarzenia. Miłego grania i proszę o wszelkie uwagi na temat gry :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-14 12:27 przez Darings.)
28-05-14 11:43
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Najpierw zaczną od fabuły, bo w "demo" dopiero zaraz zagram.
A więc... muszę się zgodzić z tym, że fabuła jest dość oryginalna (może nie jakaś specjalnie odkrywcza, ale i tak dość niecodzienna). Ogólnie brzmi ona bardzo zachęcająco z początku. Niestety zaczynam się trochę martwić o sam jej przebieg w rozgrywce. Dobry start nie znaczy dobra fabuła, a z tego co tu czytam to w samej grze będzie to wciąż jeden i ten sam cel, co brzmi cholernie nudno.
Nie wiem jak pociągniesz tą fabułę co prawda, ale sam temat także na wiele sam w sobie nie pozwala.

Nooo chyba, że gra byłaby taką małą gierką na max 1-2h. Wtedy chętnie bym zobaczył różne możliwości na zdobycie tych pieniędzy oraz różne zakończenia ^ ^
Tak żeby gracz mógł sobie trochę pokombinować.

W każdym razie mnie zachęciłeś samą zapowiedzią bardzo, ale jakoś nie wierzę, że rzeczywiście dobrze przemyślisz gameplay (bo ponoć to twoja pierwsza gra) - i to mnie martwi. Zaraz ogarnę demo (które swoją drogą wrzuciłeś na najgorsze serwisy jakie mogłeś :I) i wtedy napiszę już wypowiedź troszkę bardziej popartą faktami.

Ostrzegam, że mój kolejny post pewnie nie będzie taki miły i poleci ZAPEWNE sporo krytyki xD

Adrapnikram napisał(a):Fabuła The best of all
Mam nadzieję, że to tylko żart, bo inaczej martwię się, że ty dużo jeszcze nie widziałeś ^ ^

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
28-05-14 12:37
"Pomógł" przyznał(a):
Darings Offline
*

Viuu napisał(a):Dobry start nie znaczy dobra fabuła, a z tego co tu czytam to w samej grze będzie to wciąż jeden i ten sam cel, co brzmi cholernie nudno.
Nie wiem jak pociągniesz tą fabułę co prawda, ale sam temat także na wiele sam w sobie nie pozwala.
Główny cel którym jest zebranie tej kwoty, w miarę rozwoju akcji będzie przyćmiony wydarzeniami jakie spotykają na każdym kroku bohatera. Więc to nie bedzie nudna gra RPG gdzie martwimy się tylko o jedno i od poczatku do końca ciągle ten sam problem :)

Aha...

Żeby nie było. Fabuła w demku to dopiero samo wprowadzenie w świat. Tutaj się jeszcze nic nie dzieje. Wszystko jest leniwe i ospałe. Gra zacznie się dopiero później. Ale to wymaga wiecej pracy. Wcześniej nie mogłem tyle tworzyc co teraz bo matura i te sprawy, ale teraz to co innego. Także nie oceniajcie całości na podstawie demka. To dopiero pierwszy dzień. Thorfinn ma jeszcze 6 i gwarantuje, że nie będziecie się nudzić przez kolejne jego dni :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-14 12:46 przez Darings.)
28-05-14 12:44
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Brak czcionki w demie. Mógłbyś ją zarzucić x.x

Darings napisał(a):Żeby nie było. Fabuła w demku to dopiero samo wprowadzenie w świat. Tutaj się jeszcze nic nie dzieje. Wszystko jest leniwe i ospałe.
Także nie oceniajcie całości na podstawie demka.
Zaraz... że co przepraszam?
Wiesz co to jest "Demo"?
"Wersja Demonstracyjna Gry" więc demo powinno zachęcać gracza do pełnej wersji gry. Na jaką cholerę wypuściłeś w takim razie to demo? Nie mogłeś wytrzymać? W takim razie to twoja sprawa.
Jeśli nie chciałeś, żebyśmy oceniali grę po demie to trzeba było go wgl nie wypuszczać.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-14 12:52 przez Viuu.)
28-05-14 12:44
"Pomógł" przyznał(a):
Darings Offline
*

U mnie wszystko ok. Nie wiem czemu Tobie nic nie wyświetla :/

Ehhh...

Napisałem, że chce żeby inni pomogli mi wyłapać błedy i wg sprawdzić czy ta gra się do czegoś nadaje...

"Jest to pierwsza wersja gry. Możliwe, że niektóre elementy ulegną zmianie. Celem tego demka jest wprowadzenie Was w świat rozgrywki oraz pomoc w wyłapaniu błędów. Proszę o traktowanie wszystkiego z lekkim przymrużeniem oka. Te puste lokacje są zrobione w ten sposób celowo, mają miec charakter labiryntu, chociaż możliwe, że dodam w nich jakieś zdarzenia. Miłego grania i proszę o wszelkie uwagi na temat gry :)"

Przeczytaj kilka postów wyżej...

Nigdzie nie pisałem, że to jest ostateczna wersja. Wszystko jest jeszcze w fazie projektu, więc nie wiem czemu się złościsz... Szczególnie, że wszystko opisałem wcześniej...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-14 12:57 przez Darings.)
28-05-14 12:53
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Bo zapewne masz zainstalowaną tą czcionkę? No błagam -.-

Napisałeś, że to demo. Do testów jest wersja beta.
Poza tym lepiej do wyłapywania błędów dorwać kilku testerów prywatnie niż walnąć grę do testu publicznie...

28-05-14 12:57
"Pomógł" przyznał(a):
Darings Offline
*

Viuu napisał(a):Napisałeś, że to demo. Do testów jest wersja beta.
W takim razie mój błąd. Chodziło mi o wersje beta :) Co nie zmienia faktu, że uprzedziłem, że to dopiero sam początek i wg :)

Viuu napisał(a):Poza tym lepiej do wyłapywania błędów dorwać kilku testerów prywatnie niż walnąć grę do testu publicznie...
Nie znam nikogo prywatnie kto zajmuje się sprawami RPG Makera, a sam jestem początkujący, więc...

Daje link do czcionki jak ktoś nie ma zainstalowanej:
Czcionka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-14 13:09 przez Darings.)
28-05-14 13:00
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Oho :roll: Viuu znowu podniósł się poziom cukru.
Zaraz sprawdzę demko. :taktak:

EDIT:
- Zapomniałeś o umieszczeniu czcionki w folderze z grą.
- Piosenka "Die Motherfucker Die" niezbyt pasuje do klimatu gry, chociaż to imponujące ile pracy włożyłeś w dopasowanie czasu. :co:
- Przenosi nas z pierwszego piętra domu na zewnątrz.
- Nieco niedopracowana interakcja z otoczeniem. (Mam na myśli klikanie na niektóre drzwi i inne przedmioty)
- Drobne błędy na mapkach. (Zaznaczyłem na czerwono)

[Obrazek: 90vc7d.jpg]
Grafika jest 'od boku', więc pod liśćmi tego typu powinno coś stać. Tak jak pod tymi drugimi liśćmi używasz drzew, tak tu też powinno coś być. smiles

[Obrazek: 11jn8lj.jpg]
Drzewka po lewej nie pasują niestety do wody, musiałbyś zrobić oddzielne drzewka z zanurzonym pniem, żeby wyglądało przyzwoicie. :roll: Po prawej widoczny kawałek budynku pod liśćmi. Może celowe, ale dziwnie wygląda.

[Obrazek: n4a87k.jpg]
To, o co męczyłem cię już wcześniej. :lol2:

Całkiem nieźle na razie, podoba mi się większość map. :lala: Pracuj, pracuj.
Chętnie jeszcze potestuję, jak już poprawisz (przynajmniej) problem czcionki, troszkę ciężko się gra bez niej. mrgreen

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-14 13:38 przez Yoroiookami.)
28-05-14 13:07
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS