Bukanier
Aktualny czas: 28-04-26, 20:23 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Bukanier
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Bukanier

[Obrazek: DMsAhFJ.png]

Silnik: RPG Maker XP
Typ gry: Sandbox,Hack&Slash

[Obrazek: book_about_pirates_by_sharandula-d4297gi.png]
Fabuła

Jamie. Tak nazwała cię matka, która wkrótce potem zmarła. Nazwisko Yeld odziedziczyłeś po ojcu, tak samo jak majątek i przywileje. Mogłeś mieć niemal wszystko, ale marzyłęś tylko o jednym. O Mary Nugs.
Zakochałeś się, pomimo że ona nie zwracała na ciebie uwagi.

W końcu spotkaliście się na balu. Twój najlepszy przyjaciel, Rob Turley zachorował, więc skorzystałeś z okazji i uzyskałeś miejsce na przyjęciu za niego.
Spotkałeś Mary na balkonie. Od zapłakanej dziewczyny dowiedziałeś się, że nie jest pewna przyszłości. Zdradziła ci, że zbliża się trzeci miesiąc jej ciąży z Robem. Puściły ci nerwy. Turley dobrze wiedział, że kochasz się w Niej od zawsze.
Cały żal i wściekłość na świat jaki zbierał się w tobie od miesięcy skumulował się na policzek jaki wymierzyłeś Mary. Niestety nie trafiłeś. Mary gwałtownie się cofnęła, prosto na schody prowadzące na balkon…
Twój sędziwy ojciec umiera na zawał po wieści że jego kochany, jedyny syn jest oskarżony o morderstwo. Teraz byłeś winny śmierci czterech ludzi. Matki, przy swoich narodzinach, Mary Nugs z jej dzieckiem oraz własnego ojca.
Zasługiwałeś na karę. W najlepszym wypadku twój majątek byłby skonfiskowany.
Wstawił się jednak za tobą Rob, będący wysoko postawionym oficerem.
Wysyła cię poza ojczyznę jako dowódca okrętu. Podczas waszego ostatniego spotkania powiedział, że zrobił to tylko ze względu na wspólnie spędzoną młodość. I kazał ci więcej się nie pokazywać. Dowiedziałeś się też, że przejął twój majątek i domostwo. Nie wiesz czemu. Może z szacunku do ojca?

Wiesz za to, że gdyby Mary nie spadła ze schodów, że gdyby Rob nie okazał ci łaski nigdy nie spotkałbyś Emilly Reno.
Nigdy nie dowiedziałbyś się, czym jest prawdziwa miłość. Ale czy miłość okupiona czterema zabójstwami jest coś warta? Dla ciebie tak.
Teraz płyniecie w kierunku waszego nowego domu na nowo odkrytym kontynencie. Jako dowódca wojsk na statku wiedzie Ci się całkiem nieźle. Spoglądasz to na Emilly, to na błękitne niebo, aż nagle.. Budzisz się na plaży. W ustach czujesz mokry piasek. Przypominasz sobie piracki atak na Wasz statek. Rozglądasz się. Nigdzie nie ma Emilly…

[Obrazek: pointer_scimitar.gif]
Rozgrywka

Cała gra będzie rozgrywała się na jednej wyspie zamieszkanej przez piratów, hiszpańską ekspedycję i dyskryminowanych tubylców. Akcja będzie toczyła się wokół skarbu znajdującego się na wyspie. Cała wyspa będzie złożona ze 100 map o rozmiarach ekranu (czyli 32 na 24 kratki). Świat będzie niemal całkowicie otwarty.
W projekcie zobaczycie dużo eksploracji terenu i zadań pobocznych, które będą niosły ze sobą spore konsekwencje w świecie. W grze spotkacie również wiele zagadek, głównie dotyczących matematyki, kryptologi czy lingwistyki.

[Obrazek: gear-icon.png]
Mechanika

Własny, po części animowany, ABS. Ma do zaoferowania:
Bieganie, skakanie, strzelanie z pistoletu, używanie szabli i magii

System walki będzie opierał się na rozpracowaniu przeciwnika i jego zdolności

System dnia i nocy (odcień zmienia się cały czas) - w nocy świat staje się niebezpieczniejszy.

Sam świat jest żywy. NPC zajmują się własnymi sprawami: pracą, rozmowami czy nawet śpiewem i tańcem.

Gra zawiera złożony crafting i zbieranie zasobów, a także wolną interakcję z otoczeniem np. polowanie na latające ptaki, czy możliwość walki z większością NPC

[Obrazek: brain-icon.png]
Talenty

Spoiler: (Otwórz)

[Obrazek: Man-Eye-Patch-icon.png]
System reputacji

[Obrazek: Game-Controller-icon.png]
Co jeszcze oferuje gra

[Obrazek: pictures.png]
Screeny

[Obrazek: billing-credits.gif]
Credits:

Kilka zdań od autora:

Idea na grę powstała dwa lata temu, jednak dopiero tego (2015 rok) lata pojawił się ogólny zarys gry. W większości mechanika jest autorska, napisana na zdarzeniach z drobnymi śladami skryptów. Jeśli chodzi o obecny stan pracy nad projektem to ciężko mi określić, ponieważ posiadam nie do końca rozpisaną fabułę. Spowodowane jest to tym, iż na samym początku chcę porządnie zrobić mechanikę. Projekt jest tworzony na przemian z innym, bardziej priorytetowym.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-16 14:43 przez Adrapnikram.)
23-12-15 22:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Bukanier

Tyle dużych projektów naraz? Nie masz za dużo na głowie? :shock:

Gra na razie prezentuje się ładnie. Bardzo fajna fabuła. Z miejsca kojarzy mi się z przygodą. Nie wiem, czy spodoba mi się ten Hack&Slash, bo w RPG Mejkerze są dosyć drętwe. Title mi się nie podoba, trochę puste i bez smaku. Za to fajny motyw z tablicą i użyciem pistoleta do zaznaczenia. smiles

Czekam na ukończenie. :ahoy:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-15 22:32 przez Yoroiookami.)
23-12-15 22:31
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

Mi się pomysł podoba. Zacnie to jest zaprezentowane. Liczę, że ukończysz ten projekt.

24-12-15 01:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

"Tyle dużych projektów naraz? Nie masz za dużo na głowie?"

Całe dwa duże projekty :)
A głowę mam dość dużą. I jeszcze mi inne pomagają. To jest np. dzieło głowy Athanora

[Obrazek: jdGvobs.png]
02-01-16 05:18
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

I jest wiele lepiej. Od razu wiadomo o czym jest gra. :klaszcze:
Według mnie, wyglądałoby jeszcze lepiej z mniejszymi napisami i może nie tak daleko na lewo. Ale w sumie czepiam się szczegółów. :aww:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-16 06:14 przez Yoroiookami.)
02-01-16 06:14
"Pomógł" przyznał(a):
Ramez Offline
*

Liczba postów: 25

Nie mogę się doczekać. Dawno nie grałem w grę w tych klimatach, a większość gier tego typu w jakie grałem była głównie na statku, morzu i w porcie a nie na wyspie. Niemniej bardzo mnie zaciekawiła ta gra i czekam niecierpliwie na jej wydanie.
Adrapnikram napisał(a):
Rozdzielczość 1024x768
Mapy i ukryte skarby
Liczne dungeony
Gra karciana oraz hazard w karczmach
Bijatyki w karczmach

Możliwość skompletowania legendarnego uzbrojenia
Przedmioty, które umożliwiają trafienie do bossów, dodające różne talenty
Co do możliwości jakie będą oferować karczmy to mnie zaciekawiło... ;-
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-16 01:44 przez Ramez.)
03-01-16 01:42
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Tak btw.
Zapowiedź zajęła pierwsze miejsce na GF 2015 i serdecznie chciałbym podziękować Ultimowiczom (i nie tylko) za to, że głosowali na projekt, i że na niego czekają. Spinam zad i do roboty.
03-01-16 02:57
"Pomógł" przyznał(a):
srutekpl Offline
*

Liczba postów: 2

Sama fabuła bardzo mnie, że tak to ujme ''zadowoliła'' jednak gdy spojrzałem na mechanikę oraz rozgrywkę, od razu wiedziałem że musze w to zagrać

Aktualny projekt: Delatius Ukończono: dopiero pierwszą scenę
04-01-16 16:53
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

(04-01-16 16:53)srutekpl napisał(a):  Sama fabuła bardzo mnie, że tak to ujme ''zadowoliła'' jednak gdy spojrzałem na mechanikę oraz rozgrywkę, od razu wiedziałem że musze w to zagrać

Wykażmy trochę zaufania do twórcy. Na pewno pierwsze wrażenie nie będzie powodować, że każdy będzie zachwalać projekt w niebo głosy, ale wierzę w to, że projekt będzie zacny, bo obdarzam autora jakimś zaufaniem :)

04-01-16 18:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
BeVoo Offline
*

Liczba postów: 29

Tylko ta czcionka w dialogach... Czy tylko mnie ona lekko kłuje w oczy?

Klik! > [Obrazek: fAjISnc.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-16 17:51 przez BeVoo.)
11-01-16 17:51
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS