[XP] - Dźwięki chodzenia
Aktualny czas: 29-07-26, 10:02 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] - Dźwięki chodzenia
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

winogrona [XP] - Dźwięki chodzenia

Witajcie forumowicze. Postanowiłem się podzielić swoim zasobem wiedzy na temat jak stworzyć dźwięki chodzenia w makerze bez zbędnych skryptów RUBY. Wystarczy, że zrobisz tak jak na screenach i będzie działać.

Z góry mówię, że typ terenu to dokładnie taki sam tym terenu jak w tilesecie. Jeżeli dacie na trawie typ terenu 1 i ustawicie warunek typu terenu na 1 to wstawiacie tam dźwięk trawy. Jeżeli 2 to pod dwójka i tak dalej. Możecie też poszerzyć ilość rodzajów dźwięków do 7 przypisując odpowiednie cyferki w tilesecie i ustawiając warunki.

[Obrazek: EzGbqtG.png]
[Obrazek: HN3FNyt.png]

Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-16 02:10 przez HaxoTV.)
04-01-16 02:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

RE: [XP] - Dźwięki chodzenia

Thx, spoko TuT. Ostatnio próbowałem sobie sam zrobić coś takiego, ale działało na głupszej zasadzie :p
Wszędzie ten sam dźwięk itp (Warunek: Postać krok w lewo == SE: X itd. xddd). Na pewno skorzystam :)
04-01-16 10:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

(04-01-16 10:54)KacpiPL napisał(a):  Thx, spoko TuT. Ostatnio próbowałem sobie sam zrobić coś takiego, ale działało na głupszej zasadzie :p
Wszędzie ten sam dźwięk itp (Warunek: Postać krok w lewo == SE: X itd. xddd). Na pewno skorzystam :)

Moja przeróbka była wzorowana na innym koncepcie innego twórcy, który jako jedyny to zrobił na zdarzeniach, a ja jedynie to dostroiłem do perfekcji na potrzeby swojego projektu.

04-01-16 18:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Pamiętam że użyłem tego samego kodu (bez terrain tagów - nie były mi potrzebne) w Ucieczce z nawiedzonego domu - czekaj, czekaj, czy ja ci kiedyś czasem nie dawałem tego na czacie XD.
04-01-16 20:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Tak i mówię, że to ulepszyłem :)

04-01-16 21:04
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS