Fabuła
Niewiele wam mogę powiedzieć, gdyż fabuła jest taką częścią gry, którą musicie zrozumieć sami, grając. W grze nie ma bowiem dialogów, a jedynie dwa teksty narratora w intro ("Lata później" oraz "Miesiące później") :wink: . Dialogi zastępują różne dymki. Dlaczego nie chcę wam mówić o fabule? Bo każdy może ją inaczej interpretować, ale jeżeli ktoś będzie miał problem za zrozumieniem, mogę powiedzieć o co chodzi. Ogółem jest ona prosta jak budowa cepa. Zagrajcie, a sami się przekonacie.
Mechanika
Skoro autor przyznaje, że fabuła jest banalna, to znaczy, że nie będzie to raczej żaden RPG. Jest to gra przygodowo-zręcznościowo-logiczna w odcieniach szarości. Będziemy przemierzać lasy i pustkowia rozwiązując zagadki logiczne, szukając przedmiotów czy grając w proste minigierki. Nieraz przyjdzie nam uciekać przed zwierzętami, czy potworami. Walki nie uświadczymy. No dobra, uświadczymy dwa razy, ale trochę niekonwencjonalną, opartą na minigierce. Rozgrywka w zależności od umiejętności gracza trwa od ok. 0,5 - 1,5h. Bardzo krótka, więc szkoda się spieszyć

.
Skrypty
Chain Command by Moghunter
Lockpick minigame by Eilei
Napisy końcowe by Ayene
CMS by Mantiq
Hear_Steps by arevulopapo
Viev range by Near Fantastica
(Autorzy grafik i innych zasobów znajdują się w pliku 'Credits' w folderze z grą)
Download
v.1.0
Dodatkowe info
Grę wydałem w okolicach kwietnia tego roku, premiera odbyła się na Gospodzie, temat znalazł się również na Opactwie, a zauważyłem, że na Ultimie go nie dodałem, więc oto jest :). Gra zawiera parę drobnych błędów, które jednak nie przeszkadzają w rozgrywce, a przynajmniej nie powinny. W razie problemów z przejściem, wysłać wiadomość na pw.
Screeny