Fantasy CMS
Aktualny czas: 20-06-25, 23:15 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Fantasy CMS
Germillios Offline
*

Liczba postów: 7

Fantasy CMS

Witam.
Korzystam z CMSa stworzonego przez Thieffera i Dantego, lecz próbuję go zmienić pod użytek własny (tzn. wymiary i położenie okienek). Wszystko działa dobrze dopóki nie próbuję wyjść z menu. Okienka wsuwają się, zajmują prawidłowe pozycje, po czym możemy poruszać kursorem (góra-dół) po komendach, lecz nie możemy przejść do żadnej innej sceny lub wyjść z menu do mapy. Nie wiem czym to jest spowodowane, przeglądałem kod dziesiątki razy i nic. Działało wszystko dobrze do czasu zmiany współrzędnych okienek Window_Location, Window_Gold, Window_Playtime (playtime dodane przeze mnie) oraz Window_MenuStatus.
Byłby ktoś znający się lepiej ode mnie na RGSS w stanie mi pomóc naprawić to wysuwanie i wsuwanie się okienek?
Oto używany i przerobiony przeze mnie skrypt:

Wrzucam jako link do pliku w notatniku, Ultima przyczepiła się o za długi post :-)

Prosiłbym o nie zamieszczanie postów typu (skrypty gotowce są ble, jak nie umiesz to się za to nie bierz, ja uważam że zdarzeniówki są lepsze a gry na skryptach ssą itp.).
Proszę o pomoc (w końcu do tego jest ten dział smiles ), a posty tego typu które już widziałem w wielu tematach nic nie wnoszą.
03-02-15 15:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

RE: Fantasy CMS

Spróbuj zamienić linijkę (ok. 1167):
if @location_window.x == 228 and  @status_window.x == 228
na
if @location_window.x <= 228 and  @status_window.x <= 228
Zmniejszając współrzędne o 20 ciężko bowiem otrzymać równą wartość 228. Stąd zmienna '@appearing' nie zmieniała wartości.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
03-02-15 17:52
"Pomógł" przyznał(a): Germillios
Germillios Offline
*

Liczba postów: 7

RE: Fantasy CMS

Dzięki. Teraz działa prawidłowo. :-) Temat do zamknięcia.
03-02-15 18:01
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS