Kilka ważnych pytań i próśb.
Aktualny czas: 28-04-26, 18:27 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Kilka ważnych pytań i próśb.
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

Kilka ważnych pytań i próśb.

Witam!
Azaliż że tylko to znalazłem forum ogarnięte, postanowiłem poprosić o rozwiązanie kilku moich problemów.
Szukałem na nie odpowiedzi ale trochę ich nie zrozumiałem.
Noo... To zaczynam:

1.
Maska świetlna na dużych mapach - Poradnik od TiTka widziałem,
ale nie do końca zrozumiałem koniec, bo jest po angielsku, a nadal się uczę
(i za bardzo nie wiem o jakie dokładnie chodzi zdarzenia).
Zrobiłem jedno zdarzenie na lewym górnym rogu mapy. (...)
a następnie tworzymy następnego (Następne zdarzenie?) z Triggerem ustawionym na "Parallel" (Równoległy) i wstukujemy tam:
Czy ktoś może mi to wytłumaczyć, i powiedzieć po polsku krok po kroku to zdarzenie jakie trzeba dać i co wpisać?
Ładnie proszę, potrzebne mi to do kościoła.

2. Charsety z lampami - Z grafiki jestem słaby nie ukrywam, dlatego chciałbym prosić o coś
Dokładniej o dodanie lampy naftowej do kilku podstawowych charsetów
Tak jak w takim: http://www.mediafire.com/view/?3hbst8vtyb48ant#
A dokładniej tych (Z ostatnim jeśli można by usunąć tło):
Spoiler: (Otwórz)
Bardzo ładnie proszę.

3. RTP - Do czego służą i czym są RTP? proszę napisać w kilku słowach. Wiem wiele o RMXP ale ciekawi mnie to.

4. obrót twarzą bez poruszania postacią - Czy da się obrócić postacią w góre bez poruszania?

5.
Kolega z RMXP - Czy żeby zagrać w grę gracz musi posiadać zwykłego RMakera? Wiem, może głupie pytanie i oczywiste ale muszę mieć to dopięty na guzik, tak mnie bóg stworzył...
@Edit chyba znalazłem na to pytanie odpowiedź. Wystarczy z podstawowego Makera to co dałem wrzucić do mojego projektu?

6. Skrypt Credits by Ayene - Otóż napisy końcowe lecą za szybko, czy da się zmniejszyć ich szybkość? Napisałem ending gry ale ciężko go przeczytać.

To chyba na tyle, jeśli jeszcze będę coś chciał, napiszę.
PS: Post ten pisałem ponad godzinę, szukałem jak najwięcej pytań mi potrzebnych ;-;
PS2 Aktualnie używam polskiego RMXP, zamierzam kupić, ale chciałbym dokończyć wpierw moją grę.

Dziękuję i Pozdrawiam.

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-13 14:25 przez Athanor.)
10-11-13 03:24
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Kilka ważnych pytań i próśb. - Athanor - 10-11-13 03:24

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS