MENTALMETAL +18 (AO)
Aktualny czas: 20-06-25, 23:02 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] MENTALMETAL +18 (AO)
pokemon Offline
*

Liczba postów: 7

MENTALMETAL +18 (AO)

MENTALMETAL [XP]
Rodzaj gry: Crawler, Konflikty i starcia psychopatów.

Część, dzisiaj chciałbym wam zaprezentować moją grę, która rozpocząłem tworzyć na przełomie 2010r. Wtedy planowałem ją skończyć w tydzień i dąć jako inspiracje dla mejkerowców.... Wszystkie grafiki sam własnoręcznie narysowałem, za pomocą myszki. Są to linearty, nie-chce mi się tego kolorować. Dominować w otoczeniu będą dwa kolory. Wcielamy się w postać maczuki, jesteśmy czymś pokroju boga, astralną duszą. Gra nie ma fabuły jako-takiej chodź jest jeden główny wątek (Uwolnienie besti 666), a tak będziemy po prostu mieć możliwość uczestniczenia w 30misjach/przygodach które możemy wykonywać nie linij-nie. Przygody odpalają się kiedy wejdziemy na dana lokacje o odpowiednim czasie albo wykonaniu wcześniejszego zadania. Także też nasze wybory mogą nieć wpływ na dalszą rozgrywkę albo nawet zablokować inną przygodę. Korzystamy z kalendarza maczuki. Zdobyte artefakty przeznaczamy na budowę planet - Nowych plansz. Gra nie wykorzystuje żadnych skryptów. Planowana premiera pod koniec 2015r.

Maczuki (Protagoniści):
[Obrazek: protagonista.jpg]
[Obrazek: protagonistka.jpg]

Na początku gry wybieramy 3 dostępne klasy. Pancerz maczuka, Magiczna maczuka, Lekarz maczuka.
[Obrazek: skille.jpg]

Naszym głównym zadaniem jest eksploracja kosmosu. Uczestniczenie w przygodach. Czyli; zazwyczaj, przejście z jednego miejsca do drugiego, zaliczenie dialogów. Czasem coś zbudować, poczekać albo wyeliminować wroga.

Filmiki:
Przygoda #3:

Przygoda #5:

Przygoda #8:

Przygoda #10:

Przygoda #20:

Tworzenie 5 elementu:

Standardowy system walki z lekką modyfikacją:

Screeny:
Dom maczuki:
[Obrazek: JuDBsCi.jpg]

Powiązania karmiczne odbijają się na wyglądzie protagonisty. W przypadku złej karmy, wyrastają nam rogi a białka zlewają się krwią.
[Obrazek: powiazania-karmiczne1.jpg]

Po więcej treści zapraszam na mój kanał i stronę internetową.

Youtube.com & Mentalmetal.tk

.
21-05-15 15:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

RE: MENTALMETAL +18 (AO)

Rany, to jest tak poryte że aż chcę w to zagrać *_* twórz twórz, śledzę temat na Gospodzie ale fajnie że i tu zajrzałeś :)
Może jestem ślepy czy coś, ale jaki właściwie wpływ na dalszą część gry będzie miał wybór klasy?

Sam nie wiem czy coś tworzę.
21-05-15 16:41
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Szczerze to odrzuca mnie właśnie nie pokolorowana grafika :X

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
21-05-15 16:41
"Pomógł" przyznał(a):
pokemon Offline
*

maczuki od poczęcia są pancerzem, magiem i lekarzem. Podczas tworzenia maczuki możemy zignorować wybór klasy, jednak dodatkowe skille i staty są potrzebne, bo przeciwnicy mają być dość upierdliwi.

Jest przygoda #12 na która ma wpływ wybór klasy. Przygoda nazywa się "Szkoła magii i czarodziejstwa". Jeżeli rozpoczęliśmy magiczną maczuką, będziemy mieli zaszczyt prowadzenia jednej lekcji. W innym przypadku, po prostu uczestniczmy w zajęciach razem z studentami magii. Po przebrnięciu przez lekcję, zostajemy magiczną maczuką, mamy możliwość korzystania z dostępnych czarów.
Każdą z tych trzech klas możemy "jak-by" zdobyć, w czasie rozgrywki.
Pancerz maczuka - Zestaw 4 skilli, duży +HP, Staty+
Magiczna maczuka - Zestaw 9 czarów, staty+
Lekarz maczuka - Zestaw jednego skilla, ogromny +INT, bonusy do leczenia).

Spoiler: (Otwórz)
[Obrazek: spellcasting.jpg]

W menu - paperdolu mamy informacje tylko o tym że jesteśmy magiczną maczuką. Ale jeszcze nie wiem, może inne profesje też wyróżnię.
21-05-15 18:10
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Rób tą grę. Ja chcę w to zagrać. Niepokolorowane grafiki właśnie mają swój prymitywny klimat którego już dawno w jakiejkolwiek grze nie widziałem.

21-05-15 21:39
"Pomógł" przyznał(a):
pokemon Offline
*

Przed rozpoczęciem przygody #8 Berani odwiedza Malkie. Jeżeli złapiemy go pod domem Malki w odpowiedni dzień, w późniejszym etapie gry podczas przygody #28 berani nie zginie (na razie). Pojawi się chwilowa lokacja w przestrzeni kosmicznej, wchodząc w nią uruchomimy przygodę #18. Pod warunkiem że po wykonaniu przygody #28 nie odwiedzimy bazy moreny ponieważ zostaje tam wtedy uruchomiona przygoda #29 w której Berani ginie, jeżeli wcześniej tego nie zrobił.

Gdzie i przez kogo?
Tak więc jeśli ktoś chciałby wykonać wszystkie #30 misji, będzie zmuszony zrezygnować z dwóch rozwiązań. Przygodę #18 łatwo jest przeoczyć.

[Obrazek: cytat-mta1.jpg]

Cytat jednej z postaci którą możemy już spotkać na samym początku gry. Występuje pod koniec gry.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-15 13:59 przez pokemon.)
19-08-15 12:58
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Ładny mózgotrzep :O podoba mi się :D

19-08-15 13:47
"Pomógł" przyznał(a):
HeXaGoNeR Offline
*

Liczba postów: 2

Ciągle mnie zastanawia jedna rzecz, czy ta gra będzie też po angielsku?

No wiesz widzę że niektóre wyrazy w tej grze (patrząc po video) są po angielsku (Spellcasting, Stats i inne pierdoły).
23-08-15 21:40
"Pomógł" przyznał(a):
pokemon Offline
*

Dialogi są w zupełności po Polsku, napisane po mojemu. Itemy, menu, itp. mają ang. Nazewnictwo. Czasem item ma kilka różnych, ang + jap. Albo chińską nazwę. Tylko na ikonach w bomberach(kieszenie w spodniach). Np. Katana hanzo ma jap. Napis obok ang. Dla mnie są to tylko ikony i akurat na nich się jakoś-specjalnie nie skupiałem, rysując je. Artefakty są ponumerowane, więc jak widzisz przedmiot z #11, #3, #1 etc. To znaczy że jest to artefakt, gdzieś w jakimś z układów słonecznych możesz go postawić by stworzyć planetę. Po za tym w kieszeniach zawsze panuje bałagan!

[Obrazek: nao-cosmosplaneta.jpg]

Ciekawostką jest to, że każde imię itp. To są wpisane "jakieś" słowa w google translator, przetłumaczone na egzotyczne, obce języki. Jak mi się spodoba tłumaczenie to nazywam tak postać, układ słoneczny albo planetę. Niestety później ciężko jest to przetłumaczyć na Polski.

[Obrazek: uklad1.jpg]

Jeżeli spotkasz się z czymś takim to nie panikuj. Po prostu wyląduj na tej planecie i sam sprawdź co na niej jest.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-15 15:42 przez pokemon.)
25-08-15 15:05
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

O nie to ta chora na psychę gra też tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale nie, nabijam się. ta gra jest chora, ale ma to swój klimat :)
Kiedy ukończysz prace nad grą?

02-12-15 15:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS