Problem z resetowaniem.
Aktualny czas: 28-04-26, 20:31 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Problem z resetowaniem.
Shadi Offline
*

Liczba postów: 21

RE: Problem z resetowaniem.

Problem szczęśliwie udało się rozwiązać.
Chodzi o to że do systemu przechowalni - box wprowadziłem rozwiązanie, żeby po wykonaniu jakiejkolwiek operacji - oddania pokemona bądź jego wzięcia, resetowały się wyświetlane pokemony w drużynie. Aby nie trzeba było wychodzić z przechowalni do pokecenter, żeby wykonać jakąś kolejną operację.
I po prostu zauważyłem, że system jeżeli wykonam jakąś operację działa w porządku - to znaczy pokazują się wszystkie 3 pokemony, podczas gdy problem z pokazywaniem ostatniego jest tylko wtedy, jeżeli nie wykonam operacji. Doszedłem więc do wniosku, że event który resetuje pokazywane pokemony w drużynie - to znaczy sprawdza czy je mamy w drużynie i przydziela do 1, 2 lub 3 miejsca (nie można oodać pokemona startera - bo on ma w makerze grafikę Characters bohatera-człowieka + w fabule się pojawia - stąd tylko 3 miejsca operatywne, a nie wszystkie 4 - po prostu nie uruchamia się przy wejściu do przechowalni pokemonów.
Zatem umieściłem przełącznik Reset Boxa wykonany = OFF przed teleportem do przechowalni. Zadziałało.
Z góry jednak dziękuję Yoroiookami za dobre chęci i poświęcony mi czas.
To tyle.
20-07-19 09:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Problem z resetowaniem. - Shadi - 18-07-19, 13:52
RE: Problem z resetowaniem. - Shadi - 20-07-19 09:32

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS