Przeróbka latarnii oraz minigry
Aktualny czas: 28-04-26, 20:40 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Przeróbka latarnii oraz minigry
Solidius Offline
*

Liczba postów: 27

koniczyna Przeróbka latarnii oraz minigry

:-) Na wstępie chciałbym powitać Was Ultimowicze! (pierwszy post na forum). mrgreen I teraz, kiedy powitanie mamy za sobą przejdę do sedna sprawy.

Otóż jestem w trakcie robienia gry, w której wykorzystuje zasoby z projektu Kaliban i na jednym z tilesetów jest latarnia morska (latarnia). Prosiłbym o przerobienie jej, żeby wyglądała na opuszczoną, zaniedbaną, nieodwiedzaną od lat. Otóż jest ona dość ważna fabularnie w moim projekcie i jej grafika jest mi potrzebna. Próbowałem samemu ją przerobić jednak efekt jest niezadowalający.

Drugą sprawą są minigry w XP'ku. Chodzi o minigry typu ustawianie puzzli, QTE itp. Oczywiście samemu nie zamierzam zaniechać poszukiwań po internetach* (póki co odnalazłem skrypt Chain Command stworzone przez Moghuntera oraz Lockpicking Minigame stworzonego przez Elilei [pisowni tego nicku nie jestem pewien], co oznacza, że QTE można odhaczyć, tak samo Lockpicking).
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawia Solek!
01-02-14 00:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Zvarr Offline
*

Liczba postów: 118

RE: Przeróbka latarnii oraz minigry

Tutaj kilka gier hazardowych -> http://www.rpgmaker.pl/?co=rpgmaker&typ=...oradyxp-21
Tutaj wiatr, który spowalnia naszego bohatera -> http://www.rpgmaker.pl/?co=rpgmaker&typ=...oradyxp-54
I na koniec najfajniejszy według mnie skrypcik -> http://www.gdunlimited.net/forums/topic/...ames-pack/
Jeździsz w nim samochodem, ale przecie można przerobić grafikę na konia, nie? Pozdro i powodzenia w Twoim projekcie :D

A propós: Jak się robi taki napis, który jest linkiem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-14 22:38 przez Zvarr.)
02-02-14 22:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Solidius Offline
*

Akurat po napisaniu tematy znalazłem tą minigre z samochodem (w mojej grze i tak samochód nie byłby problemem). Z wiatru raczej nie skorzystam ale z tych gierek hazardowych to jak najbardziej. Wielkie dzięki. :taniec:
Pozostaje jeszcze kwestia latarni oraz innych minigierek (chciałem wpakować w obecny projekt trochę takowych).
Taki link-napis można zrobić przy pomocy tego guziczka.
03-02-14 17:31
"Pomógł" przyznał(a):
Zvarr Offline
*

Liczba postów: 118

Trochę mnie męczyła potrzeba pomocy bliźniemu (:P), aż w końcu wziąłem się w garść i odpaliłem painta. Patrząc na tą latarnie zdałem sobie sprawę, iż nie potrzeba tu wiele wysiłku. A więc proszę:
Spoiler: (Otwórz)
07-02-14 21:25
"Pomógł" przyznał(a):
Solidius Offline
*

I teraz prace nad moją grą ruszą do przodu :)
Dzięki wielkie :taniec:
Co do tematu to można zamknąć, gdyż latarnie już jest i minigierki również już mi wystarczą.
Solek pozdrawia! :ozzma:
07-02-14 22:45
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Można uzyskać podobny efekt latarni używając zdarzeń z RTP
Np. Jakieś dziury
22-02-14 15:38
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS