RTP?
Aktualny czas: 20-06-25, 22:24 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] RTP?
ReMiAG Offline
*

Liczba postów: 45

pytajnik RTP?

Co sądzicie o RTP, szczególnie w XP, da się na nich zrobić dobrą grę (nie wspaniałą) ? Czy to zbędny dodatek do programu? Czekam na odpowiedzi :)
17-02-15 21:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: RTP?

Jak masz pomysł to wszystko się da. Grafika nie jest tak bardzo ważnym elementem, jeżeli potrafisz zbudować ciekawy świat. Jeżeli o samo RTP chodzi to nie jest ono takie złe, ale pewnie wszystkim się już dawno przejadło :)

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
17-02-15 22:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

RE: RTP?

Jak dla mnie nadaje się na pierwsze poważne projekty, kiedy już zrobić grę na RTP możesz próbować działać na poważniejszych rzeczach. Przynajmniej ja tak myślę ;D Akurat w XP jest zarąbiste RTP, bo np. w VX lub VXAce jest do B.A.N.I (skrót od: Bardzo Aroganckie, niezadawalające, irytujące). Sam tworzę grę, która jest RTP'ówką i fajnie wychodzi. Jak dla mnie gra nie musi mieć super realistycznych super tilesetów HD, a dobrą fabułę i żeby wciągała. Oczywiście dobre tilesety mają jakieś tam znaczenie, bo wpływają na klimat itd. Ale nie jest to w grze najważniejsze!

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
17-02-15 22:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS