Skarb minionych epok
Aktualny czas: 20-06-25, 21:44 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Skarb minionych epok
Naoo Offline
*

Liczba postów: 8

Skarb minionych epok

[Obrazek: 54Y2PDfAZ8dL5KGgLM1h8ouNVktjtzMlmUIAe_BH...00-h400-no]

Witam!
Wielki dzięki, że zajrzeliście do tego tematu.
Tworzyłam już mnóstwo projektów, jednak nigdy żadnego nie skończyłam. Szczęśliwie, byłam na tyle rozważna, że nie robiłam dla nich zapowiedzi i nie zaśmiecałam nimi internetu. Tym raz zaszłam w tworzeniu gry dalej, niż kiedykolwiek i zdecydowałam, że ogłoszenie jej istnienia da mi motywację do jej dokończenia.
Nie mam pojęcia, kiedy wyjdzie pełna wersja, a demek nie mam zamiaru robić. Możliwe, że zajmie mi to kilka miesięcy, jednak niektóre projekty były oczekiwane przez dłuuugi czas, a w końcu wyszły biggrin
PS. Zanim przeczytacie opis fabuły... Pisząc ,,ONI'', nie miałam na myśli panów w ciemnych okularach pstrykających ci dziwnym światełkiem w oczy wink

No to jedziemy z koksem.

Fabuła:
Spoiler: (Otwórz)
Postaci:
Mechanika:
Pierdoły:
Screeny:
Jeśli ktoś dotrwał do końca, wielkie dzięki za poświęcenie swojego cennego czasu na ogarnięcie tego skromnego projektu.
Miejmy nadzieję, że wystarczy mi motywacji i samozaparcia, aby ujrzał on światło dzienne.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-15 05:33 przez Naoo.)
17-08-15 11:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

RE: Skarb minionych epok

Ale kto by wierzył magom?
Fanatycy :D

Ostatnio trochę się tych zapowiedzi i gier namnożyło, ale żadna mnie nie przekonała, oprócz tej. Bolą mnie tylko te mapy rysowane od linijki (szczególnie ścieżki). A reszta jest ładna. Mam nadzieję że projekt się uda. 3mam kciuki.
No i witamy panią na pokładzie.
17-08-15 13:18
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

:shock:
Umm...aż mnie zatkało. Pierwszy raz cię widzę, osobo, a już taki wątek z Zapowiedzią zakładasz? :co:
Sam nie wiem czy zrozumiałem fabułę (:ehe:), wydaje mi się całkiem fajna, chociaż szczerze mówiąc mam już dosyć magów. Może dlatego że 90% projektów jest o magach. :lol2:
Opisy postaci wydają mi się barwne, a mapki są w porządku, chociaż wydają się miejscami dosyć puste. Trochę brakuje my losowych kwiatków, listków, kłód, porzuconych przedmiotów, krzaczków, czegokolwiek. Bardzo podoba mi się za to ekran tytułowy. Jest śliczny. smiles

Przerażają mnie tylko dwie rzeczy...
Naoo napisał(a):Tworzyłam już mnóstwo projektów, jednak nigdy żadnego nie skończyłam.
Naoo napisał(a):Gra oferuje (a raczej będzie oferować):
- duży, rozbudowany świat, setki różnorodnych lokacji, mnóstwo zadań pobocznych oraz zdarzeń losowych.

Jeżeli nie ukończyłaś projektu, to przy takich ambicjach martwię się, że i tego nie ukończysz. Oczywiście mam nadzieję, że będzie inaczej. :roll: Trzymam pazurki.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
17-08-15 13:20
"Pomógł" przyznał(a):
Naoo Offline
*

Właśnie świat akurat robię zawsze na początku, to fabuły nigdy nie udaje mi się skończyć biggrin
Zapewne mam syndrom znudzenia zbyt długo robionym projektem sad Obym wytrwała przy tym jednym i nie zaczynała kolejnych.
W sumie na samym początku forumowej ,,kariery'' robię zapowiedź gry, bo w tym celu zrobiłam konto ;-)
Mapki jeszcze dopieszczę i postaram się, żeby nie były ,,od linijki'' *^*
Ooo, ktoś pochwalił mój ekran tytułowy :oops: Szczerze, robiłam go 20 minut, ale bardzo mi miło!
Dziękuję za miłe komentarze, od razu dostałam weny i już się biorę do roboty!
17-08-15 13:31
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 274

Mnie także zapowiedź przyciągnęła.
Dość fajnie napisana. Niby coś jest, ale nie wiadomo o co chodzi :P
Bo w sumie to wiemy że ludzie nie ufają magom i wiemy o istnieniu(?) skarbu.
Ale też nie wiem nic XD<< Trochu chaotycznie napisałem, co nie?
Co z tym skarbem? Skąd nasi bohaterowie w tej historii?
Ogólnie jeśli nie porzucisz projektu może być ciekawie :D

Mapki, jak już wspomnieli poprzednicy, nie "od linijek" i staraj się powrzucać kamyczków, kwiatków, trawska etc.

Pytanie: Co z tą zmianą perspektywy?
To jakaś cut-scenka, czy może coś w rodzaju mini gry?

W grze planujesz dołożyć sporo bajerków, ale proponuję zastanowić się wpierw czy są one konieczne.
A jeżeli już bardzo chcesz je mieć, to najpierw zrób grę właściwą, a później możesz dokładać kolejne smaczki które będą umilać rozgrywkę.

(17-08-15 13:20)Yoroiookami napisał(a):  Jeżeli nie ukończyłaś projektu, to przy takich ambicjach martwię się, że i tego nie ukończysz. Oczywiście mam nadzieję, że będzie inaczej.

Tutaj mam podobne odczucia. Ale liczę że zmotywujesz się do tego stopnia, i w końcu wydasz grę. (~Może i ja bym się wreszcie zmotywował...~)

W grze chcesz pozwolić posłuchać muzyczki dość fajnych (jak na moje) zespołów.
Mam też nadzieje że nie wrzucisz po całym albumie, a gra będzie ważyć tyle co same mp3'ki :P

A teraz powiem Ci tylko: Rób!
Liczę na jakieś (w miare możliwości oczywiście) przyszłe informacje o postępach nad projektem, i życzę Ci byś nie straciła weny twórczej :P

Admini mnie obserwują XD

[Obrazek: rm1ftf.png]
17-08-15 14:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Naoo Offline
*

Zmiana perspektywy będzie przy specjalnych lokacjach i minigierkach. Ta na screenie to akurat takie jakby intro, tak samo jak mapki nad nią. Natomiast pozostałe (oprócz ostatniego) przedstawiają różne dzielnice Lavien.

Co do muzyki - wiedziałam, że ktoś się zainteresuje ilością i wagą utworów biggrin Spokojnie, rozwiązałam tę kwestię pewnym programem o nazwie Mp3QualityModifier, więc może będą ważyć więcej od midików, ale z pewnością mniej, niż ważyłyby normalnie.

A jeśli chodzi o fabułę... powiem tyle, że ten pokręcony opis zawiera sporo informacji, ale jednocześnie niczego nie zdradza. Sporo się nad tym nakombinowałam biggrin

Do zrobienia ,,bajerków'' zainspirowała mnie seria Dragon Age. To właśnie budowanie relacji z towarzyszami najbardziej mi się w niej podobało. Oczywiście nie będzie to nie wiadomo jak skomplikowane, wszystko robione za pomocą zmiennych.
Przykładowo:
Obrazimy którąś z postaci i nasze relacje z nią są na tyle niskie, że odmówi nam pomocy w wykonaniu zadania pobocznego, przez co musimy zabrać innego bohatera, lub wykonać misję samotnie.
lub
Nasi towarzysze chcąc okazać swoją przyjaźń zostawiają nam w domu różne podarunki, opowiadają nam swoją historię, lub odblokowują specjalne okazje.
17-08-15 14:54
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

Liczba postów: 46

Zapowiada się naprawdę fajnie. Ładny ekran tytułowy, fajne mapki, jakości historii nie biorę pod uwagę bez jej poznania w grze choć wydaje się ciekawa i zachęcająca, wiadomo, że nie da się poczuć klimatu w zapowiedzi a to jeden z głównych przyjaciół fabuły pomagający jej rozkwitnąć :)
Głębsze relacje z postaciami to bardzo dobry pomysł, będą romanse między bohaterami co jest zdecydowanie na plus. Zbyt dużo produkcji RPG Makerowych zapomina o takich "pierdołach" jak wybory moralne i swobodniejsze rozmowy z towarzyszami w grach RPG... no bo przecież kto by się tym przejmował prawda? ;)

Byle by tylko twórczyni tego projektu nie znudziła się jego tworzeniem i nie zostawiła produkcji. Życzę cierpliwości i powodzenia w dalszym rozwijaniu projektu!

Cytat:- Punkt wyżej dotyczy także romansu. Gra nie pozwala jednak na romans z osobą tej samej płci. Przykro mi. Uznajmy, że członkowie naszej drużyny są hetero.
https://www.youtube.com/watch?v=dJ9FY06urr4
:)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-15 16:10 przez Pokuta.)
17-08-15 15:50
"Pomógł" przyznał(a):
Zodiac Offline
*

Liczba postów: 13

Zapowiada się obiecująco. Z chęcią zagram. Mapki wyglądają zacnie i podobają mi się te wszystkie smaczki typu relacje między członkami drużyny. No cóż zobaczymy co z tego wyniknie, czekam mrgreen mam nadzieję, że zapału Ci nie braknie. Powodzenia smiles
PS Świetny Title Screen ^^
17-08-15 21:41
"Pomógł" przyznał(a):
Naoo Offline
*

Niektórzy nie śpią, bo trzymają kredens, a ja nie śpię, bo grę robię biggrin
Podpatrzyłam, że wiele projektów ma swoje logotypy, to i zrobiłam własny, nie będę gorsza wink
Oryginalnie jest przeźroczysty, jednak napis wtapiał się w tło forum.
Na razie jeszcze będę spamować nowymi screenami co kilka dni, póki jestem na etapie ekscytacji świeżym projektem. Jak już się uspokoję, to postaram się wrzucać coś raz na 2-3 tygodnie wink
Zarzucę jeszcze screenami:
Bonusowo dorzucę concept art facesetów. Spokojnie, po obróbce komputerowej będą wyglądać w miarę prosto biggrin Wiem, że rysowane przeze mnie niewieście ramiona są zbyt wątłe, jednak w ostatecznej wersji nie będzie ich widać. Nie będą się pojawiać w wiadomościach, robię je na potrzeby HUD-a i ewentualnie menu.
A teraz idę przekopywać internety w poszukiwaniu skryptów...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-15 06:55 przez Naoo.)
19-08-15 05:31
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

Liczba postów: 46

Mi się akurat te szkice postaci bardzo podobają, dobra robota!

Tak z ciekawości, imię Maya to jakieś nawiązanie to niedawno wydanej książki "Czarne Światła: Łzy Mai" czy też zbieg okoliczności? Akurat czytam i tak mi do głowy przyszło ;)
19-08-15 11:32
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS