Skarb minionych epok
Aktualny czas: 20-06-25, 21:25 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Skarb minionych epok
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

RE: Skarb minionych epok

Nowe skriny znacznie lepsze. Zmieniłbym tylko tą olbrzymią panią na tle tych miast.
Fajne te facety chciałbym zobaczyć jak będą wyglądały pokolorowane.
19-08-15 12:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Naoo Offline
*

Liczba postów: 8

Eee to akurat jest May, nie Maya xD
Wymyślanie imion i wszelkich nazw w moim przypadku wygląda tak ,,dobra, to miasto to Lavien, ta bohaterka to Iuno, tu jakiś Bob, tam jakiś Zygfryd'' itd. itp. Aż mi się to kojarzy z pewną bajką o stworzeniu świata, którą oglądałam w podstawówce na religii i tam Adam chodził po Edenie i mówił ,,ty będziesz wiewiórka, ty lis, a ty królik'' biggrin
Wow, wow, zapowiedź ma 2 dni, a już ktoś się doszukuje nawiązań xD W sumie to jest właśnie najpiękniejsze we wszelkich grach, że gracze zawsze wynajdą jakieś nawiązania i teorie spiskowe tam, gdzie ich nie ma. Zawsze skrycie marzyłam, że ktoś kiedyś wymyśli jakieś teorie o moim uniwersum biggrin Pewnie powsadzam do projektu różne tego typu ciekawostki, już po jednej z map wędruje sobie Sailor Moon (bo taki charset się trafił, to co mi tam, bierę!).
Cytat:Zmieniłbym tylko tą olbrzymią panią na tle tych miast.
A to akurat jest (jak pewnie wszyscy zauważyli ^^' ) mini mapka ułatwiająca poruszanie się po większych obszarach, bo bieganie ciągle w kółko jest okropnie męczące i monotonne. Rozważę zmienienia grafiki postaci na jakąś strzałkę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-15 13:07 przez Naoo.)
19-08-15 13:03
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Trochę zazdroszczę, bo nie dosyć że masz pasję do tworzenia gier, to na dodatek sama możesz sobie tworzyć do nich rysunki postaci i takie tam. :aww: Nie mogę się doczekać tego co stworzysz. Mapki na screenach są według mnie w porządku. A concept art jest bardzo ładny, chociaż jeszcze zobaczymy jak pokolorujesz. :roll:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
19-08-15 15:16
"Pomógł" przyznał(a):
Pokuta Offline
*

Liczba postów: 46

Cytat:Eee to akurat jest May, nie Maya xD
Ale w książce też mówią na nią May więc tak mi się skojarzyło :)

Cytat:Wow, wow, zapowiedź ma 2 dni, a już ktoś się doszukuje nawiązań xD W sumie to jest właśnie najpiękniejsze we wszelkich grach, że gracze zawsze wynajdą jakieś nawiązania i teorie spiskowe tam, gdzie ich nie ma. Zawsze skrycie marzyłam, że ktoś kiedyś wymyśli jakieś teorie o moim uniwersum biggrin Pewnie powsadzam do projektu różne tego typu ciekawostki, już po jednej z map wędruje sobie Sailor Moon (bo taki charset się trafił, to co mi tam, bierę!).
Kto wie, jeśli po stworzeniu odpowiednio namieszasz w fabule to pewnie i będą teorię spiskowe ;)
Ewentualnie możesz zrobić wielkie, spójne uniwersum z wieloma zapadającymi w pamięci postaciami i przez całą grę je rozwiać a w ostatnie 2 minuty wszystko przekreślić i zrobić tak by nie kleiło się do reszty nijak made by Mass Effect 3, teorie spiskowe same powstaną ;) Oczywiście jednak najpierw trzeba będzie zebrać dużo fanów co na produkcje z RPG Makera niestety trudno w naszym kraju. No ale to tak na marginesie ;)
19-08-15 19:26
"Pomógł" przyznał(a):
Naoo Offline
*

Jako że stosuję się do większości rad (tutaj mam na myśli rady z Gospody), spojrzałam na twarze postaci jeszcze raz i postanowiłam, że nie będę ich kolorować, tylko zrobię nowe grafiki na podstawie tych rysunków. I tak powstał faceset Iuno:
Spoiler: (Otwórz)
I jeśli komuś, patrząc na powyższy obrazek, przyszła na myśl Sakimichan, to od razu mówię, że jestem jej wielką fanką i od lat jest ona moim bóstwem w kwestii grafiki komputerowej, dlatego podświadomie dążę do podobnego stylu biggrin
A co do dość dużego rozmachu gry - zrobię wszystko, żeby wprowadzić opisane elementy, choćby i miało mi to zająć 2 lata ;-)
21-08-15 20:54
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 274

Graficzki masakrycznie dobre!
I powodzenia w samozaparciu, sam tworze niby kilka projektów, z czego jeden powstaje już ze 2 lata więc wiem jak to jest. :P

Czekam na niusy odnośnie postępów z gameplayem :D

Admini mnie obserwują XD

[Obrazek: rm1ftf.png]
21-08-15 23:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Jako iż lubie pisać to samo w wielu miejscach to przypominam że licze na skończenie tego projektu :D (Bez kitu ten świat jest strasznie mały)

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
22-08-15 13:04
"Pomógł" przyznał(a):
Naoo Offline
*

Trochę nowych info:

Na razie zajmuję się drobniejszymi rzeczami - przedmiotami, ekwipunkiem i alchemią. Wolę zrobić te rzeczy na początku, żeby później móc swobodnie używać ich przy tworzeniu misji wink

Nie będzie dziennika, misje będą się pojawiać w formie przedmiotów specjalnych.
Podział misji (nazwy umowne):
Przynieś, wynieś, pozamiataj - questy polegające głównie na przynoszeniu czegoś, zabijaniu konkretnych przeciwników itd. Całkowicie opcjonalne, nic nie znaczące, ale za to wpadnie na nich trochę grosza.
Questy poboczne - różniące się od powyższych tym, że będą mieć fabułę i czasami wybory moralne. Ich akcja będzie rozgrywać na osobnych lokacjach i będzie trwać dobrą chwilę. Również całkowicie opcjonalne. Przed każdą misją poboczną będziemy wybierać skład naszej drużyny.
Questy specjalne - ich pojawienie się będzie losowe. Mogą wystąpić w trakcie gry, ale nie muszą.
Questy towarzyszy - jak wskazuje nazwa, będą to zadania związane z członkami naszej drużyny, którzy będą zwracać się do nas w razie problemów. Jeśli gracz odmówi podjęcia się takiej misji, nie będzie miał więcej okazji, żeby ją wykonać.
Główna oś fabularna - czyli po prostu misje główne, związane z naszym bohaterem i jego drużyną. Często będą miały po kilka rozwiązań, a podejmowane w nich wybory zadecydują o zakończeniu gry.

Wyjaśnię też kwestię ,,setek lokacji i rozbudowanego świata''.
Otóż w moim zamyśle, fabuła główna gry jest podzielona na 3 akty, wygląda to trochę jak standardowe wstęp, rozwinięcie i zakończenie.
Akt drugi, który będzie najdłuższy, pokazuje przez większość czasu podróż bohaterów w pewne odległe miejsce. Podczas tej podróży drużyna odwiedzi różne miejscowości, lasy, jaskinie itd. Stąd tych lokacji będzie aż tyle. Postaram się urozmaicić je zagadkami logicznymi i zręcznościówkami, co by wędrówka nie była zbyt monotonna :-)

Kilka nowych screenów + kolejna facesetowa grafika.
Jeśli chodzi o screen z urywkiem dialogu (po raz pierwszy pokazuję jakiś tekst \o/), to jest dopiero zarys, więc z tą sceną może stać się wszystko, może jej nawet nie być w skończonej grze.
20-09-15 10:43
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

Jestem ciekaw jak będzie wyglądać finalna wersja, choć grafika mnie zbytnio nie przekonuje, zagram z miłą chęcią, bo gra ma potencjał i widać, że fajnie wykombinowałeś w niektórych miejscach chodzenie postaci, co mnie najbardziej ciekawi :)

02-12-15 15:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yotta Offline
*

Liczba postów: 156

Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Zapowiada się miło.
Z czystej ciekawości: które kawałki Nightwish?

Kto pyta, nie błądzi. Kto nie błądzi, ten znajdzie drogę. Kto znajdzie drogę, ten odnajdzie własne szczęście.
15-12-15 20:52
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS