Gothic Cena Wojny
Witajcie! Chciałbym wam zapowiedzieć grę, którą zacząłem tworzyć na początku grudnia. Jak widzicie rozgrywa się w świecie Gothic ale opowiada całkiem inną historię i nie, nie pojawi się Bezimienny. No dobrze, tyle słowem wstępu.
A i jeszcze wspiera mnie przy tworzeniu niezastąpiony Tautulas i wyjątkowy Gotrym(Games Gal).
Świat
Królestwo Myrtany rządzone przez silnego władce króla Rhobara II znajduję się głównie na rozległym kontynencie. Jednak w jej skad wchodzi jeszcze wiele wysp. Między innymi perełka - Khorinis.
Kontynent : Na północy kontynentu leży zimowa kraina Nordmar zamieszkana przez silny lud wojowników, a jeszcze dalej ziemie barbarzyńskich orków. Na połódniu jest Varant czyli rozległa pustynia pod kontrolą Myrtany. A pomiędzy północą a południem jest właśnie - Myrtana.
Wyspy : Na wschód od kontynentu jest bogata wyspa kupiecka Khorinis. Najdalej wysunięty na wschód jest Wschodni archipelag a na południu od Khorinis Południowy archipelag. Są jeszcze dwie wyspy daleko na północy... Jedna jest pod kontrolą Myrtany a druga pod kontrolą króla Utrada III i jest ona osobnym państwem.
Fabuła
Trwa okrutna wojna z orkami, ludzie są na pozycji przegranej... Ratunkiem może okazać się magiczna ruda. Bronie z niej są niezwykle ostre i wcale się nie tępią. Największe pokłady rudy są na Khorinis a dokładniej w górniczej dolinie. Najemni górnicy nie wystarczyli... Król wydaje rozkaz - Każdy przestępca niezależnie od występku jaki popełni wysyłany jest do kopalń na Khorinis. To również nie wystarczyło... Najpotężniejszy mag w królestwie, arcymistrz kręgu ognia - Xardas przekonuje króla aby wydał rozkaz by magowie otoczyli część górniczej doliny magiczną barierą. I tak się dzieje, coś jednak idzie nie tak... Otoczona zostaje cała dolina a w czasie zamieszania z powstaniem bariery więźniowie przejmują władzę w dolinie. Podczas zamieszania z rudą orkowie zdobywają na wojnie znaczącą przewagę... (Tą historie zapewne znacie)
Gra dzieje się niedługo przed akcją Gothica I i rozpoczyna się na kontynencie w Myrtanie nieopodal zamku Faring na farmie. Wcielamy się w trzydziestoletniego Brandena, który za wiele w życiu nie osiągnął i pracuje na farmie. Pewnego dnia kiedy główny bohater spełniał swoje obowiązki na farmie przybyli żołnierze z Faring. Mają rozkaz od samego króla aby zabrać chłopów, szybko ich wyszkolić i wysłać jako część garnizonu na statku z dyplomatom.
Statek ma dopłynąć do wysp na północy... Aby sprawdzić dlaczego król nie otrzymuje żadnych informacji z wyspy pod kontrolą Myrtany i przekonać króla Utrada III by wspomógł Rhobara na wojnie... Jednak statek się rozbija... Przeżywa tylko Branden i jeden z jego przyjaciół... Co stanie się dalej? Przekonasz się jak wyjdzie gra ;)
Cechy gry (Prawdopodobne)
-Wiele zadań pobocznych
-Zgodność z uniwersum Gothic
-Wielu NPC
-Zmiana wyglądu zależnie od noszonego pancerza
-Wiele przedmiotów, broni i pancerzy
-Punkty nauki co poziom i wydawanie ich na naukę u różnych nauczycieli
-System reputacji
-Gildie i przynależność do nich (np. Straż, magowie itp.)
-Runy magiczne i teleportacyjne
-Rzemiosła : Kowalstwo i alchemia
-Dziennik zadań
-Decyzje wpływające na dalszą część gry
-Mniejsze liczby : Życia, obrażeń, many, obrony itp. (Przyķładowo punkty życia wynoszą na początek 25 a many 10.)
-Nowy system walki - RTAB - Real Time Active Battle
-Muzyka w grze pochodzi tylko i wyłącznie z pierwszych trzech Gothiców
-I wiele innych[/size]
Screeny
Jeśli kogoś to interesuje to nie wiem kiedy będzie premiera, mam intro i kończę prolog, taki jest stan prac. Myślę że do końca 2019 raczej skończę.
A demo? Powinno być do końca grudnia.