Systemy otwierania zamków
Aktualny czas: 28-04-26, 17:59 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Systemy otwierania zamków
Glorion Offline
*

Liczba postów: 29

wykrzyknik Systemy otwierania zamków

Witam smiles

Czy znacie jakieś inne skrypty na otwieranie zamków na XP poza Lockpick Minigame? Jeśli tak prosiłbym o linki do możliwie największej liczby.

Z góry dzięki.
09-03-16 13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Dr Man Offline
*

Liczba postów: 58

RE: Systemy otwierania zamków

http://www.hbgames.org/forums/viewtopic.php?t=19717

Albo możesz sam zrobić jakiś system otwierania zamków na zmiennych.
09-03-16 14:51
"Pomógł" przyznał(a): Glorion
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Ja znam.

Oto prosta instrukcja, jakbyś nie wiedział: Musisz kliknąć w tą opcję u góry żeby pokazały się na mapie takie krateczki. Potem klikasz se na którąś z tych kratek i otwiera ci się takie magiczne okno. A potem robisz całą resztę. I masz system jaki tylko sobie chcesz.
09-03-16 21:31
"Pomógł" przyznał(a):
Glorion Offline
*

Dr Man dzięki, skrypt przydatny.smiles

Dragon Kamillo jak to miał być żart, to dość słaby:-/. Zaraportowałbym, ale nie ma chwilowo administracji, więc sensu nie ma. Jeśli okno w RPG Makerze jest dla ciebie magiczne, to radzę zacząć od postaw m.in. jak włączyć komputer. :lol2:

Jeśli ktoś zna jeszcze jakiś skrypt na otwieranie zamków lub umie za pomocą zdarzeń taki zrobić (ale jakiś ciekawy, prosty to sam też umiem) to byłbym wdzięczny za link.
09-03-16 23:07
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Czemu szukasz gotowych mechanik do swojej gry? W takim razie gra nie jest już twoja tylko twórców tych mechanik.

Wymyśl co chcesz i to napisz a wtedy się zastanowimy jak to zrobić. Innej drogi nie ma. No chyba że chcesz żeby twoja gra była tak na prawdę nie twoja...

I nie to nie miał być żart. Po prostu wkurzają mnie takir osoby jak ty które na wszystko szukają jakiś skryptów. Przez to RM przestaje być ciekawy. Kreatywności trochę, tak ciężko?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-16 00:23 przez Dragon Kamillo.)
10-03-16 00:22
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

@Dragon Kamillo, zaczynasz brzmieć jak (tfu) X-Tech. Po coś te skrypty są, a dokładniej to po to by z nich korzystać. Jak chce to niech korzysta, to jego wybór.

@Glorion, prawdę mówiąc nie znajdziesz w internecie zbyt wielu skryptów tego typu. Znalazłem takie coś:
Lockpick minigame
oraz dodatek do niego
Lockpick minigame addon
Mimo wszystko warto też popróbować zrobić taki własny na zdarzeniach, bo to nie jest wbrew pozorom trudne, a nawet prosta zdarzeniówka może dobrze wyglądać jeśli okrasi się ją odpowiednimi grafikami.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
10-03-16 00:39
"Pomógł" przyznał(a): Glorion
Glorion Offline
*

Dragon Kamillo korzystam z gotowych skryptów, bo w niektórych przypadkach np.:system wiadomości, walki, otwieranie zamków jest to po prostu efektywniejsze. Nie oznacza to, że gra nie jest moja, chyba, że cała opiera się na tych systemach. Ja lubię się głównie skupiać na fabule i interakcjach postaci, więc nie będę też robił każdego aspektu od początku jak tu otwieranie zamków, bo trwało by to stanowczo zbyt długo.

Jeśli chodzi o gry, które całe opierają się na skryptach to też takich nie lubię, bo zazwyczaj nie mają w sobie fabuły i nie mają nic wspólnego z normalną pełnoprawną grą.

Venesard dzięki, chyba rzeczywiście nie ma zbyt dużo skryptów na otwieranie zamków. W mojej grze nie jest to jakieś ważne, bo główna postać to mag-wojownik, więc skorzystam z tych dwóch.
10-03-16 11:28
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Venesard napisał(a):@Dragon Kamillo, zaczynasz brzmieć jak (tfu) X-Tech. Po coś te skrypty są, a dokładniej to po to by z nich korzystać. Jak chce to niech korzysta, to jego wybór.
powinniśmy zrobić na scenie własną wersję prawa Godwina... Argumentum ad X-Techum.

A taka jest prawda, że ciągłe sypanie skryptami raz, że w praktyce wychodzi słabo, bo wygląda jakby gra była robiona pod skrypty, a dwa to że jakaś tam inwencja twórcza ginie. To tak jakbyś powiedział, że po co nam matematyka, skoro mamy kalkulatory, które liczą za nas, albo po co nam ortografia, skoro mamy podkreślenia w wordzie.

Jak to się mówi: nieużywane narządy zanikają, więc wypadałoby od czasem użyć tego mózgu :v
10-03-16 13:37
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

@Amelanduil dlatego uważam że najlepiej zachować jest równowagę, a nie skrajnie przechylać się na jedną stronę ;)

Sam nie wiem czy coś tworzę.
10-03-16 14:28
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Venesard napisał(a):@Amelanduil dlatego uważam że najlepiej zachować jest równowagę, a nie skrajnie przechylać się na jedną stronę ;)
Tylko wiesz, to jest też kwestia tego, że 90% rzeczy do których ludzie chcą skryptów da się zrobić na zdarzeniach.

Równowaga równowagą, ale nie ma sensu dawać skryptów, których i tak użyje się raz czy dwa :v
10-03-16 17:15
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS