The Apocalypse
Aktualny czas: 20-06-25, 19:40 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] The Apocalypse
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

RE: The Apocalypse

Mało to to opisane, co będziemy robić jak na przygodówkę. Jak dobijesz do 6 godzin do końca lata to jesteś kozak. Ja swoją robię 8 miesięcy a nawet 2 godzin nie mam XD. Lepiej rozpisz co i do kiedy masz zrobić bo bez tego ani rusz. I też nie wiem jak to do końca działa ta choroba, bo takie działanie popromienne robi szkody w kodzie DNA i jest przenoszone dziedzicznie, nie można się tym zarazić (no chyba że ktoś jest bardzo bardzo napromieniowany) Cyba że na całej ziemi te promieniowanie występuje ale to wtedy nie powinno być ocalałych. Co do screenów:
W 1 i 2 mieszasz za dużo stylów przez co jest wszystko niewyraźne (hałas). No i używasz złego autotila.
3 i 4 Haha... Czyli nie tylko ja używam ziemi jako dachu. Ale ja przynajmniej postawiłem tam ogrody i siatkę. Popracuje nad tymi budynkami bo klocowate są. Reszta jest OK.
28-04-15 21:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

To może teraz ja się wypowiem...

Tło fabularne, chociaż bardzo krótkie, wydaje mi się niestety mocno naiwne. Przebieg historii jest dla mnie wyjątkowo nieprawdopodobny.

Co do wirusa, to akurat nie uważam go za wadę. Przecież szczep wirusa/gatunek mógł powstać na skutek promieniowania, a następnie się rozprzestrzenić.

Mapy jak dla mnie są średnie. Popatrz sobie autorze na te wnętrza. Kto by budował takie budowle? Jaki cel ma np.: kominek na korytarzu?

Do tego drastycznie (!) umrocznij świat. W budynkach ma być ciemno do cholery, skoro taki gatunek wybrałeś. Możesz skorzystać także na ograniczenie widoczności obrazkiem...

Na zewnątrz też powinno być nieco ciemniej, ponurej. Wywal te mgły i daj jakiś inny "szum", który byłby jednak mroczny.

Walka turowa jak dla mnie jest bardzo słaba dla takich gier.

Ogólnie przemyśl projekt. Jak na razie nie ukazuje on jakieś szczególnej wizji.
28-04-15 21:41
"Pomógł" przyznał(a):
Skrzydlo Offline
*

Liczba postów: 13

Dodałem nowe Fotki.

Aktualny projekt:
Spoiler: (Otwórz)
▒█▀▀▄ ▒█░▒█ ▒█▀▀█ ▒█▀▀▀█ ▀▀█▀▀ ▒█▀▀▀ ▒█▀▀█
▒█░▒█ ▒█░▒█ ▒█▀▀▄ ░▀▀▀▄▄ ░▒█░░ ▒█▀▀▀ ▒█▄▄█
▒█▄▄▀ ░▀▄▄▀ ▒█▄▄█ ▒█▄▄▄█ ░▒█░░ ▒█▄▄▄ ▒█░░
30-04-15 08:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 274

Nowe fotki?

Jak na razie, to widzę tylko puste mapy.

Admini mnie obserwują XD

[Obrazek: rm1ftf.png]
30-04-15 12:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

Projekt, zapowiada się nieźle mimo, że nie lubię science-fiction. Screeny były dobre aż od 2 ostatnich. Bo te to jakieś badziewne puste mapy, które (jak zgaduję, bo trudno ocenić co to właściwie jest :3) przedstawiają miasto.

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
03-05-15 15:05
"Pomógł" przyznał(a):
Kensei Offline
*

Liczba postów: 15

Wszędzie błędy, głównie składniowe >.< Popraw to, bo aż bije po oczach.

"Rok 2016 Rosja rośnie w siłę ,USA próbuje temu zaradzić tworząc jeden wielki naród z Europy środkowej oraz Anglii i Irlandii. Niestety to tylko wściekło Rosję." - ten wers mi się nie podoba :C
Lepiej zamienić to na coś w stylu "Państwa Europy Środkowej, oraz Anglia i Irlandia tworzą jeden wielki naród, w sojuszu z USA." - czy jakkolwiek inaczej, byleby nie pisać, że USA tworzy państwa w Europie, w dodatku utrzymując brzmienie tego zdania, jak gdyby państwa na terenie Europy podlegały Stanom Zjednoczonym >.<

Co do reszty, to zapowiada się ciekawie, chociaż nie przepadam za klimatami postapokaliptycznymi.

Shamo AMV
03-05-15 16:10
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS