![]() |
|
Pytania i Odpowiedzi - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: Pytania i Odpowiedzi (/Thread-Pytania-i-Odpowiedzi) |
RE: Pytania i Odpowiedzi - Kostek - 16-08-14 15:53 (16-08-14 15:36)kanumerki napisał(a):Cytat:Jak ustawić, aby do otwarcia skrzyni był potrzebny klucz?Ustaw warunek, 4 zakładka, Przedmiot, wybierasz jaki przedmiot. 4 zakładka? Mianowicie chodzi mi o wersję VXAce, mam tylko 3 zakładki. RE: Pytania i Odpowiedzi - kanumerki - 16-08-14 16:11 Cytat:4 zakładka? Mianowicie chodzi mi o wersję VXAce, mam tylko 3 zakładki.Tak wygląda to w wersji VX ace. http://imgur.com/yNFi7pr RE: Pytania i Odpowiedzi - Kostek - 20-08-14 12:02 [VXAce]Jak dodać drugiego bohatera do grupy, aby się wyświetlał włączając ekwipunek, oraz był tzw. efekt gąsienicy, aby postać podążała za drugą? RE: Pytania i Odpowiedzi - Yoroiookami - 20-08-14 13:19 Z tego co wiem, Gąsienica działa sama z siebie w VX Ace, wystarczy dodać postać do drużyny. W zdarzeniu wystarczy ustawić "Change Party" lub "Change Actor". RE: Pytania i Odpowiedzi - Kostek - 20-08-14 15:58 Właśnie już tak mam i nic :( /Dopiero zauważyłem, że przełączniki źle poustawiałem. Już wszystko działa :) Dzięki! RE: Pytania i Odpowiedzi - ziomsamsung - 26-08-14 09:27 Siemaneczko, czy ktoś mógł mi napisać jak zrobić zaklinanie broni i pancerzy na zdarzeniach żeby każdy przedmiot miał trzy sloty na zaklęcia a i za pomocą jakiegoś itemka żeby się zaklinało w RMXP? RE: Pytania i Odpowiedzi - Deuce - 26-08-14 09:38 "Zaklinało" za dużo Minecrafta, a co do pytania to bez RGSS nie zrobisz takich efektów w RMXP, może w starszych wersjach bo tam system zdarzeń jest bardziej rozbudowany. A jeżeli chcesz na zdarzeniach, możesz zrobić każdy item razy 4 z innymi statystykami lub coś takiego. RE: Pytania i Odpowiedzi - ziomsamsung - 26-08-14 09:50 To weź ktoś podaj mi linka do skryptu na to. RE: Pytania i Odpowiedzi - Deuce - 26-08-14 09:57 Zaklinanie jest chyba tylko w Minecrafcie, ale mniejsza z nim, jak już mówiłem możesz zrobić to w taki sposób: Cytat:Miecz z brązu Co do skryptu to jest taki jeden fajny, pozwala on na tworzenie slotów do nich dodajesz magiczne kamienie które pozwalają zwiększyć statystyki i Elementy, jezeli nie będziesz wiedział jak go obsłużyć to mogę wytłumaczyć. Skrypt na Ulepszanie RE: Pytania i Odpowiedzi - ziomsamsung - 26-08-14 13:32 No, nie wiem jak go obsłużyć. |