[VXAce] Wiliam Wright: Serce Dżungli - Wersja do druku
Ultima Forum
[VXAce] Wiliam Wright: Serce Dżungli - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema)
+--- Wątek: [VXAce] Wiliam Wright: Serce Dżungli (/Thread-VXAce-Wiliam-Wright-Serce-D%C5%BCungli)

Strony: 1 2 3

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - Hubertov - 13-12-13 18:08

@ Amel Masz rację, lecz z drugiej strony fajnie wygląda takie ciemne pomieszczenie ;-)

@Rahim Jeśli nie wiesz czemu gothic to posłuchaj tego:
Spoiler: (Otwórz)
Tak, gra dzieje się w przeciągu jednego dnia.

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - Multi0 - 13-12-13 18:13

I?
Mam orginalne płyty z grą i mam to, jednak nie rozumiem co ma wspólnego ten soundtrack z męczeniem Gothica...
Mało orginalności... *-*
Poszukaj czegoś darmowego w stylu tego:

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - X-Tech - 13-12-13 18:26

Ja nie oceniam tego pod kątem użytych zasobów. Dowolność i oryginalność może dać świetny efekt. Jednak, aby nie zepsuć sobie smaku i narzekać na co popadnie nie mam zamiaru grać w słaby projekt/projekty.

ta skupiona detaliczność na screenie nocnym. Jestem na tak. To jest dobra sugestywna grafika, która jest częścią jak dla mnie opowiadanej historyjki i coś opowiada. Przypomina mi się trochę klimat filmu indiana jones 2 - może z tego filmu również potraktować trochę muzyką.

Nie mam zamiaru zagłębiać się w ten zabobonny burdel na temat zasobów, bo wiem,że ktoś świeży mający dobre pomysły i skill zrobi z tego co ma - coś porządnego olewając bezsensowne zabobony forowe i tym samym pozostając przy swojej kreatywności dążąc do celu. Ktoś kto nie jest zbyt oryginalny i tak pewnie nie stać go na więcej.

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - Hubertov - 30-12-13 20:20

Zmieniłem title:
[Obrazek: UphNk8h.png]

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - TheFireGod - 30-12-13 21:24

Muszę przyznać, że ten projekt jest bardzo ciekawy, pomimo tego, iż fabuła jest troszkę uboga ;/

PS Też korzystam z tego tilesetu na ostatnim screenie.

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - Hubertov - 30-12-13 22:40

TheFireGod napisał(a):Muszę przyznać, że ten projekt jest bardzo ciekawy, pomimo tego, iż fabuła jest troszkę uboga ;/

PS Też korzystam z tego tilesetu na ostatnim screenie.

Spoko, nie jest taka biedna na jaką wygląda :P
Po prostu opis fabuły jest skrócony do granic możliwości, bo nie chcę spoilerować, musi być jakaś tajemnica :D

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - Hasin - 02-01-14 22:36

Zapowiada się ciekawie ;P czekam na demko.

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - Hubertov - 02-01-14 22:55

Hasin napisał(a):czekam na demko.
Muszę Cię rozczarować... Dema nie będzie. Wydaję od razu pełną wersję :P

Z ogłoszeń parafialnych:
[Obrazek: eb9Je2o.png]
W grze będzie można przyjrzeć się niektórym miejscom z bliska. Często w takich lokacjach będą mini-gierki (częsciej też tzw. hidden objects). Wychodzi na to, że gra będzie miała też elementy zręcznościowe, choć nie będzie ich dużo.

Więcej nowości:
-Więcej muzyki gitarowej! 8)

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - Leoś - 03-01-14 15:39

Zapowiedź ma wprowadzać w klimat a nie zdradzać każdy szczegół gry. Dla mnie jest OK. Nie ma co wchodzić z dyskusję na temat graficznych pierdół, od tego powstało RTP aby każdy kto nie chce bawić się w nie wiadomo jakie mapowanie mógł spokojnie zrobić ciekawą nastawioną na fabułkę grę. Zresztą mapy są schludne i pasują do motywu. A czepianie się takich szczegółów jak natężenie światła w dżungli? Ja pierdziele...

RE: Wiliam Wright: Serce Dżungli - Hubertov - 03-01-14 17:38

Leoś napisał(a):Zapowiedź ma wprowadzać w klimat a nie zdradzać każdy szczegół gry.

Aż tak dużo nie zdradziłem. Opisuję tutaj tylko jeden wątek. W grze są dwa główne wątki :P Nie chcę po prostu, żeby ktoś ściągał "w ciemno".