![]() |
|
[XP] 7 days - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [XP] 7 days (/Thread-XP-7-days) |
RE: 7 days - Darings - 28-05-14 13:35 O kurde, kurde, kurde... Zapomniałem najważniejszego xD Atakuje się klawiszem "F" w tym całym zamieszaniu zapomniałem :) Wybaczcie, przepraszam bardzo. (28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a): Zapomniałeś o umieszczeniu czcionki w folderze z grą.Wybacz :( moja wina, aczkolwiek dałem już link do pobrania czcionki :) (28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a): Piosenka "Die Motherfucker Die" niezbyt pasuje do klimatu gry, chociaż to imponujące ile pracy włożyłeś w dopasowanie czasu.haha :) Może i nie pasuje do klimatu gry, ale pasuje do sytuacji :P A od tej sceny zaczął się cały pomysł na tą grę :) (28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a): Przenosi nas z pierwszego piętra domu na zewnątrz.Tak, wiem. Zrobiłem tak by oszczędzić czas. Uznałem, że nie ma sensu przechodzić jeszcze raz przez parter jak i tak nic tak nie ma. (28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a): Nieco niedopracowana interakcja z otoczeniem. (Mam na myśli klikanie na niektóre drzwi i inne przedmioty)Tutaj, nie bardzo wiem o co chodzi :/ Masz na myśli to jak Thorfinn wyważa drzwi w wiosce? (28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a): Drobne błędy na mapkach. (Zaznaczyłem na czerwono)Wszystko idzie do poprawy, dziękuje :) Tylko w tej pierwszej mapce nie bardzo jest co dać pod te liście :/ Bo te drzewa raczej nie pasują. (28-05-14 13:07)Yoroiookami napisał(a): Po prawej widoczny kawałek budynku pod liśćmi. Może celowe, ale dziwnie wygląda.Celowe :) Są to stare opuszczone ruiny, które zarosły zielskiem. Jak się przyjrzysz to widać cały zarys dawnych budowli :) Edit: Drzewka na pierwszej mapce zastąpiłem liliami, myśle, że teraz będzie lepiej :) !!!! Daje jeszcze raz czcionkę jakby ktoś nie widział wcześniej. Czcionka RE: 7 days - Adrapnikram - 28-05-14 19:25 Viuu napisał(a):Widziałem dużo... BuhahahahaAdrapnikram napisał(a):Fabuła The best of allMam nadzieję, że to tylko żart, bo inaczej martwię się, że ty dużo jeszcze nie widziałeś ^ ^ Chodziło mi o to że myślałem że ktoś ratuje nas bo wie że jesteśmy dobrzy albo (ona) jest w nas zakochana. A tu taki ratownik chciwy się trafił LOL RE: 7 days - Yoroiookami - 29-05-14 02:33 (28-05-14 13:35)Darings napisał(a): Tutaj, nie bardzo wiem o co chodzi :/ Masz na myśli to jak Thorfinn wyważa drzwi w wiosce?Mam na myśli, że gdy próbowałem się dostać do niektórych budynków, nie było żadnej interakcji, tak jakbym klikał w powietrze. RE: 7 days - Darings - 29-05-14 08:30 (29-05-14 02:33)Yoroiookami napisał(a):(28-05-14 13:35)Darings napisał(a): Tutaj, nie bardzo wiem o co chodzi :/ Masz na myśli to jak Thorfinn wyważa drzwi w wiosce?Mam na myśli, że gdy próbowałem się dostać do niektórych budynków, nie było żadnej interakcji, tak jakbym klikał w powietrze. Hmmm... Ok, zmienie to :) W sumie, skupiłem się tylko na tym jednym budynku a resztę olałem xD RE: 7 days - Soul - 29-05-14 14:24 Ah, od razu przez tą czcionkę Elegant PL skojarzyła mi się moja stara gra xD Czekam na wydanie gry, bo wygląda dobrze. RE: 7 days - Darings - 30-05-14 22:46 Praca wre :) Z dnia na dzień coraz większe postępy. Uczę się na błędach i myślę, że to co stworzyłem do tej pory nie jest takie złe xD Zarzucam 3 screeny, powiedźcie co sądzicie: ![]() ![]() A tu misja poboczna, która zajmuje teraz cały mój czas (niby poboczna a myślę, że co najmniej półgodziny nam minie zanim ją ukończymy
RE: 7 days - Yoroiookami - 30-05-14 23:16 Pięknie (Dosyć oryginalne mapy tworzysz z podstawowymi zasobami, zdecydowanie lepsze niż ja) RE: 7 days - WerewolfPolska - 30-05-14 23:41 Co to za skrypt na efekty świetlne ? RE: 7 days - ReetzO - 31-05-14 07:46 Jakie efekty świetlne? :P To jest chyba po prosto zmiana barwy ekranu. A jeśli chodzi ci o te pierwsze screeny to po prostu grafika światła umieszczona w odpowiednim miejscu za pomocą obrazka. Tak sądze, ponieważ autor nie podał jakiegoś skryptu, np. Dynamic Lighting Effects. RE: 7 days - Darings - 31-05-14 16:13 Nie używam żadnego skryptu tego typu. To po prostu zmiana odcieni ekranu, a na pierwszych screenach jest tylko fog (chmurki) nic więcej :) Na 3 screenie jest odcień ekranu ustawiony tak żeby było tak szaro :) Po co skrypty jak można samemu :P |