![]() |
|
Za co kochamy Makera? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: Za co kochamy Makera? (/Thread-Za-co-kochamy-Makera) |
RE: Za co kochamy Makera? - X-Tech - 24-09-14 02:31 Uwielbiam makera za wiele rzeczy, o których nie wspomniałem: *Za wiele polskich autorskich gier, które mają totalnie wyjątkowy klimat *Za całego rpgmaker.net i najlepsze gry z makera 2k3, które są tam po prostu rewelacyjne *Za możliwość zrealizowania w najprostszy sposób swoich gier i gatunków gier jakich nie było wcześniej *Za możliwość zaskakiwania graczy bardzo często w krótkim czasie za pomocą własnych gier *Za wszystko co kiedyś wyprodukował Skaciu, Cris, Caesum na C'S RPG Studio i cały klimat, który miało ich forum i ma nadal strona jak i gierki Skacia *Za Twierdzę Rpgmakera *Za totalne zróżnicowanie zasobów i styli graficznych do rpgmakerów 2k3 i 2k i mnogość możliwości jakie dają małym kosztem pracy *Za trolli, którzy panoszą się po forach o rm jak np: Ozzy, który pokpił sobie z makera, ale nie pokazał nic co poświadcza, że nie używając rma robi bardziej złożone gry *Za niepozorność programu - z paru umownych grafik można zrobić naprawdę potężne światy/fabuły/postaci i gry bardziej złożone i nieschematyczne od komercyjnych (nie licząc grafiki) *Za pomoc i bazę jaką oferuje całe tsukuru.pl *Za Black Demons 2 (polska gra Skacia), która była dla mnie inspiracją do gier w klimatach ninja/samuraj. *Za Dirty Rapeing Shit, które pokazało mi, że chore pomysły są możliwe do zrealizowania w rmie i tak doszło do powstania mojej gierki "Szajba" i nie wykluczam, że nie zrobię czegoś jeszcze bardziej chorego *Za klimat jaki mi dało tworzenie swoich klimatów s-f/fantasy bez dostępu do neta totalnie dla siebie. Było to lepsze niż samo granie. *Za niewykorzystany potencjał - zawsze można jeszcze coś odkryć i wymyślić - czego nie było za pomocą rm |