![]() |
|
[XP] Opowieści z Edorii - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [XP] Opowieści z Edorii (/Thread-XP-Opowie%C5%9Bci-z-Edorii) |
Opowieści z Edorii - Kryzz333 - 19-01-15 12:40 ![]() 157 MB https://www.sendspace.com/file/66ran9 Na kontynencie Edoria kończy się czerwiec roku 1157 - liczonego według Nowej Miary - roku w którym założono miasto Pelengala... Edoria - samotny kontynent na półkuli południowej, okalany zewsząd niezbadanym oceanem. Edoria - arena walk niezliczonych organizacji, osób, państw… Edoria - miejsce niespokojne jak nigdy dotąd: gdzie widok maszerujących armii i kompanii najemników jest codziennością, gdzie normalne jest, że w każdej wiosce chłopi zbroją się do odpierana ataków wyjętych spod prawa, gdzie granice krajów bezustannie się zmieniają, a na trupach starych mocarstw powstają nowe imperia. Edoria - miejsce, w którym wkrótce zawrze jeszcze bardziej, a na ziemi nasączonej krwią niezliczonych ofiar wyrośnie nowy ład… Na kontynencie Edoria kończy się czerwiec roku 1157. Nocą, lasem w północnej Tyrkanii przemyka się młodzieniec w płaszczu, imieniem Harald. Jego udział w historii właśnie się zaczyna. ![]() Spoiler: (Otwórz) Harald: ![]() 27 lat Młody wojownik, od dzieciństwa znajduje się w tyrkańskiej partyzantce. Doświadczony w licznych potyczkach. Znany z podejmowania inicjatywy, odwagi, zdecydowania i sprytu. Został wyszkolony w walce mieczem i potrafi kontrolować magię ognia. Umie pisać, czytać, zna podstawy arytmetyki. Obyty z księgami. Rusard: ![]() 50-60 lat, dokładny wiek nieznany z powodu zniszczenia archiwów Stary szlachcic z zubożałej rodziny. W młodości zyskał sławę i bogactwo na licznych turniejach i wojnach Tyrkanii. Cała jego rodzina została wymordowana podczas czystki zorganizowanej przez „Wiedźmę”. Były członek zakonu rycerskiego. Jest kimś w rodzaju ojca dla Haralda. Znany z odwagi, honoru i lojalności. Specjalizuje się w walce ciężkim orężem i w starciach w pierwszej linii. Podczas pobytu w zakonie rycerskim nauczył się podstaw magii światła. Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) EDIT i INFO: Gra została już wydana na Gospodzie. Wygrała 2 miejsce na GF i została zrecenzowana w Gońcu. Przesyłam najświeższą wersję także na to forum. RE: Opowieści z Edorii - Adrapnikram - 19-01-15 13:03 No cóż tu mówić gra jest bardzo dobra, jeszcze nie przeszedłem, ale ściągnęłem z dwa dni temu i żałuje że wybrałem najtrudniejszy poziom, ale przejdę to, lubię gdy gra jest trudna i trzeba nieźle główkować, aby przejść dany stal. Gra sprawia dużo frajdy. A co do łażenia w tę i spowrotem mi to nie przeszkadza ani trochę w końcu to cRPG. A jeszcze coś dawno nie widziałem tak dobrego wykorzystania RTP RE: Opowieści z Edorii - Lartarin - 19-01-15 13:37 Ja również lubię wymagającą rozgrywkę, i to jej wielki plus. Co do łażenia "tam i z powrotem" mówi się trudno, nie można przecież mieć wszystkiego RE: Opowieści z Edorii - BeVoo - 19-01-15 14:33 Po przeczytaniu recenzji w GOŃCU RM ściągnąłem, ale długo nie pograłem, ponieważ już od samego początku zacina się na moim netbooku :/ (2x1,5GhZ; 2GB RAM) Wersja 1.5 coś zmieniła w tym temacie? Jakiś antylag or sth? Szkoda, bo super się zapowiadała gierka, bardzo chciałem pograć. Tymczasowo jednak będę musiał się obejść smakiem i poczekać na powrót do swojego kompa, a to trochę zajmie. Swoją drogą mimo wszystko gratulacje z ukończonego projektu. Czytałem, że całkiem fajnie się gra, chociaż nie ukrywam, że przeraża mnie ilość walk jaką zauważył Ravenone. Bądź co bądź kiedyś zagram na pewno ;) Pzdr! Aha - weź no popraw ten link do downloadu ;) RE: Opowieści z Edorii - Kryzz333 - 19-01-15 15:09 Dzięki za odezw wszystkim. W najnowszej wersji 1.5 duże odległości zostały usprawnione dużą powszechnością i małą ceną Mikstur szybkości. Również nadmiar potworów został złagodzony. Poprawiłem także balans rozgrywki. @BeVoo https://www.mediafire.com/?0qu5c8zksjvzpzj Zrobiłem łatkę z Antilagiem. Ale nie gwarantuję, że będzie dobrze działać!!! Jak chcesz użyć, to wrzuć do folderu Data. RE: Opowieści z Edorii - takikaki012 - 19-01-15 15:27 O kurcze, gry jeszcze nie ściągnąłem, ale widzę Side View Battle System! Jak ci sie go udało ogarnąć? Bo mi wszystkie postaci opócz Aluxesa (Chaza, Borysa - 001-Fighter01) wszystkie charactery biegną w miejscu RE: Opowieści z Edorii - Kryzz333 - 19-01-15 15:33 Jakby co to używam SBS Tanketai... Co znaczy biegną? W Edorii postacie podczas boju gdy nic nie robią to dreptają w miejscu. Ja z tego nie chciałem usuwać, ale to chyba da się zmienić przez bazową konfigurację? RE: Opowieści z Edorii - takikaki012 - 19-01-15 15:39 Nie nic nieważne. RE: Opowieści z Edorii - Adrapnikram - 19-01-15 15:47 Sam korzystam z sbs tanketai i uważam że użyłeś tylko jego podstawowych możliwości mogłeś poszukać więcej add-onów do niektórych umiejętności. @Kacpi Chyba to już 12 zapytanie o ten skrypt poczytaj se temat z którego to ściągnąłeś albo przeczytaj instrukcję a nie spamujesz w temacie. RE: Opowieści z Edorii - Kryzz333 - 19-01-15 15:49 Adrapnikram: Zdaję sobie z tego sprawę, ale z drugiej strony to miało być tylko ulepszenie wizualne. Ale nie obawiaj się: OzE II będzie grą palącą wioski i nie biorącą jeńców ;-) |