![]() |
|
[VXAce] Tileset - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Tileset (/Thread-VXAce-Tileset) |
Tileset - SuperRafi - 10-01-14 22:33 Zrobiłem kilka elemętów to tileseta ale niewiem jak ja wgrać do RPG Makera VX ace. Wie ktoś jak by to zrobić?? RE: Tileset - ADI - 10-01-14 23:05 Zrobiłeś elementy które chcesz dodać do Tile'a czy zrobiłeś Tile'a którego chcesz dodać do projektu? RE: Tileset - helio108 - 10-01-14 23:13 Obok bazy danych masz ikonę składającą się z trzech figur geometrycznych. Jeśli nie posiadasz gotowego tila to Eksportuj sobie istniejący i pododawaj interesujące Cię elementy. Jeśli już posiadasz gotoey til to poprostu impotuj. Potem w bazie danych opowiednio dopasuj sobie bloki itp. RE: Tileset - SuperRafi - 11-01-14 10:30 Czyli importuje itemki i potem je łącze w Makerze? RE: Tileset - helio108 - 11-01-14 13:25 ? Itemki to raczej iconset... Nwm o co ci teraz chodzi. RE: Tileset - Avara - 11-01-14 14:12 @SuperRafi, mam dla Ciebie radę... Weź poświęć chociaż jeden dzień na przejrzenie zasobów i wszystkich opcji/poleceń w Maker'ze oraz różnych tutoriali, zanim cokolwiek napiszesz. Przede wszystkim tutoriale, których jest od cho***y. Piszesz takie głupoty, że nie masz nawet pojęcia. Rozumiem, że możesz różnych rzeczy nie wiedzieć i po Twoich wypowiedziach widzę, że dopiero zacząłeś swoją przygodę z tym programem. Jednak w pierwszej kolejności powinieneś najpierw sam spróbować się z nim zapoznać i obejrzeć/poczytać tyle tutków ile to tylko możliwe. RE: Tileset - SuperRafi - 11-01-14 23:03 Nie wiem czy wiesz ALE ja czytać umiem. Nie potrzebuje tutkuów skoro już od kilku miesięcy UŻYWAM Makera. Co prawda przeżuciłem się z XP Na VX ace i nie ogarniam jeszcze wszystkich funkcji VX Ace Jednak MOJE przedmoty CHCE dołączyć do INTNIEJĄCEGO Tileseta RE: Tileset - Multi0 - 11-01-14 23:46 (11-01-14 23:03)SuperRafi napisał(a): tutkuów, przeżuciłem"tutkuów" może i nie, ale przydało by się "przeżucić" kilka stron słownika. Po za tym wątpię w tą twoją legalność makera, a tutki jak najbardziej zlej z góry, i jak reszta mówi odpal makera i naucz się jego podstaw, bo z tego co piszesz nie posiadasz nawet poziomu zero o makerze. Przepraszam że to piszę ale inni chyba się zgodzą RE: Tileset - helio108 - 12-01-14 00:13 SuperRafi jeśli faktycznie tak bardzo znasz się na makerze to poco ten temat? RE: Tileset - Avara - 12-01-14 00:32 SuperRafi napisał(a):Nie wiem czy wiesz ALE ja czytać umiem.Skąd to w ogóle wyszło? SuperRafi napisał(a):Nie potrzebuje tutkuów skoro już od kilku miesięcy UŻYWAM Makera.Nie bardzo widać, ale dobra... SuperRafi napisał(a):Jednak MOJE przedmoty CHCE dołączyć do INTNIEJĄCEGO TilesetaPo co wszystko tak WYOLBRZYMIASZ? -.- .... Myślisz, że niby czemu wspomniałam o tutorialach? I myślisz, że tutki są tylko i wyłącznie dla tych, którzy nie wiedzą, jak włączyć probram, zrobić event i zapisać projekt? -.- Zerknij chociażby tutaj: Zanim zaczniesz się tak wymądrzać, spuść może najpierw nieco z tonu, co? Jeśli będziesz w ten sposób wszystkich traktować, to już nikt nie będzie chciał Ci pomóc. Jeszcze jedna sprawa... Skoro kiedyś używałeś XP i od kilku miesięcy używasz Ace'a, to jakim cudem (nawiązując do tego posta: http://forum.ultimateam.pl/Thread-VXAce-Pro%C5%9Bba--968?pid=8333#pid8333 ), widząc wszystkie różnice pomiędzy XP i Ace (w programie, jak i w folderze - opcje, bazy danych, grafiki itd.), mogłeś myśleć, że da się przenieść projekt No dobra.. Zapytać niby nie zawadzi Wracając do meritum... Spuść z tonu, bo wcale źle Ci nie radziłam i przestań się wymądrzać, skoro niewiele wiesz na temat tego programu. Co do tutków... Rahim ma po części rację - trzeba czytać z głową i brać pod uwagę, tylko mądre rady, co nie oznacza, że dobrych tutków nie ma (na wszelakie tematy od tworzenia grafiki, mapping'u do kreowania fabuły i bohaterów..). |