Tileset
Aktualny czas: 28-04-26, 21:31 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VXAce] Tileset
SuperRafi Offline
*

Liczba postów: 13

Tileset

Zrobiłem kilka elemętów to tileseta ale niewiem jak ja wgrać do RPG Makera VX ace. Wie ktoś jak by to zrobić??
10-01-14 22:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

RE: Tileset

Zrobiłeś elementy które chcesz dodać do Tile'a czy zrobiłeś Tile'a którego chcesz dodać do projektu?

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
10-01-14 23:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

Liczba postów: 208

Obok bazy danych masz ikonę składającą się z trzech figur geometrycznych. Jeśli nie posiadasz gotowego tila to Eksportuj sobie istniejący i pododawaj interesujące Cię elementy. Jeśli już posiadasz gotoey til to poprostu impotuj. Potem w bazie danych opowiednio dopasuj sobie bloki itp.

MARCUS :D
10-01-14 23:13
"Pomógł" przyznał(a):
SuperRafi Offline
*

Czyli importuje itemki i potem je łącze w Makerze?
11-01-14 10:30
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

? Itemki to raczej iconset...
Nwm o co ci teraz chodzi.

11-01-14 13:25
"Pomógł" przyznał(a):
Avara Offline
*

Liczba postów: 109

@SuperRafi, mam dla Ciebie radę... Weź poświęć chociaż jeden dzień na przejrzenie zasobów i wszystkich opcji/poleceń w Maker'ze oraz różnych tutoriali, zanim cokolwiek napiszesz. Przede wszystkim tutoriale, których jest od cho***y. Piszesz takie głupoty, że nie masz nawet pojęcia. Rozumiem, że możesz różnych rzeczy nie wiedzieć i po Twoich wypowiedziach widzę, że dopiero zacząłeś swoją przygodę z tym programem. Jednak w pierwszej kolejności powinieneś najpierw sam spróbować się z nim zapoznać i obejrzeć/poczytać tyle tutków ile to tylko możliwe.

My Fantasy Online 3 - gra przeglądarkowa RPG w Maker'owych klimatach
[Obrazek: 35187.png]
Spoiler: (Otwórz)
11-01-14 14:12
"Pomógł" przyznał(a):
SuperRafi Offline
*

Nie wiem czy wiesz ALE ja czytać umiem.
Nie potrzebuje tutkuów skoro już od kilku miesięcy UŻYWAM Makera.
Co prawda przeżuciłem się z XP Na VX ace i nie ogarniam jeszcze wszystkich funkcji VX Ace
Jednak MOJE przedmoty CHCE dołączyć do INTNIEJĄCEGO Tileseta
11-01-14 23:03
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Liczba postów: 163

(11-01-14 23:03)SuperRafi napisał(a):  tutkuów, przeżuciłem
"tutkuów" może i nie, ale przydało by się "przeżucić" kilka stron słownika.
Po za tym wątpię w tą twoją legalność makera, a tutki jak najbardziej zlej z góry, i jak reszta mówi odpal makera i naucz się jego podstaw, bo z tego co piszesz nie posiadasz nawet poziomu zero o makerze. Przepraszam że to piszę ale inni chyba się zgodzą
11-01-14 23:46
"Pomógł" przyznał(a):
helio108 Offline
*

SuperRafi jeśli faktycznie tak bardzo znasz się na makerze to poco ten temat?

12-01-14 00:13
"Pomógł" przyznał(a):
Avara Offline
*

Liczba postów: 109

SuperRafi napisał(a):Nie wiem czy wiesz ALE ja czytać umiem.
Skąd to w ogóle wyszło? :shock: Czy ja kiedykolwiek napisałam, że nie umiesz? :co:
SuperRafi napisał(a):Nie potrzebuje tutkuów skoro już od kilku miesięcy UŻYWAM Makera.
Nie bardzo widać, ale dobra...
SuperRafi napisał(a):Jednak MOJE przedmoty CHCE dołączyć do INTNIEJĄCEGO Tileseta
Po co wszystko tak WYOLBRZYMIASZ? -.- .... Myślisz, że niby czemu wspomniałam o tutorialach? I myślisz, że tutki są tylko i wyłącznie dla tych, którzy nie wiedzą, jak włączyć probram, zrobić event i zapisać projekt? -.- Zerknij chociażby tutaj:
:arrow: http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?p=58006#58006

Zanim zaczniesz się tak wymądrzać, spuść może najpierw nieco z tonu, co? Jeśli będziesz w ten sposób wszystkich traktować, to już nikt nie będzie chciał Ci pomóc.

Jeszcze jedna sprawa... Skoro kiedyś używałeś XP i od kilku miesięcy używasz Ace'a, to jakim cudem (nawiązując do tego posta: http://forum.ultimateam.pl/Thread-VXAce-...33#pid8333 ), widząc wszystkie różnice pomiędzy XP i Ace (w programie, jak i w folderze - opcje, bazy danych, grafiki itd.), mogłeś myśleć, że da się przenieść projekt :?: O.o ..... Nie zakładam, żebyś znał się na Ruby, więc o skryptach nie wspomniałam.
No dobra.. Zapytać niby nie zawadzi :roll:

Wracając do meritum... Spuść z tonu, bo wcale źle Ci nie radziłam i przestań się wymądrzać, skoro niewiele wiesz na temat tego programu. Co do tutków... Rahim ma po części rację - trzeba czytać z głową i brać pod uwagę, tylko mądre rady, co nie oznacza, że dobrych tutków nie ma (na wszelakie tematy od tworzenia grafiki, mapping'u do kreowania fabuły i bohaterów..).

My Fantasy Online 3 - gra przeglądarkowa RPG w Maker'owych klimatach
[Obrazek: 35187.png]
Spoiler: (Otwórz)
12-01-14 00:32
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS