Yoroiookami

Liczba postów: 985

|
RE: Anime
(07-07-14 19:50)Mateusz SSJ8 napisał(a): @X-Tech
Cytat:Z chińskich bajeczek
Zdaje mi się, że komuś tu się z przepełnienia głowy normalnie w niej poprzewracało. Zupełnie, jak Rahimowi od kultu oryginalnego "Green Levithan", jak nie bardziej.
Cytat:blah blah blah...
Chcesz latających kończyn, flaków i krwi? To oglądaj sobie "Happy Tree Friends" (lub lepiej nie, jak jesteś na to zbyt dziecinny).
@Yoroiookami
Jeśli chcesz, możesz sobie obejrzeć następujące tytuły:
+"Yu-Gi-Oh! 5Ds" - tylko oglądaj po kolei, bo może cię znudzić, jak coś pominiesz.
+"Yu-Gi-Oh!" - możesz zacząć po "Zagrajmy w kości, część 2", bo wątpię, żeby to kiedykolwiek zostało wyemitowane.
+"Inuyasha" - mocny dowód na to, że nie wszystko, co ksiądz ci mówi o demonach, to prawda. Przekonasz się, kiedy zobaczysz pierwszego osieroconego demona.
+"One Piece" - nieraz możesz się pośmiać. Czasami również, kiedy któryś bohaterów toczy walkę.
Z wymienionych nie widziałem tylko Inuyasha. Słyszałem, że świetne. Za jakiś czas spróbuję. 
Co do Black Lagoon to niestety nie przypadło mi do gustu. Mimo to dziękuję.
![[Obrazek: mt4dzY7.png]](https://i.imgur.com/mt4dzY7.png)
|
|
| 07-07-14 20:11 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |
X-Tech
Liczba postów: 876

|
RE: Anime
Jeśli w anime latają nieustannie kończyny na lewo i prawo to znak, że to dobre anime - w innym wypadku to złe anime. XD Czekam na dobre.
Jeśli ktoś zna kreskówki spełniające to wymagające i wysublimowane kryterium jestem zainteresowany podzieleniem się tytułem, bo od lat nie oglądałem kreskówek.
Bardzo dobra kreskówka to Ghost in the Shell - choć trochę przegadana jest scena z rozrywaniem kończyn dlatego daje radę.8/10 Całość jest jak film s-f, który gdyby powstał byłby zapewne arcydziełem obok filmu Blade Runner. Warto poświęcić 1.5 godziny. Całość obejrzałem kilka razy. Miałem wymienić wcześniej, ale zapomniałem. Jedna z lepszych kreskówek wg. mnie.
Kreskówka, która próbuję ostatnio oglądać to Serial Experiments Lain - opowiada o młodej dziewczynie, której rzeczywistość miesza się z jawą - a większość czasu spędza w sieci. Wkrótce okazuje się, że pojawia się w mieście kopia jej samej, ale o innej osobowości. Całkiem to chore, trochę nudne, ale bardzo klimatyczne i cyberpunkowe. Póki co 7/10 Jest to odcinkowy serial - wytrwałem z trzema odcinkami. Odcinków jest bodajże kilkanaście. Póki co flaków nie ma, ale chora atmosfera narasta.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-14 01:46 przez X-Tech.)
|
|
| 24-09-14 01:36 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |