Kibel polskiego RMa
Aktualny czas: 28-04-26, 20:32 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Kibel polskiego RMa
Dagran Offline

Liczba postów: 23

RE: Kibel polskiego RMa

Ojeju, w dupie mam quick save i inne te sprawy. Wszyskie gry przechodze na konsolach. (Wyjatkiem jest granie w DOTA2). Po prostu twoj tekst od strony jezykowej jest totalnym syfem. Nie obraz sie, ale zle czyta sie wpis, ktory w prawie kazdym zdaniu ma slowo debil/cheater/glupek.Pocwicz pisanie, a nie od razu rzucasz sie z miesem na kogos, bo nie podoba mu sie twoj "specyficzny" warsztat pisarski. Poza tym w tej swojej scianie tekstu uogolniasz wiekszosc graczy. Nie kazdy jest tym twoim "kretynem", ktory klika quick'a, co 0,0001, a tym bardziej takowa funkcja nie swiadczy o poziomie gry. Mimo, iz jest ulatwieniem nie decyduje ona o tym czy tytul jest dobry. :3

Dajmy na to wspomnianego przez Ciebie Quake2. Gra mimo, iz posiada takowa funkcje (o ktorej nawet bym nie wiedzial, gdybys o tym nie napisal) nadal jest dobra :3

Na koniec, z tego co czytam na gospodzie ludzie raczej sa tego zdania, co ja. No chyba, ze czytamy dwa inne tematy :o
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-14 23:41 przez Dagran.)
05-09-14 23:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

X-tech jest hipokrytą bo na tsukuru w temacie w którym opisujemy co gramy, podał 3 gry, które nazywa genialnymi i wszystkie mają quick save'a =] Więc wniosek jest jeden, albo X-tech sam siebie nazywa kretynem/debiem/cheaterem, albo sam nie wierzy w te bzdury które pisze i wie, że są dobre gry z quick savem, a osoby w nie grające nie zawsze są głupkami
06-09-14 00:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Rave
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

@Dagaran: Tego zdania co ty są cheaterzy. Nie licz, że na chamskim blogu, w którym liczy się prawda bez ogródek będę się zastanawiał godzinę nad tekstem. 15 minut i ma być jak jest wena.
Taki ma być tego urok - szczerze bez udawania i cackania się - prosto z mostu. W końcu określam blog jako chamski.

@Noruj: Rozumiem, że w szkole jak cię tłukli kiedy skarżyłeś na kolegów w klasie nie nauczyłeś się myślenia ? xd A tak serio to oczywiste, że odpalam raz na ruski rok jakieś gry na PC z quickiem i nie nazywam tego graniem, ale zabijaniem czasu z cheatami. Kiedy stawiam sobie na rozgrywkę, a nie tylko oderwanie od reala to gram w konsole czy gry bez quicka na PC, a kiedy chodzi tylko oderwanie od reala zamiast oglądania jakiegoś filmu dla odmiany to odpalam zaczitowane gierki na PC choć te zdarzają się rzadko większość rypię w gry bez save, or konsolowe. Zgadza się kiedy gram w gry z quickiem na PC jestem cheaterem tak jak reszta, ale np: jak mam możliwość grania w to samo na konsoli z save co plansza zasłużony to wybieram konsolę, bo bardzo często wersje tych samych gier bywają lepsze na konsole, a poza tym wzrasta grywalność zmniejsza się cheatowalność xd
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 01:21 przez X-Tech.)
06-09-14 01:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

X-tech, twój tekst o kolegach ze szkoły był tak suchy, że zachciało mi się pić i po raz kolejny udowodniłeś, że jesteś zwykłym burakiem, który potrafi innych obrażać i bezczelnie kłamać, że komukolwiek się ten tekst na jakimkolwiek forum podobał. Został za ten tekst zjechany na wszystkich 3 forach, wystarczy zajrzeć i poczytać, że każdy ma z ciebie bekę

Nie wykręcisz się, nie można jednocześnie nazywać gier GENIALNYMI i jednocześnie mówić, że to takie zabijanie czasu na cheatach.
Gry do zabijania czasu nie są genialne nigdy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 01:22 przez noruj.)
06-09-14 01:21
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Mi się podobał i nie tylko mi. Poczytaj sobie uważnie komentarze.
Przecież to ty mnie obrażasz w tym momencie i obrażałeś mnie w temacie z quickami stosując wyzwiska, a prawda okazała się brutalna - nie rozumiałeś czytanych postów, więc sobie je tłumaczyłeś po swojemu, albo pomijałeś. Tym razem jest podobnie - nie wiesz z kim gadałem o moim blogu i nie wiesz komu się podobał, więc szukasz pretekstu, aby mnie obrazić i zezwać taka osoba jak ty rzekłbym że nieustannie prosi się o kopa w 4 litery.

Można, bo wystarczy grać w te same gry bez quicka. Przykładowo wracam również do Alien VS Predator 1 w oryginale nie ma w ogóle możliwości zapisywania w trakcie poziomów dopiero w nakładce dodatkowej jest możliwość zapisywania gry. Ja wolę grać bez tej nakładki, bo nie lubię oszukiwać. Kiedy chce się pobawić/poprzewijać grę jak film, a nie grać to jadę w gry na cheacie jakim jest quick, a kiedy chcę grać to gram w to samo bez quicka np: wspomiany Alien vs Predator z 1998 roku bez patcha na quick save cheat.

P.S. istnieja 2 fora o rmie to trzecie to jest SB dla ofiar bana na Ultimie XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 01:44 przez X-Tech.)
06-09-14 01:30
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

To chyba sam nie rozumiesz tych swoich "tekstów", bo przecież to JA sam ci proponowałem w granie w gry bez używanie tych opcji, a ty twierdziłeś, że twórcy robią te gry dla debili/bezmozgówców/ułomnych ludzi - więc wniosek jest jeden, że grasz w gry dla ułomnych ludzi.Gratulacje.

Po drugie, to ty zacząłeś wyzywać innych ludzi pierwszy, nazywając wszystkich jakimiś ułomnymi debilami, więc odpowiedziałem ci zniżając się do twojego poziomu.

Po trzecie, nikogo nie interesuje z kim gadałeś o tym tekście, bo komentarze jasno mówią, że większość ludzi albo się z nich śmieje, albo je potępia.

A po czwarte, to skończ się ośmieszać z tym kopaniem, albo dawaniem w "czambo", bo jak na razie to twój brak jakiekolwiek szacunku dla rozmówcy należałoby wyprostować jakimś klepaniem, ale póki co możesz się puknąć w czoło.
Może pomoże, ale w sumie w co ja wierzę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 01:42 przez noruj.)
06-09-14 01:39
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Nie nazywam ludzi debilami - ja tylko piszę, że twórcy robią quicka dla cheaterów/debili/niedorozwojów. Jeśli quick jest wygodny dla w miare dających sobie radę z grami to są cheaterzy, a jeśli jest podstawą dla kogoś kto przechodzi grę no to pozostają 2 pozostałe opcje. Wyzywam ludzi od debili ? Nie. Określam grupę przynależną wg. częstości korzystania z quick save w grach ogólnie.

Gram w gry, które zostały skonstruowane nie w oparciu o quicka, a jeśli został do nich dodany jest śmierdzącym cheatem wtedy już tego się praktycznie nie da nazwać graniem. Jeśli jednak używam quicka wtedy co robię ? Nie gram, ale cheatuję i przwijam grę jak film, bo gra wtedy nie jest wyzwaniem ? Co wtedy robię ? Bawię się dostępnymi funkcjami jakie daje gra i przewijam jak taśmę filmową. Ot zabawka, a nie wyzwanie czyli już nie granie. Czy ogólnie jednak jestem cheaterem ? Nie, bo gry z quickiem stanowią odsetek gier, w które gram, a nie większość. Jeśli ktoś gra w większość gier z quickiem stanowczo może zostać nazwany cheaterem. Kiedy ktoś gra w twór, w którym występuje quick dający możliwość wielokrotnego poprawiania każdego ruchu - co wtedy robi ? Cheatuje.

Oczywiste, że nie każdy poczuje satysfakcje dowiadując się, że jest cheaterem skoro większość gier, w które ciśnie to cacheatowany quickami crap, ale taki już los cheatera. Prawdziwi jednak gracze weszli w polemikę bądź docenili mój tekst - cheaterom się nie spodobał.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 02:05 przez X-Tech.)
06-09-14 01:53
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Jakie to jest puste gadanie, ty nie podajesz żadnych argumentów - tylko powtarzasz w kółko, że to cheat, że to cheat, że to cheat.

Cheatowanie - oszukiwanie, następuje wtedy kiedy robimy coś wbrew temu na co gra nam pozwala. Skoro gra domyślnie pozwala na taki zapis to nie jest to żadne cheatowanie i tu się kończy jakakolwiek rozmowa z tobą. To jest fakt, a twoje wymysły to są twoje pomysły i poglądy.

Hmm... Napiszę coś w Twoim stylu, jak ktoś się ze mną zgadza to jest normalnym rozsądnym graczem, niestety ci co myślą inaczej (jak Ty) to głąby. Taki już los głąbów.
06-09-14 02:05
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Bez sensu jest to co napisałeś. Wg. sensu w jaki działa quick save i na co pozwala jest zdecydowanie 100% cheatem. Już to było wałkowane i Dragon Kamillo nawet zrozumiał na przykładzie szach/domina/quake2psx vx pc/emulacji na pc i samego sensu quicka.
Wg. twojego toku rozumowania jeśli twórca gry doda na wierzchu
opcje włączania wszystkich cheatów z menu to jest OK i to nie są cheaty, ale jak nie doda tylko trzeba wejść np: w ini gry żeby włączyć to menu cheatów/możliwość odpalania cheatów to dopiero wtedy jest to cheat XD Z tego co napisałeś to właśnie tak wynika XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-14 02:13 przez X-Tech.)
06-09-14 02:10
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

No a TY nie zrozumiałeś.

Podstawowe funkcje programu to nie kody ani cheatowanie ani zmienianie czegoś w ini. Z perspektywy hardcorowego gracza, to save pointowcy mogą być cheaterami bo przecież oni grali w gry BEZ ŻADNEGO save'a. Np. Knight Lore na ZX Spectrum, gra 20-30 godzin nie pozwala w ogóle sejwować. Czyli rozumiem, że gry z save pointami to cziterstwo??? No na to może wynikać.
Otóż nie. Gra jest odzielnym tworem i nie można go porównywać tak do innych. Ty tutaj od kilku dni płaczesz, że się musisz tak męczyć ze swoimi save pointami a niektorzy jadą na f5. No widzisz, a kiedyś gracze nie mogli w ogóle sejwować i dla nich jesteś "śmierdzącym cheaterem"

To na co CZYSTA gra pozwala, czyli bez konsoli kodów/edytowania/modowanie to nie cziterstwo. Niestety dostałeś prawdą w czoło, możesz jeszcze tego zrozumieć, ale może kiedyś
06-09-14 02:20
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS