Mapy
Aktualny czas: 28-04-26, 23:37 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Mapy
Ann120 Offline
*

Liczba postów: 57

Mapy

Mam pytanie czy będzie dobrze to wyglądało jeżeli niektóre mapy będą zrobione w normalnym rpg markerze a niektóre w innym titlesecie?
10-01-15 22:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Solidius Offline
*

Liczba postów: 27

RE: Mapy

Sprecyzuj oco ci chodzi
10-01-15 23:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

"Normalny RPG Maker" = RTP
"Titleset" = tileset
Dobrze to rozkmniłem? xd
Jeżeli tak to wszystko zależy od sposobu graficznego obu tile'ów (nie można raczej połączyć grafiki np pokemonów z takim RTP XP'ka, bo nie będzie to za dobrze wyglądało) oraz jakiegoś logicznego wyjaśnienia zmiany grafiki. Jeden las np nie może mieć 4 - 5 różnych rodzajów kafelków, a przynajmniej mi się tak wydaje. mrgreen

[Obrazek: As4trRp.jpg]

PS wydaje mi się, że ten temat bardziej pasowałby do działu "Wsparcie".

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-15 23:09 przez Crashykk.)
10-01-15 23:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Ann120
Ann120 Offline
*

Liczba postów: 57

Chodzi mi o to że np miasto jest w titlesecie z rpg marker xp a wnętrza domów w innym.
11-01-15 01:19
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Głównym spoiwem gry jest fabuła i rozgrywka. Jeśli nie masz innych grafik to może się okazać że jedyną niespójnością gry są pewne elementy graficzne, ale przy przzemyślaniu fabuły i rozgrywki przy pewnych różnicach w stylach graficznych w samej grze to może nie być odczuwalne w ogóle jeśli tylko wymyślisz sobie sens lokacji przykładowo wnętrze baru zostaje wnętrzem baru, a prowadzi nas do niego fabuła. Dla niejednej osoby to nie musi być wadą. Ważne żeby fabuła wciągała i samo granie choć prawda jest taka, że grafiki powinny być stylem choć podobne do siebie dla w pełni dobrego efektu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-15 01:28 przez X-Tech.)
11-01-15 01:25
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Najlepiej to zrób sobie te mapy i zobacz czy do siebie będą pasowały. Tylko nie używaj takich rzeczy jak pokazał CrasheR albo tilesetu lasy do jaskiń a będzie dobrze ;D
11-01-15 09:25
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS