Kostek! "Urodziny"
Aktualny czas: 28-04-26, 17:19 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX / VXAce] Kostek! "Urodziny"
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

RE: Kostek! "Urodziny"

Boże, ale z was buraki. Nauczyliście się jednego rozwiązania, więc jak Kostek wpadł na inny pomysł, to normalnie chyba zburzył wasz świat, tak się oburzyliście. Mnie się to bardzo podoba i chyba nie widziałem tego nigdzie jeszcze. W RMie każdy może stosować własne rozwiązania, dlatego ten program jest taki ciekawy, każdy może wpaść na coś nowego.

PS:
Crasher, z tego co pamiętam, to ty w Marchewkach używałeś grafik STOŁU jako sufitu, więc może "W takim razie radze zostawic maker'a w spokoju, albo calkowicie zmienic grafike na customy."
http://i.imgur.com/unXrs2Q.png

http://www.theasgun.blogspot.com
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-15 23:58 przez noruj.)
30-06-15 23:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Ale czy ja szukam problemów? Czy ja mówie żebyś tak nie robił? To ty chyba szukasz problemu

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
01-07-15 00:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

noruj napisał(a):PS:
Crasher, z tego co pamiętam, to ty w Marchewkach używałeś grafik STOŁU jako sufitu, więc może "W takim razie radze zostawic maker'a w spokoju, albo calkowicie zmienic grafike na customy."
Nawet nie wiedziałem, że to jest stół. Poza tym nie czepiam się screenów tylko czepiam się jego słów. (Wydaje mi się, że to jest różnica - Do mappingu nic nie mam, niech robi jak chce. :roll: )

Sory, ale koleś używa grafik, które pojawiły się już w niejednej grze (nawet chyba Ayene tam widzę, która jest na deviantart'cie bardzo popularna + na dodatek generatory), dodatkowo tworzy grę w programie, który jest w sumie słynny z tworzenia "klonów" i pisze mi coś takiego.

Cytat:nie chcę aby moja gra wyglądała tak samo jak 98525902839582738529305 gier

Ja po prostu wyraziłem swoje zdanie.
CrasheR napisał(a):Dziwne sciany nie sprawia, ze twoja gra bedzie wygladac inaczej.
Nigdzie mu nie napisałem, że ma to zmienić, że zburzyło to mój świat, ani tym bardziej, że mi się to ne podoba, więc z łaski swojej Norujku schowaj ból dupki do szuflady na później. Może przydać Ci się w innej sytuacji :ehe:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-15 00:59 przez Crashykk.)
01-07-15 00:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Ból dupy jak to określiłeś, to właśnie mają osoby takie jak Ty czy Avaron które czepiają się, albo o to, że ktoś ma inny pomysł na coś, co już raz zostało wymyślone, albo to, że autor użył stwierdzenia, że chce, żeby jego gra wyglądała inaczej.

Nie ma w tym absolutnie nic złego - między innymi przez takie drobne zmiany gra będzie się wyróżniała. Nieznacznie, ale zawsze. Także zupełnie nie rozumiem tych ataków.

Edit:
Czepianie się słówek. To było oczywiste, że autor nie ma na myśli, że sufit sprawi, że będzie to najbardziej oryginalna gra świata(lol, jak można tak sądzić?), tylko, że chciał akurat TO zrobić inaczej. Proste.
Cytat:Jezeli chcesz stworzyc cos oryginalnego(z wczesniejszej wiadomosci wynika, ze autor chce) to po prostu nie wybierasz maker'a bo wiekszosc makerowek jest do siebie podobna i tego uniknac sie nie da. Co najwyzej mozna stworzyc cos oryginalnego na standardy maker'owe.
<facepalm>
A co się wybiera??? Wszystkie gry są do siebie podobne, w standardach swoich gatunków, nawet komercyjne. Rozpatrując to w ten sposób, to prawie żadna gra na świecie nie jest oryginalna... LOL.
I nie, nie wynika. Od razu widać, że to zwykła gra dla znajomych zrobiona na luzie - a ty w spontanicznej odpowiedzi, która miała świadczyć, że autor miał pomysł na inny mapping, doszukujesz się nie wiadomo czego. xDD

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-15 03:49 przez noruj.)
01-07-15 01:08
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Nieznacznie wyróżniała, a wyglądała inaczej, niż 1646156165156189416 gier to raczej mała różnica. Zauważ, że ja nigdzie nie miałem problemu, ani nie czepiałem się o to jak on sobie te pokoje tworzy. Jak już wspomniałem wyraziłem własne zdanie, iż gra nie będzie wyglądała inaczej jeżeli ma zmieniony jeden element, a reszta przypomina nadal te 1646156165156189416 gier, proste. Autor to odbierze jak chce. Nigdzie żadnych ataków nie było. Gdybyś na mnie nie wjechał prawdopodobnie już nawet nie wypowiedziałbym się w tym temacie do czasu wydania gry. :)

I w sumie to już jest mój ostatni post :)

Edit:
Jezeli chcesz stworzyc cos oryginalnego(z wczesniejszej wiadomosci wynika, ze autor chce) to po prostu nie wybierasz maker'a, bo wiekszosc makerowek jest do siebie podobna i tego uniknac sie nie da. Co najwyzej mozna stworzyc cos oryginalnego na standardy maker'owe.

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-15 02:17 przez Crashykk.)
01-07-15 01:24
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Pozwolicie ze zajme stanowisko w tej sprawie.
Tutaj musze przyznac racje Norujowi, poniewaz autor gry mowi ze chce zeby gra byla oryginalna i dlatego uzywa takich pomyslow. W koncy zeby zrobic inna gre nie potrzeba miec customowych grafik, mozna miec też niestandarowe pomysly, ktore autor najwyrazniej posiada, a okaze sie przy premierze, ktora swooja droga niedllugo. W ogole autor sprawia ze zapomnialem o innych grach zapowiedzianych na rm i tylko na ta czekalem tydzien.
01-07-15 10:16
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

[Obrazek: deer-eating-popcorn.gif]
Zdecydujcie się w takim razie...
Takie wasze skakanie między wytykaniem rzeczy które wam nie pasują a frazesami "to tylko moja opinia" czy "ja nie szukam problemów na siłę" jest conajmniej słabe.
01-07-15 15:12
"Pomógł" przyznał(a):
Kostek Offline
*

Liczba postów: 98

Hmm... nie wiem czy wiecie ale gra jest dostępna od rana do pobrania o tutaj: http://poyters.pl/kosuro.html Tak jak mówiłem, pojawiła się dziś rano :)
PS: Nie wiem czy mam założyć nowy temat w grach, czy po prostu ktoś przeniesie tam ten temat...

Edit: Tych co przeszli grę serdecznie proszę aby się wypowiedzieli tutaj ile by jej dali w skali od 1 do 10 oraz co poprawić aby było 10. :) Wtedy będę mógł skorygować błędy w tej grze bądź już innych projektach.

Witaj!
Znajomi nazywają mnie Kostek!

Kostek! "Urodziny" już 1 lipca 2015! http://poyters.pl/kosuro.html

Zapraszam na moją stronkę: http://poyters.pl/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-15 16:33 przez Kostek.)
01-07-15 16:29
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Mam:
Kusze, klucz, książkę, przepis, kakao, dziwną wodę, moc Marleny, grzyb, lampę, chlebek, ser, wódkę.
Ciągle czegoś mi brakuje... Co to jest?
\edit:
ok, mam. xD

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-15 19:49 przez noruj.)
01-07-15 19:45
"Pomógł" przyznał(a):
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

Gra się całkiem przyjemnie, ale w pewnym momencie pojawił się błąd:
[Obrazek: YBnOtOq.png]
Kombinowałem, ale wyskakuje za każdym razem. Jak temu zaradzić? Dodam, że ów błąd pojawia się gdy jeden z bohaterów wychodzi z pomieszczenia do którego kazała mu iść pani "Jestem twoją nadzieją" zaraz po wdychaniu soczystego aromatu halucynków.

Ps. Nie wiem czy było to zamierzone czy nie, ale po jednej ze ścian w pomieszczeniu w którym zaczyna się grę da się chodzić, przez co można poruszać się "po suficie".
01-07-15 22:44
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS