Kostek! "Urodziny"
Aktualny czas: 28-04-26, 22:17 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX / VXAce] Kostek! "Urodziny"
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

RE: Kostek! "Urodziny"

Poza Kable i innymi klasykami takimi jak Spamthirowy Czołg, także świeża gra Historia Zaginionej Marchewki to także komedia, w której O DZIWO jest przedstawiony graczowi CEL, jest akcja, są zagadki logiczne, przerywniki zręcznościowe i mimo to jest śmieszne.
Kostku - przykro to mówić, ale najwyraźniej to Ty nie znasz się na grach.

http://www.theasgun.blogspot.com
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-15 20:28 przez noruj.)
04-07-15 20:24
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Jeszcze wrócę do tego że 80% gier w RM'ie to ratowanie świata... coś bardzo ważnego do powiedzenia:
Dobrze wykorzystana sztampa nie jest zła.
Wszystko jest kwestią podejścia i umiejętności.

A wychodzić ze schematów trzeba umieć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-15 20:31 przez Amelanduil.)
04-07-15 20:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Tak dorzucając coś od siebie.
Nie istnieje taki gatunek gier jak "komedia". Gatunki w grach odznaczają rodzaj rozgrywki... a komedia to nie jest rozgrywka. Komedia może być motywem w grze, czy też opisaniem klimatu panującego w niej. Komediowa gra może być grą akcji czy (co najczęściej spotykane) grą przygodową... właściwie każdy rodzaj gry może zawierać komedie w pewnym stopniu, nawet horror. Wszystko zależy od ciebie i od twoich umiejętności. Także skończ pierdzielić już co może być w grze komediowej a co nie może, bo najwidoczniej to ty nie masz za grosz wiedzy o grach.

Tyle ode mnie~

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
04-07-15 23:01
"Pomógł" przyznał(a):
Kostek Offline
*

Liczba postów: 98

CrasheR napisał(a):
Kostek napisał(a):Jeszcze się odwołam do tej akcji w grze o którą każdy zabiega. Mianowicie to jest KOMEDIA!
Najśmieszniejszy fragment całego posta. To, że gra jest komedią nie znaczy, że ma zawalać Cię ścianą tekstu i sucharów. Sory, ale jak dla mnie bardzo słaby argument. Pograj w Kable to zobaczysz, ze da się zrobić KOMEDIĘ, w której się coś dzieje, a i przy okazji jest śmieszna :) (Sam zastosowałem podobny schemat, ale urozmaiciłem go o minigierki, szukanie, używanie przedmiotów etc.)

Grałem i mi się średnio podobała, może mamy inny rodzaj humoru. Czyli twierdzisz abym zrobił tez komedię z minigierkami, szukaniem i używaniem przedmiotów i moze nazwał Kable2? CHcesz to ty kopiuj, czy jak wiele osób sobie wmawia, "inspiruj się"

Kostek napisał(a):Nie lubię kopiować innych jak to robią praktycznie wszyscy we wszystkim, więc tutaj jest wiele różnych innych rozwiązań.
Sam motyw wyjścia z domu (budynku) poprzedzonego jakąś tam ilością zadań został wykorzystywany już wielokrotnie, więc masz rację. Nie kopiujesz niczego.

Wydaje mi się, iż wydałeś grę po to, aby inni Cię wychwalali, a gdy tak się nie stało (ponieważ gra wyszła słabo) to zupełnie zlałeś odbiorców i twierdzisz, że się nie znają. Słaby sposób usprawiedliwienia się.

Taak... Twoim tokiem myślenia nie powinienem w ogóle dawać do gry grafiki, bo przecież były w innych grach, choć gry tekstowe też były. Chodziło mi o inne rozwiązania, jak alogiczność gry, brak celu, zaznaczone pokoje "ścianami". Tak trudno pomyśleć, zanim się skomentuje?

Gdybym robił grę pod przechwałki nie pokazywałbym jej tutaj. Liczyłem na rzetelne opinie dotyczące gry (jakie trafiły się na samym początku, poparte argumentami) po to abym mógł ją ulepszyć. Natomiast po tych normalnych argumentach jedna osoba napisała inaczej i nagle wszyscy zmienili zdanie, co jest po prostu dla mnie śmieszne.

Dobrze to ja się nie znam na grach, a zna się osoba która w jednym poście pisze A natomiast w drugim B. Widzę, że wszystko na tym forum co się wyłamuje z jakichś ustalonych "zasad" tworzenia gier jest ostro krytykowane. Mogę tak twierdzić, gdyż reklamę gry umieściłem 9jak dotąd) na 11 różnych forach z grami i tylko tutaj zarzucane są tak śmieszne argumenty jak brak akcji... chcecie akcji wybierzcie grę akcji.

Nie chce mi się ciągnąć już dalej tej dyskusji, gdyż nie ma z kim. Proszę się jakoś nie urażać bo jest to jedynie Internet, a wiele osób o tym zapomina

Witaj!
Znajomi nazywają mnie Kostek!

Kostek! "Urodziny" już 1 lipca 2015! http://poyters.pl/kosuro.html

Zapraszam na moją stronkę: http://poyters.pl/
05-07-15 09:33
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Z mysleniem u mnie okej. Ty chyba nie rozumiesz, ze twoja alogicznosc to jedna wielka wada. To nie jest cos czym powinienes sie chwalic, bo powoduje, iz twoja"gra" wyglada jakbys nie mial w ogole na nia pomyslu, albo nie potrafil jej zrobic, a sam brak celu oznacza, ze jest ona po prostu slaba. Tak samo jak prawie calkowity brak fabuly. Jak napisal Viuu, w grze liczy sie rozgrywka, nie suchary.

Na 11 forach o grach? Tylko tutaj? Kleo jakos na Tsukuru tez stwierdzila, ze kostek jest kiepsciutki, poza tym nikt nikogo nie papuguje. Gra poza dubbingiem wyszla slabo, a Ty jestes swiecie przekonany, ze gowienko jakie stworzyles jest arcydzielem i nie potrafisz zaakceptowac faktu, iz tak nie jest. Jakbys mogl poprosze linki do tych for.

Z twojego smiesznego toku myslenia wynika, ze aby zagrac w gre z fabula musze wybrac rpg, bo przeciez komiedia ma byc smieszna, a nie miec fabule. Fuck logic.

Dziwne, ze na tyle postow zdecydowales sie odpowiedziec glownie tylko mnie xd

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-15 11:40 przez Crashykk.)
05-07-15 11:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Też chętenie poprosze o linki do tych teamtów na innych forach :)
Jak już wyżej było napisane nie ma tkiego gatunku gier jak Komedia :) w każdej grze liczy się grywalność!

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
05-07-15 12:01
"Pomógł" przyznał(a):
ShiroĒsu Offline
*

Liczba postów: 42

Myślę że koniec tematu, w tym momencie żadna ze stron nie przekona drugiej. Poza tym dyskusja idzie w złym kierunku.

Dajcie spokój Kostkowi, kiedyś zrozumie gdzie popełnił błąd.

Jeżeli myślisz że czegoś nie osiągniesz, masz rację niczego nie osiągniesz tak myśląc.
05-07-15 15:06
"Pomógł" przyznał(a):
Kostek Offline
*

Liczba postów: 98

CrasheR jesteś wyjątkową osobą, która twierdzi iż moja gra jest gówienkiem jak to określiłeś. Zastanów się najpierw czy to jest odpowiednie słownictwo na publicznym forum, bo zauważam iż wychodzi z Ciebie prostactwo, a nie rzetelne opinie. Cieszę się że Ty jesteś super twórcą gier, który nawet stronę ma z gotowca, no ale już skończmy to. Ty rób po swojemu, ja po swojemu.

Witaj!
Znajomi nazywają mnie Kostek!

Kostek! "Urodziny" już 1 lipca 2015! http://poyters.pl/kosuro.html

Zapraszam na moją stronkę: http://poyters.pl/
05-07-15 15:42
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

nie no teraz to mnie aż trzęsie

(05-07-15 15:42)Kostek napisał(a):  który nawet stronę ma z gotowca
Co ma strona stworzona z "gotowca" do jego gier? gry Crashera akurat są bardzo dobre :/ grałeś w marchewki? Stworzył on gre przygodową a charakterze komediowym w której mieliśmy porządną fabułe, była bardzo grywalna :/ u ciebie nie ma ani tego ani tego :/

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
05-07-15 16:07
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Kosteczku, stworzyles slaby tytul, nie potrafisz sie do tego przyznac, bo nie pozwala Ci na to ego. Wszystko spoko, ale z takim podejsciem to ty dobrej gry nie zrobisz.

Jezeli chodzi o jezyk. Napisalem juz co mialem napisac w kilku postach i jako "inteligenta" osoba powinienes zrozumiec, ale skoro nadal nie dotarlo to uzylem prostego slownictwa, zebys nawet ty ogarnal. Jak widac to i tak za wiele. Twoja gra jest slaba, a twoje zachwalanie alogicznosci zaczyna zahaczac o MateuszaSSJ i jego miasteczko nowoczesne.

Jezeli chodzi o strone to napisalem kilka razy wlasna, ale stwierdzilem, ze nie chce mi sie bawic w edycje kodu i zainstalowalem wordpressa :) Zastanawiam sie tak jak Avaron, co ma strona do gier?
http://crasher-world.pl/wlasna/

Tak czy inaczej ja już wyraziłem swoje zdanie, więc szkoda na Ciebie czasu. Idę tworzyć grę komediową, która (O ZGROZO!) będzie zawierała w sobie zagadki, akcję i fabułę! :shock:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-15 16:59 przez Crashykk.)
05-07-15 16:42
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS