Maksymalne rozmiary titlesetu
Aktualny czas: 28-04-26, 18:49 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Maksymalne rozmiary titlesetu
Dakla Offline
*

Liczba postów: 110

pytajnik Maksymalne rozmiary titlesetu

Hej, gdy składałem titlesety rpg maker zaczął źle wyświetlać titleset przy rozmiarze około 256x33000 pikseli, da się jakoś powiększyć ten limit?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-18 15:42 przez Dakla.)
17-11-18 15:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Maksymalne rozmiary titlesetu

Niestety nie wiem, ale nie rozumiem po co ci taki olbrzymi tileset jeżeli możesz ich mieć ile chcesz. :zmienny:

No chyba że na jednej mapie użyjesz wszystkich elementów z tego tilesetu. :ehe:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
17-11-18 17:39
"Pomógł" przyznał(a):
Dakla Offline
*

Liczba postów: 110

Duża liczba titlesetów raczej dużo nie daje, lepiej jest mieć jeden a dobry chyba, że na twojej mapie jedynie można chodzić po standardowym lesie, bez urozmaiconych miejsc typu bagna, samotny chatka itd., wiem, można to zmieścić na jednym titlesecie jeśli dokładnie wiesz co będziesz używał, ale to mi zbytnio nie pasuje, bo słabo mi idzie jasnowidztwo, poza tym za dużo roboty z układaniem priorytetu i blokowania kafelek na coraz to nowym titlesecie nie mówiąc o łączeniu tysięcy małych elementów z różnych zestawów grafik.

Dlatego ponawiam pytanie: zna ktoś jakiś sposób, by zwiększyć długość titlesetu?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-18 23:55 przez Dakla.)
17-11-18 23:54
"Pomógł" przyznał(a):
Witcherek01 Offline
*

Liczba postów: 12

Zaprzestań, duże tilesety są złe, robiłem tak samo miałem jeden wielki ale XP ma taki błąd że jak tileset jest za duży to prawie po wszystkich elementach można chodzić pomimo blokowania! Można na luzie wejść na dach, ścianę itp. I nie, poprawianie za pomocą zdarzeń zwykle nie działa. Odradzam korzystania z wielkiego tilesetu, ale to twój wybór.
A co do limitu rozmiaru, chodzi ci o to że jak przewijasz to w pewnym momencie ci wchodzi na górę? Wtedy korzystaj z tych strzałek góra-dół. Ale powtarzam nie korzystaj z dużych tilesetów!! Wiem coś o tymsmiles

(Jak coś pomogłem - daj "pomógł" xD)

Spokojnie... Wszystko będzie w porządku biggrin
23-12-18 11:05
"Pomógł" przyznał(a): Tautulas
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS