Lunatera: Lies of the Moon
Aktualny czas: 28-04-26, 15:28 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Lunatera: Lies of the Moon
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

RE: Lunatera: Lies of the Moon

Ayene napisał(a):Pierwsza uwaga do tutoriala CP. Wyjaśniacie pełne nazwy skrótowców CD i WU, lecz nie ma nigdzie pełnej - CP.
To po prostu "Punkty Klasy" - "Class Points". Zwyczajnie uważałem, że ta informacja jest zupełnie nie potrzebna. Poza tym "punktów CP" wygląda lepiej w zdaniu i ładniej nakreśla kontekst zdania. Użycie samego "CP" powodowały by chyba nieporozumienia.

Ayene napisał(a):rzeczy policzalne - "liczba", niepoliczalne - "ilość".
DZIĘKI! Serio, nikt inny tego nie wypomniał, trza to poprawić ^ ^

Ayene napisał(a):Jeśli już tworzycie grupowo, to moglibyście wymienić poszczególnych członków zespołu. Dobrze by było poczytać, kto za co odpowiadał.
Na końcu gry są lekkie szybkie creditsy. Tylko ja i Amel to tworzyliśmy, więc nie wiem czy jest sens wypisywać coś więcej x.x

Odpowiedź na 2:
Spoiler: (Otwórz)
Że tak zapytam, doszłaś gdzieś dalej czy dopiero na tym co napisałaś stoisz?

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
09-11-13 16:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Nie jestem nieco dalej :aww:
Ale nie przeszłam jeszcze prologu, bo nieco błądzę.

Przypomniały mi się jeszcze dwie uwagi.
Jikei, o Jikeiu, Jikeiowi, itd. Nie używa się apostrofu, bo ostatnia głoska nie jest niema.

I zupełny szczegół. Nie można by ustawić, żeby jednak kryształ trzykrotnego użycia wyłączał się dopiero po tym, jak się faktycznie 3 razy zapisze? Bo w tej chwili wystarczy otworzyć okno zapisu, a już zalicza, że kryształu się użyło.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
09-11-13 17:13
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Ayene napisał(a):Bo w tej chwili wystarczy otworzyć okno zapisu, a już zalicza, że kryształu się użyło.
Dokładnie tak miało być ^ ^
Dostajesz zapytanie czy chcesz zapisać, więc nie możesz zrobić tego nieumyślnie.
Poza tym kryształy czerwone nie miały by wtedy za bardzo sensu, można by było ich użyć tylko po to by się wyleczyć w nieskończoność po prostu nie zapisując. A nie chce też ograniczać by TRZEBA było zapisać aby HP i SP się odnowiło :I

Ayene napisał(a):Jikei, o Jikeiu, Jikeiowi, itd. Nie używa się apostrofu, bo ostatnia głoska nie jest niema.
Dzięki, jak zbierze się tego trochę więcej to dam dużego updata :P (No chyba że więcej takich uwag nie będzie, ale w to ciężko uwierzyć xD).

09-11-13 17:36
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Liczba postów: 32

Napisaliście tyle, że nie opłaca się edytować mojego posta -_-. To piszę nowego.

Jak już młodzież pozbiera te wszystkie zioła to zaczyna się całkiem normalna fabuła. I nawet widać, że macie poczucie humoru ^^'. Rozmowy drużyny kojarzą mi się z anime, albo z końskimi zalotami dzieciaków hehe. Idę dopiero do ruin. Nie jestem tak czepliwa jak Ajne lol ja niczego nie wyłapałam. Wracam do gry.
09-11-13 17:56
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

* Dodano mirror na MF gdyby komuś nie za dobrze chodził MEGA.

09-11-13 19:21
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Liczba postów: 163

Faktycznie, dalej się to zaczyna rozkręcać, postaci mają charaktery twórców.
Męczące walki, nie lubię tego systemu i są ciężkie, któryś raz zaczynam od nowa, tzn od 1 zapisu, ale gram dalej *-*
09-11-13 20:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Domilos Offline
*

Liczba postów: 14

Jak na razie doszedłem do łamigłówki w ruinach, ale gra jest fajna ^^ Jednymi z lepszych momentów były walka z Miroku i odnalezienie "nieprzytomnego" Mizuo. Yuka jest naprawdę fajną postacią, która potrafi rozbawić. System walki jest fajny, lecz zatwierdzanie wyboru troszkę mi przeszkadzało. Może i w trudniejszych walkach do pomaga, ale zwykłych niezbyt. Jest możliwość, by dodać wyłączanie zatwierdzania w opcjach gry? Poziom trudności mi nie przeszkadzał. W grupie łatwo zabijać przeciwników, lecz kiedy idziemy szukać korzenia, jest bardzo ciężko. Gdybym wtedy domyślił się, że można uciec z walki... Jak na razie spotkałem jedną łamigłówkę, więc o nich się nie wypowiem. Polecam grę wszystkim, którzy jeszcze nie spróbowali.

Wychwyciłem jedno małe niedopatrzenie - kiedy mamy wyruszyć, by zdobyć korzeń i będziemy chcieli skorzystać ze sklepu, zobaczymy tekst "Witajcie", zamiast "Witaj".

10-11-13 01:54
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Update 1.0.2a

Co nowego?
* Nowy ulepszony system ucieczki
* Dwa dodatkowe save-pointy

Poprawki:
* Naprawiono błąd pozwalający na wyjście z miasta bez zagadania do matki Airi (Quest z korzeniem)

11-11-13 21:20
"Pomógł" przyznał(a):
~Nakhitto Offline
*

Liczba postów: 39

Pograłem, dość ciekawa fabuła. Muzyka też niczego sobie, ogółem bardzo spoko :D
13-11-13 20:06
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Liczba postów: 163

Mam problem w drodze do świątyni, a raczej nie mam drogi, nakieruje mnie ktoś gdzie iść?
22-11-13 11:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS