Siemka, chciałbym przedstawić wam wstępny projekt mojej gry pod Ace'a.
Klasyfikuję siebie jako mniej zaawansowanego makerowca, więc jestem pozytywnie nastawiony na krytykę i chętnie posłucham co należałoby poprawić (głównie mam na myśli mapping).
Fabuła
Alex od zawsze był niezdarą. Miał on jednak wielkie ambicje, chciał bowiem dorównać swojemu ojcu - wielkiemu Raidenowi. Ojciec Alexa był legendą, uważano go za jednego z najpotężniejszych wojowników w królestwie oraz bohatera wojennego. Raiden był kochającym rodzicem i nie przejmował się tym, że jego syn jest niezdarny. Alex jednak wciąż próbował osiągnąć swój cel, aż w końcu jego ojciec, mimo wielu wątpliwości, dostrzegł ogromne ambicje syna i poddał go próbie zsyłając go na Tarmel - wyspę leżącą na granicy ziem ludzikch i orkowych. Tarmel była owiana tajemnicą, wiadomo, że bardzo dawno temu zyło na niej niesamowicie rozwinięte jak na tamte czasy plemię. Po czasach świetności owego plemienia pozostały już tylko ruiny. Jeden z królewskich badaczy i jednocześnie przyjaciel Raidena, przeszukując stare księgi i zwoje natknął się na opisy potężnych artefaktów, których moc, jak mówią zapiski, była niemalże nieograniczona. Młody Alex przypływa na wyspę, aby stać się prawdziwym wojownikiem, a pomóc ma mu w tym przyjaciel jego ojca - Redgar, mieszkający i badający wyspę od 4 lat. Niestety artefaktów szukają także nieprzyjaźnie nastawione orki..
Screenshoty
Użyte skrypty
Aktualnie używam:
-Basic Enemy Bars by V.M of D.T
-Victor Engine - Basic Module
-Victor Engine - Light Effects
-Text Sound
Bohaterowie
Alex Kyne - za wszelką cenę próbuje udowodnić ojcu, że nie jest niezdarą. Strasznie ciekawski, często pakuje się w kłopoty.
Tajemnicza postać pomagająca głównemu bohaterowi.
Tajemnicza postać pomagająca głównemu bohaterowi.
Alpha
Wstawiam grę w wersji Alpha. Można powiedzieć, że jest to taka "surowa" wersja, możliwe bugi, może zawiewać nudą. Wstawiam po to, żeby pokazać mniej więcej jak to będzie wyglądać (przedstawia około 1% fabuły).
Pobierz Alpha
Do Zrobienia:
- Porządne Intro
- Ekran Startowy
- Poprawienie nieco sztucznych dialogów
- Poprawienie "cutscenek"
- Mapy + poprawienie istniejących już map
- Grafika niestandardowa
- Itemki
- Przeciwnicy
- Likwidacja błędów
Jakbyście mogli to zawiadomcie mnie o każdym znalezionym błędzie ;)