Karciankowe Perypetie Yorosia
Aktualny czas: 28-04-26, 22:51 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Karciankowe Perypetie Yorosia
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia

(08-05-14 20:10)ReetzO napisał(a):  No patrzcie państwo, a czytając temat myślałem, że pomysł porzucony.
Karta wygląda świetnie, można już się domyślić systemu walki :)

Rada ode mnie, mana powinna być przedstawiana (według mnie) w cyfrach arabskich. Rzymskie cyfry nie za bardzo do tego pasują, chociaż mogę się mylić.

Skoro Meow ta karcianka to fakt, to ja także chętnie zapisałbym swoją propozycję karty ;)

Imię: ReetzO
Rasa: Człowiek
Klasa: Szaman
Żywioł: Wiatr
Powiedzenie: Wszyscy jesteśmy tylko duchami w materialnym świecie. (Warcraft III ;3)
Obrazek:
Spoiler: (Otwórz)
Mam nawet sugestię na specjalny efekt:
Po śmierci: Przywołuje na swoje miejsce na polu bitwy kartę Duchy Przodków.
Nazwa: Duchy Przodków
Rasa: -
Klasa: -
Żywioł: Światło
Powiedzenie: -
<ewentualnie>Forma: Bezcielesny
Obrazek:
Spoiler: (Otwórz)
Jak dla mnie dodanie form cielesnych, bezcielesnych to dobry pomysł, co ty na to? :)
Powodzenia w pracy

Hmm...zastanowię się co do cyfer, szczególnie jeśli innym też wyda się 'dziwne'. :roll: Chyba wiem, co masz na myśli, ale mógłbym po prostu zmienić wartości ataku na "I", "II"... zamiast 1000 lub 2000. smiles Jeszcze nie jestem co do tego pewien, dlatego proszę o wasze zdanie.

Co do form cielesnych i bezcielesnych, mam coś podobnego. Niektóre z postaci potrafią przemieniać się w inne, silniejsze wersje. Choćby Lartarin jest taką kartą. smiles Warunek jest taki, że po pierwsze kosztuje to manę, a po drugie trzeba mieć tę kartę w ręku.

(08-05-14 22:15)ADI napisał(a):  Łał!
Karta wygląda bardzo schludnie.
Fajnie że całość idzie jako tako do przodu XD

Masz już całą mechanikę gry?

Dziękuję, cieszę się że wygląda ładnie. Czy to tylko ja, czy niektóre napisy mają ostre końcówki? :co: Nie jestem pewien.
Nie, nie mam całej mechaniki, dlatego pytam was o zdanie. smiles

(08-05-14 23:47)Sunshine napisał(a):  Twój projekt karty wygląda o niebo lepiej od karciankowych pokemonów. Dobrze, że ich producent tego nie widzi, bo spaliliby się ze wstydu. Gratuluję!
Dziękuję Sunshine, miło z twojej strony. :przytul: Mam nadzieję, że i gra będzie ciekawsza od pokemonowej karcianki. smiles

Jako, że częściowo bazuję tę grę na Yu-Gi-Oh i kilku innych karciankach, planuję też dodać sztuczki i zaklęcia. :lala: Tak by urozmaicić rozgrywkę.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-14 18:00 przez Yoroiookami.)
09-05-14 17:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 09-05-14 17:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS