Skryptować albo nie skryptować.
Aktualny czas: 28-04-26, 22:11 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Skryptować albo nie skryptować.
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Skryptować albo nie skryptować.

@Deuce:

1 Do każdego makera możesz sobie wstawić każdą grafikę jaką chcesz także wiesz...piszesz jakieś farmazony xd

2 Zdarzenia w XP to syf. Nie działają jak należy. Nie zrobi się na nich żadnego BSa/menusów no chyba, że chcesz sobie spalić PC

3 Wymień mi te porządne gry z XP. Najlepsze gry z XP to takie, które są prawie statyczne. Jrpg i przygodówki, ale i tak w 2k i 2k3 są lepsze i jest o wiele, wiele więcej i są naprawdę popularne...a nie tylko uznane na jakiś scenach makera za wykonanie.

4 Na zdarzeniach mogę wiele, ale nie osiągne na nich najważniejszej rzeczy: Okienek ? XD Niech ktoś mnie klepnie. Od kiedy to ktoś kto robi dobre gry uważa, że takie bzdury jak okienka są najważniejsze ? Po drugie na zdarzeniach robi się skrypty, bo zdarzenia to język programowania z tym, że stworzony w formie listy, która ma wpływ na grę i jest to intuicyjne/proste i zrozumiałe i genialne. Jest tam wszystko co jest potrzebne do tworzenia genialnych gier. W 2k3 i 2k możesz sobie zrobić na zdarzeniach ramki, menusy, systemy walk, całych gier i co tam chcesz - dosłownie wszystko. Nikt jednak normalny nie uzna, że bzdury, do których stworzono edytor skryptów sprawią, że gra będzie lepsza. Nie będzie. G*no, które stworzysz w kulejących i niewygodnych programach (XP i VX) będzie nadal gównem tylko, że w wyższej rozdzielczości. Najwyżej tyle. Edytor skryptów to zło, które ma sztucznie łatać kulejące i niedopracowane programy jakimi są XP i VX. Lubię grafikę XP, ale to jedyna zaleta (domyślne rtp) sądziłem również, że VX jest dobry, ale nie jest. Może dam mu jeszcze szansę jednak to nie jest program jakim miał być rpgmaker. Prostym intuicyjnym programem do tworzenia swoich gier. Tylko w 2k i 2k3 ma się pełną i jasną kontrolę nad swoimi grami.

5 Wiele gier, które są bardzo znane (zrobionych w 2k i 2k3) zostały stworzone parę tygodni, a kilka w około tydzień...nikt nie przejmował się bzdurami jedynie frajdą płynącą z ich gier...czy wy naprawdę myślicie, że jak zedytujecie wygląd ramek w xp i vx itd. to wasze gry będą lepsze ? To nic nie daje.
Domyślnie w 2k i 2k3 można samemu ustalić sobie cały styl grafiki na grę łącznie z kolorem ramek i prosto zrobić własne tła na wyświetlane informacje - menusy/hudy itd...nie potrzeba do tego żadnych edytorów do hakowania makerów, by robić takie rzeczy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-14 23:17 przez X-Tech.)
10-07-14 23:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Skryptować albo nie skryptować. - X-Tech - 10-07-14 23:08

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS