Co sądzicie o Rpg Maker VX ACE ?
Aktualny czas: 28-04-26, 16:02 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Co sądzicie o Rpg Maker VX ACE ?
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Co sądzicie o Rpg Maker VX ACE ?

Viuu gra pod skrypty ? Jak ?

Ja mam na myśli skrypty, które pozwalają wykorzystać podstawy inaczej np: użyć stref wywołujących walki do wywoływania common events - zapełniają potrzeby wykorzystania podstaw inaczej.

Robienie gier z gotowców jest dla noobów zwykle powstają same crapy np: gotowe systemy walki w większości używane bez rozumu i bez pomysłów. Oczywiście da się z głową, ale to rzadkość, bo na ogół wprawiony korzysta z tego co montuje sam od zera.

A co do porównania makerów to dla mnie sprawa wygląda tak:

Niezmiennie najlepszy jest rpgmaker 2k3
Ma wszystkie niezbędne funkcje i nie potrzeba go edytować edytorem skryptu, aby zrobić praktycznie wszystko. Jest lepszy od VX ACE, XP jedyna kwestia to taka, że każdy ma inną zajawkę na grafikę. Poza samym rodzajem grafiki w 2k3 wszystko działa lepiej i łatwiej wszystko kontrolować + ma wszystkie niezbędne funkcje do eventów, a inne makery są z tego wybrakowane i trzeba je obchodzić trudnym edytorem skryptu.

VX Ace ogólnie jest OK
XP ma świetne możliwości w budowaniu map, ale to chyba jedyna jego zaleta XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-14 17:33 przez X-Tech.)
17-07-14 17:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Co sądzicie o Rpg Maker VX ACE ? - X-Tech - 17-07-14 17:32

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS