X-Tech
Liczba postów: 876

|
W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ?
Gram w Mad Father - taki rpgmakerowy horror. W sumie go uwielbiałem, ale im dłużej gram tym bardziej doprowadza mnie do szału. Zagadki są po prostu absurdalne. Znajdziesz jakiś item i musisz od nowa obchodzić cały teren zgadując gdzie możesz go użyć, bo na ogół zastosowanie jest skrajnie absurdalne i dalekie od logiki - często domyślne miejsca użycia są po prostu ukryte co prowadzi do tego, że można krążyć po jednej lokacji nawet z 2 godziny nim znajdziesz następny punk użycia przedmiotu. To doprowadza mnie do frustracji. Co za debil wymyślił te zagadki. Ja nienawidzę zaglądać do solucji w grach, ale chyba będę musiał, bo zagadki w tej grze są dalekie od logiki. Przykładowo obszedłem cały teren okazało się, że w jednym z pomieszczeń jedno krzesło jest ruchome. Co ja miałem z nim zrobić ustawić pod szafką, abym mógł na nie wejść i otworzyć jej górną szufladę (!) Jak miałem się tego domyślić. W tej grze jest mnóstwo takich szafek i różnych krzeseł (!) Ile mi zajęło odkrycie tego ? Nie potrafię zliczyć - szczególnie, że inne krzesła w tej grze są nieruchome, więc przyjąłem z góry, że nikt się nie będzie tak ze mną bawił (!) Znalazłem w tej szafce nóż. OK w tej lokacji są różne zdarzenia/zjawiska, które proszą się o zastosowanie noża, ale nie nóż po kolejnych parunastu minutach łażenia okazał się użyteczny w najmniej spodziewanym miejscu. I hate this game. Chcę ją skończyć, ale powyrywam sobie włosy z głowy chyba xd Ta gra doprowadza do szału, ale dla fabuły i scenek chcę ją ukończyć. Nie chcę zaglądać do solucji ja chcę po prostu kopnąć w 4 litery sadystę, który wymyślił te chore zagadki. Wygląda na to, że w tej grze trzeba w kółko macać każdy skrawek mapy. TO JEST CHORE XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-14 12:47 przez X-Tech.)
|
|
| 22-07-14 12:46 |
|
| "Pomógł" przyznał(a): | |