The Island: Castaway
Gra dostępna na Androida i na PC (Ja grałem w pecetową wersje.) Nie pamiętam co tam się robiło, jednak z grą zostały mi same dobre wspomnienia.
Gra posiada również drugą część. Mam także nadzieje że szybko wyjdzie część trzecia. :)
Filmik:
Civilization III
(Chyba) większość ludzi zna ten tytuł. W grze kierujemy jedną z cywilizacji i staramy się wygrać. W grze można wygrać na kilka sposobów, od zniszczenia innych cywilizacji aż do podboju kosmosu.
Twierdza: Krzyżowiec
Jeśli się nie mylę, była to moja pierwsza strategia którą poznałem. Największego plusa dostała ode mnie dlatego iż można było tworzyć własne mapy, a przy nich można było się bawić także i żołnierzami.
___________________________________________________________________________________________________
No to jedyma dalej. Będę tutaj spamić xD
Wolf
Czyli symulator wilka, nic dodać nic ująć.
Mamy dostępne 3 lokacje (las, jakieś tam zimne krainy oraz pola) i 2 tryby gry.
1 tryb to gra ze scenariuszem, czyli mamy coś zrobić. Np. dojść do kryjówki w ciągu jednego dnia czy przetrwaj 3 dni w danym środowisku.
2 tryb ma nam dać pełną swobodę, czyli nie mamy żadnych celów. W tym trybie możemy także dostosowywać inne opcje jak np. porę roku z którą grę zaczynamy czy czas gry.
Posiadamy także miejsce w którym możemy o wilku się trochę pouczyć.
Gra tylko i wyłącznie po angielsku, i do odpalenia potrzeba Dos-Box'a!
Tym razem tylko jedną grę wstawiam oraz edytuje tego posta aby było ładniej :>
___________________________________________________________________________________________________
Air Combat
Gra na psx w która od niedawna gram na telefonie (emulator). Po tytule już można się spodziewać kolejnego symulatora walk powietrznych, bo tak jest. Jednak gra mi się naprawdę spodobała, polecam każdemu kto lubi sobie polatać. :)
Medal Of Honor
Pierwsza z serii, pierwsza gra na psx (i jedyna) jaką posiadałem. Potrafiłem ją przejść w ciągu jednego, może dwóch dni mając jakieś 6 lat. O grze dużo nie powiem, gra jest warta uwagi. Niestety na emulatorze nie za dobrze się gra, a przynajmniej wg. mnie. :/