Jak to jest z zapisami w grach ;P
Aktualny czas: 28-04-26, 17:04 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jak to jest z zapisami w grach ;P
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P

Cytat:Savy w grach na konsole (save pointy występują średnio co 5-10 minut) także tak savy są ok w formie save point, ale w formie nieustannego zapisywania kiedy się chce w dowolnej ilości to zwyczajny cheat.
Cytat:ale w formie nieustannego zapisywania
Wciąż jeden i ten sam argument :roll: ZAPIS =! CHEAT
Kto ci każe X-Tech zapisywać w kółko? Pytam się kto? Nikt. Jeszcze raz powtrarzam zapis gry w odpowiednim momencie daje swobodę graczowi. Może sobie ustawić stoper i zapisywać co 0,5 h i nigdy więcej, może zapisywać po przejściu etapu questa. Dzięki takim zapisom można sobie rzucić wyzwanie przejścia np. Gothica zapisując tylko 3 razy co przy autosave w większości grach na konsole jest niemożliwe, bo mamy jeden nadpisujący się zapis i za każdym razem jak zginiemy wczytuje nas do ostatniego autosave i gdy umarlibyśmy 4 razy to nici z takiego wyzwania.
@Deuce
CS'a podałem bo przykład z moim rodzeństwem był autentyczny. Dla mnie to też nie jest prawdziwa strzelanka. Jednak miałem na myśli to że dziecku które gra w "nowocześniejsze gry" trudniej jest przejść w te stare i na odwrót. Rozumiesz? Stare były do siebie podobne chociażby względem sterowania (A,B,L,R). W nowych też są podobieństwa (myszka jako kontroler). I dlatego dzieciom ciężej było przejść Mario. Ale zaciekawiłeś mnie tym lecz przypomniałem sobie jak młodszy brat grający w gry z savem dowolnym grał lepiej odemnie w mario (ja preferuje konsole)
31-08-14 23:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - Adrapnikram - 31-08-14 23:38

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS