Jak to jest z zapisami w grach ;P
Aktualny czas: 28-04-26, 22:14 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jak to jest z zapisami w grach ;P
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P

Cytat:Iksiu robi dokładnie to samo co ostatnio przy rozmowie z nami o zapentlaniu BGM w grach.
Nie ważne ile podaliśmy mu argumentów on podawał w kółko tylko jeden lub po prostu zmieniał temat i nawet na moment nie myślał przyznać racji. On jeden ma tylko rację i nie wmówisz mu że jest inaczej. Ew. niedługo zacznie was nazywać pseudo-ekspertami.

Właśnie dlatego jest dla mnie spamerem, przez którego musiałem zamknąć temat "Spryptować albo nie skryptować". Zaczął tam o tym, który RPG Makler jest najlepszy, a mnie nie udało się utrzymać dyskusji w temacie. Aż dziw, że jeszcze nie zmieniono mu płci na kobiecą, bo widać nadal wierzy w te BeZeDury o spamowaniu. Widzieliście?
Cytat:Im więcej spamujesz, tym dłuższy jest twój @#$%&

Co do tematu, to może w takim razie wydawcy gier powinni wprowadzić specjalne oznaczenie sygnalizujące, że TA GRA jest dla hardcore'ów z powodu możliwości zapisywania gry w dowolnym miejscu. Mnie osobiście takie zapisy nie przeszkadzają. Przecież nie każdemu chce się wracać szmat drogi do ostatnio miniętego punktu zapisu (bo niewiadomo, czy da się dotrzeć do następnego). W "Chrono Trigger" to było momentami irytujące, że aby zapisać grę, musiałeś wyjść na mapę świata, albo znaleźć punkt zapisu, a grę chciałeś przerwać TERAZ, i następnym razem wznowić ją dokładnie tam, gdzie ją skończyłeś. W "Inuyasha: Secret of the Cursed Mask" możesz zapisywać grę TYLKO na mapie, a punkty zapisu są tam, gdzie są koty (spróbuj pogadać z kotem). W "Sailor Moon: Another Story" zapis gry jest możliwy tylko w punktach zapisu (Luna-P).

X-Tech znowu ma atak "Szajby". Grałem w "Two Worlds". Zapisywałem tylko, jak chciałem skończyć grę. Skoro można zapisać w dowolnym momencie, to można też w dowonym momencie wyłączyć grę. Kiedyś gry musiały być trudne. Pojemność nośników osławionego "pegaza", czy "Sega Master System" (kasety) nie pozwalały na tworzenie długich gier nawet przy podstawowej grafice. Z powodu braku dysków na zapisy do większości ówczesnych konsol bardzo popularne były (oczywiście, niekodowane) hasła, które jednak oznaczały bardzo często punkty od nowa. Co do "Dragon Ball", to w "Dragon Ball Advanced Adventure" gra zapisuje się automatycznie po ukończeniu ostatniej odblokowanej lokacji w historii. Jeśli gracz wyłaczy grę w trakcie przechodzenia lokacji, będzie musiał przechodzić ją od nowa. Jeśli jednak przejdzie lokację, poczym poczeka, aż gra zapisze, i dopiero wtedy wyłączy, jak wyskoczy "Gra zapisana", to jedyną konsekwencją tego, że ją wyłączy, będzie to, że po wznowieniu będzie miał punkty od nowa. Jeśli zapisy w grach komputerowych, gdzie są punkty wyniku, działają podobnie, to nie ma mowy o naciąganiu wyniku.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
02-09-14 10:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - Mateusz SSJ8 - 02-09-14 10:31

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS