Jak to jest z zapisami w grach ;P
Aktualny czas: 28-04-26, 17:03 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jak to jest z zapisami w grach ;P
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P

(02-09-14 06:14)Viuu napisał(a):  
Aki Stratego napisał(a):Resident Evil 6 jest dobry?
Jest i to nawet bardzo ^ ^
Jedna z lepszych gier, ale nie jako gra z serii RE.

Ale ogólnie powracając do wątku, chciałem jeszcze coś dodać do dyskusji ale zauważyłem że nie ma sensu.
Iksiu robi dokładnie to samo co ostatnio przy rozmowie z nami o zapentlaniu BGM w grach.
Nie ważne ile podaliśmy mu argumentów on podawał w kółko tylko jeden lub po prostu zmieniał temat i nawet na moment nie myślał przyznać racji. On jeden ma tylko rację i nie wmówisz mu że jest inaczej. Ew. niedługo zacznie was nazywać pseudo-ekspertami.

Powodzenia życzę w tej jednostronnej dyskusji xD

@Viuu:

Spoiler: (Otwórz)

@Do reszty:
Nie podaliście żadnych sensownych kontrargumentów, które usprawiedliwiałyby rozgrywkę. Podajecie w kółko argumenty, które nie usprawiedliwiają nic poza waszą cheaterską wygodą. To wy się w kółko powtarzacie nie podajecie żadnych sensownych argumentów poza waszą wygodą, ale nie dajecie nic co nie psuje sensu grania, bo tak naprawdę nic nie usprawiedliwia tego, że gracie na cheatach.

W kółko tylko - ja nie zapisuję za często (lol) or przychodzi do mnie chłopak/dziewczyna i mószem wyłańczyć PC. Wiadomo, że trzeba bo każdy się wstydzi, że gra w syf na cheatach.
Aki to już w ogóle zjechał na bok, bo przecież w jego ukochanym
Neverwinter się zapisuje cały czas czyli jedzie na cheatach, a więc napisał że wszystkie gry ostatnio to syf, ale przynajmniej próbował podać wątki, w których save jest wykorzystany inaczej, a więc wniósł do tematu więcej od większości z was (!) MATEUSZ za to bullshit jak zawsze. Piszcie sensowne argumenty odnośnie konstrukcji gier, a nie waszej cheaterskiej wygody, bo pokazujecie tylko, że cheatujecie, żeby przewijać do końca pokazówki grafik i nie powtarzać nic, aby przypadkiem nie oglądać 2x tej samej graficzki. To są praktycznie pseudogry skoro aż tak nudzą i chce się tak szybko o nich zapomnieć.

Pamiętajcie, że ten temat służy głównie temu, aby pisać o RMmie i save w grach rm. W sensie to ma ukształtować wasze podejście do gierek w rm. Zauważcie, że w rm nie ma już takiej fotoreal grafiki i trzeba tutaj się skupić na budowaniu grywalności. To co wam chcę przekazać to fakt, że zapis w każdym momencie w rmie będzie w dużym stopniu jeśli nie całkowicie zabijał grywalność, bo w tych grach nie ogląda się fotorealistycznej grafiki tylko w nich trzeba wykonywać różnorakie zadania i sprostać różnorakim wyzwaniom, a więc gry opierać się będą na rozgrywce, a nie oglądaniu grafy. Kiedy gracz dostaje w takich grach save w każdej chwili grywalność leci na łeb na szyję. Praktycznie każdy rmowy hicior opiera się na savepointach, bo to zapewnia m.innymi że konstrukcja gry opiera się na wyzwaniach i możliwościach, którym należy sprostać, a TO jest pasjonujące i dobrze wpływa na mózg gracza i buduje grywalność, a także rozwija pamięć/kombinowanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-14 14:10 przez X-Tech.)
02-09-14 12:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - X-Tech - 02-09-14 12:59

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS